ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
rss_parser_panel - nie wy?wietla linków newsów z innych stron
bogus
Zainstalowa?em taka wtyczk? rss_parser_panel wszystko wygl?da poprawnie tzn. instalacja - Ok, dodanie kana?u rss - OK, utworzenie panelu- OK. ..i tu ko?czy sie ok... Nie wy?wietlaja sie linki newsów z innych stron. Jest tylko nazwa panelu, a sam panel powoduje niepoprawne wy?wietlanie strony (wygj?da jakby si? nie móg? zamkn??),

Wiem ?? dok?adnie ta sama wtyczka dzia?a dobrze, na innym serwerze.
Czy kto? wie co powinno byc w??czone w funkcjach php, aby to zadzia?a?o?
Dodam ?e to PHP Version 5.0.4
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:40:07

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 06:51:16
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
proton
Mo?esz da? screen, adres strony, jaka? tre?? b??du. Napisz co? wi?cej.
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:40:22

http://www.mortek.pl
bogus
Adres strony: http://maksymilia...
ale blok wy?aczy?em, bo jak pisa?em, powodowa? b??dne wy?wietlanie. B??du ?adnego nie wy?wietla. Dodam, ?e w Administracji wtyczki w podgl?dzie (View Source File ) - dodanego kana?u , generuje si? ?rod?o XML. Niestety nie wy?wietla si? tylko w bloku bocznym. Poniewa? ta sama wtyczka dzia?a na innym serwerze, to mo?e problem tkwi w?a?nie w tym. Tylko gdzie i czy napewno.
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:40:43

proton
Wi?c p oco mi adres strony skoro to wyl?czy?e?, daj screen lub co? w tym stylu, lub podaj tre?? b??du (je?li taki jest).
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:40:57

http://www.mortek.pl
bogus
...Smile ju? w??czam ten bloczek ...ale b??du nie ma ...sprawd?...
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:41:12

bogus
Zainstalowa?em t? wtyczk? na koncie umieszczonym na livenet.pl na PHP-Fusion v6.00.307 - wszystko dzia?a pi?knie...zatem albo to chodzi o wersj? (ale w?tpi?, bo na Extreme na tym samym serwerze, tez nie chodzi) albo o serwer lub wersje php, a raczej o jak?? funkcj?, któr? trzeba w??czy?/wy??czy?. Tylko jak??

Pierwsze i ostatnie ostrzezenie! Flood karamy banem../Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:41:26

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Sprawdzi?em go na wersjach 307, 6.01.4 te? mam panel boczny-bez linków, natomiast, g?ówny ?rodkowy dzia?a poprawnie-i reaguje na wszystkie wprowadzane zmiany z PA. Nigdy nie by?em zainteresowany tym panelem-brak polskich liter(s? przy odczycie UTF-8), wi?c posty na jego temat [url]PHP-Fusion mods[/url] jest-masa, s? nie przeczytane, podejrzewam, ?e by?oby w nich rozwi?zanie. Piszesz, ?e Ci dzia?a gdzie indziej-wi?c tu te?-musi(dzia?aj?ca wersja ma prawdopodobnie zmodyfikowany kod-do wy?wietlania-bok) musi by? na nowym 100% identyczna jak na livenet.pl. Na Twojej stronie jest b??dny kod panelu zegar-kalendarz(error-?cie?ki-ju? lab) I tu k?ania si? IE-który wy?apuje TEN EWIDENTNY B??D nie s?dz? jednak by to mia?o wp?yw na panel boczny, który powinien tylko wy?wietli? dane z bazy-Jestem ciekaw, z jak? konkretnie wersj? ten panel dzia?a?, bo problem chyba w side_panel i numerycznej pozycji.
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:41:41

wlodekp.europa.pl
bogus
napewno dzia?a?a z PN v6.00.307. Nie wiem czy dobrze zrozumia?em..
dzia?a gdzie indziej-wi?c tu te?-musi(dzia?aj?ca wersja ma prawdopodobnie zmodyfikowany kod-do wy?wietlania-bok) musi by? na nowym 100% identyczna jak na livenet.pl.

ta wtyczka, która u mnie nie dzia?a, dzia?a w?a?nie na livenet.pl.
tzn t? sam? dok?adnie wgra?em u kolegi i wszystko chodzi lux...??cznie z panelami bocznymi. Osoba zajmuj?ca sie kontami na serwerze na którym mam stron? ...twierdzii, ?e mo?e trzeba co? w??czy?/ wy??czy? w ustawieniach php. Sam nie bardzo wie co, dlatego poruszy?em w?tek serwera...
wlodekp, a mo?e to sprawa tego kodowania bazy (poruszana na GG)?
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:42:18

NAZWA PANELU BOCZNEGO MUSI BY? TAKA SAMA JAK WPISANEGO W ADMINISTRACJI RSS FEEDS
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:42:47

wlodekp.europa.pl
bogus
..i tak w?a?nie jest ...to warunek ?eby wogóle pojawi? si? tytu? panelu...
..tak jak pisa?em wszystko jest zrobione tak jak powinno a nie dzia?a...
tak? sama procedur? przeprowadzi?em na stronie (na livenet.pl) i wszystko jest ok.
... dok?adnie t? sam? wtyczk? wgra?em na konto szkolne, na serw, na którym jest Maksymilian, ale na wersje Extreme.. i zachowuje si? identycznie..czyli nie dzia?a blok boczny...

...juz zg?upia?em...Smile
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:43:08

W ogóle u mnie w testowanych wersjach-panel boczny by? ca?y czas nazywa? si? Rss Parser-mimo wpisania nazwy rss, dopiero po spe?nieniu warunku zgodno?ci nazw pojawi?a si? jego zawarto?? i nazwa wpisywana, to mnie zmyli?o. Jednak ca?y czas mia?em panel ?rodkowy chodz?cy prawid?owo-Ty o nim nie wspominasz-Masz, chodzi?.
W php5 wprowadzono rozszerzenie SimpleXML-konfiguracja-enable-simplexml(php.info)
biblioteki php: dla-xml(u mnie)
libxml
dom
SimpleXML( to domy?lnie jest)
xml(obs?uga libxml2 Version )
Wreszcie mam dzie? wolny, jad? na grzyby-wi?c forum, b?d? widzia? ok 12-skype-wtedy, prosz?
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:43:37

wlodekp.europa.pl
bogus
Jednak ca?y czas mia?em panel ?rodkowy chodz?cy prawid?owo-Ty o nim nie wspominasz-Masz, chodzi?.

...niestety po prze??czeniu na ?rodkowy jest identycznie - nie wy?wietlaj? si? newsy i stopka...(stopka nie wy?wietla?a si? te?, gdy by?o w bocznym)
...aaa chyba, ?e chodzi?o o link w nawigacji...Smile ....to te? nie dzia?a?...
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2007 13:43:51

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl