ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Dodanie pola podpis w profilu u?ytkownika
marksman
Jak ju? wiecie (a Pieka na pewno Wink ) jestem pocz?tkuj?cy i w zwi?zku z tym prosz? Was o drobn? pomoc.

Jak doda? pole podpis ?eby si? wy?wietla?o w profilu u?ytkownika?
Nie chodzi mi o to, ?eby kto? móg? edytuj?c swój profil go wpisa?, tylko o to, ?e jak ludzie wchodz? przez list? u?ytkownika i ogl?daj? czyj? profil to ?eby tam by?a na dole zawarto?? pola podpis. Chyba jasno wyja?ni?em o co mi chodzi. (Chory jestem, najad?em si? grypexów i ci??ej kontaktuj? Wink )

Wiem, ?e chodzi o plik profile.php, ale gubi? si? w tych tabelkach i nie chc? niczego popsu?, a dla takich guru jak wy to powinien by? bana?.
Prosz?, pomó?cie

W?cibski Go??
Dodany dnia 11.09.2025 02:45:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Jeszcze raz powtórz?-szybka, skuteczna, fachowa pomoc wymaga danych ich brak w wi?kszo?ci przypadków odstawia temat-trudny, albo banalny-do lamusa. Po raz ostatni odpowiadam w ciemno.
wlodekp dodał/a następującą plik:
profile_podpis0.zip [1.97kB / 453 Pobrane]

Edytowane przez wlodekp dnia 10.10.2006 14:18:58

wlodekp.europa.pl
Jak doda? pole podpis ?eby si? wy?wietla?o w profilu u?ytkownika?
Nie chodzi mi o to, ?eby kto? móg? edytuj?c swój profil go wpisa?, tylko o to, ?e jak ludzie wchodz? przez list? u?ytkownika i ogl?daj? czyj? profil to ?eby tam by?a na dole zawarto?? pola podpis.
z??czony plik jest odpowiedzi? na Twoje sugestie pochodzi z wersji 6.01.5 Twój taki sam czyli mój jest gotów do wstawienia-nie rozumi? po co te nast?pne(nie dotycz? Twojej wypowiedzi) i wcale o nie mi nie chodzi?. Adres strony-wystarcza za wszystko. Na jego podstawie jestem w stanie ustali? jakiej wersji fusion temat dotyczy, jaki jest serwer i jego wersja php, a nawet mysql. Widz? wygl?d i gdzie to chodzi, u?yte dodatkowe mody(problemy) Dysponuj? wszystkimi plikami fusion od 5.0. I w konkretnych przypadkach-no problem postawi? wersj?. Dodatkowo dysponuj?c swoimi serwerami(komputerami-w sieci nie localhost) jestem w stanie dokona? niemal 99% symulacji ustawie? PROBLEMATYKA. I cz?sto jestem zdecydowany to zrobi? ale brak danych. Staram sie pracowa? empirycznie-i nie robi? tego dla swojego widzimisi?-chc? pomóc a nie pisa? banialuków.
I przez wzajemne nie zrozumienie w?a?nie ?miecisz-bo ja to wszysko mam-ale Ty z uporem maniaka nie mówisz-czego mam u?y? by Ci pomóc(adres).

wlodekp.europa.pl
marksman
Co za ró?nica jaki jest adres, jak te pliki s? takie same co najmniej od wersji 6.01.1 ... no i nie jestem a? takim amatorem, ?eby nie instalowa? krytycznych patchy/update'ów :/ Swoj? droga super, ?e potrafisz tak poszamani?, ale chodzi tylko o to gdzie mam wstawi? dodatkowy wiersz w tej tabelce, co chyba nie ma ?adnego zwi?zku z wersj? php i mysql, ani z serwerem, skoro reszta pól uzytkownika dzia?a i maj? si? dobrze, a ponadto plik ten si? nie zmienia w zale?no?ci od wersji php i mysql, wi?c mo?e zamiast si? chwali? co potrafisz to poka? co potrafisz.

Adres: www.bjdm.eu, ovh.pl, serwer 1000GP

P.S.
Wiem, ze ten kod troch? zajmuje w bazie i dlatego zaraz po otrzymaniu odpowiedzi go usun? z posta. Wrzuci?em go tylko po to, ?eby je?li kto? nie ma takich zami?owa? do crastestów na swoim kompie itp, a za to jest bieg?y w php móg? patrz?c na to napisa? mi odpowied? bez babrania sie w testowe serwery, ?ci?ganie fusiona z laboratorium albo modyfikacji swojego.
Edytowane przez marksman dnia 19.09.2006 19:29:05

Ja ju? pokaza?em Ci to w moim pierwszym po?cie i dalsza dyskusja z Tob? jest zbyteczna.

Przenioslem i przykleilem/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 20.09.2006 00:30:51

wlodekp.europa.pl
marksman
Ok, znalaz?em rozwi?zanie... sam :D

No wi?c w profile.php wklejamy:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zaraz nad (gdzie? tak w po?owie pliku/tekstu/linii):

Chyba mo?na zamkn??.

crasch
marksman napisa?/a:
Ok, znalaz?em rozwi?zanie... sam :D

No wi?c w profile.php wklejamy:

zaraz nad (gdzie? tak w po?owie pliku/tekstu/linii):

Chyba mo?na zamkn??.

Brawo :D a moze podasz link do stronki www gdzie mo?na to zobaczy?? :)
btw. zamyka? nie bede, moze ktos bedzie mial problemy i co wtedy? Ano bedzie mógl na pisa? w tym miejscu :) po co nowe tematy o tym samym :).

pozdro!!
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

marksman
Poprawka ma?a, bo wczesniej wy?wietla?o, ale nie uwzgl?dnia?o bbcode i ?amania linii, czyli generalnie brzydko to wygl?da?o w podgl?dzie profilu. W sumie to trzeba tylko doda? jedn? zmienn? (tak? pomocnicz?), w tym przypadku nazwa?em j? sig, która we?mie wpis z bazy danych, przetrawi, no i ?adnie wypluje na stronk?. Je?li z jaki? wzgl?dów nie mozecie u?y? sig, to wybierzcie jak?? inn? nazw? i pozamieniajcie w miejscach zaznaczonych na czerwono... tylko pami?tajcie o $

No wi?c w profile.php zaraz nad:

nale?y wstawi?

Nie wiem jak u innych, ale u mnie teraz dzia?a w 100%, no i dzia?a te? z modem "MOD-Zmiana_Statusu_MSN_Yahoo_na_GG_Tlen"

Zobaczy? to mo?na na www.bjdm.eu

vroobell
czy kto? z dyskutantów mo?e wklei? ostateczn? wersj? profile.php tutaj? próbuj? robi? metod? marksmana i wywala mi jakie? b??dy. a kiedy nadpisuj? wersj? zapodan? wy?ej przez wlodekp pokazuje mi ?e mam pusty podopis mimo ?e podpis jest ustawiony...

dodatkowko "MOD-Zmiana_Statusu_MSN_Yahoo_na_GG_Tlen" co? nie do ko?ca chce u mnie dzia?a? -> wywala tabelki i wyt?uszczone napisy...

gdyby to by?o potrzebne to podaj? adres stronki na której chc? to zrobi? => vroobell.boo.pl
Edytowane przez vroobell dnia 10.10.2006 12:36:14

Masz racj? mój plik by? do du_szy wstawi?em nowy-na miejsce starego. Poprawka polega na:
by?o:$data['sig'] a powinno by?: $data['user_sig'] dlatego zawsze by?o brak- To mój kardynalny b??d-nie sprawdzi?em wy?wietlania z wstawionym podpisem uzna?em za ok przy braku. K?ania si? podstawowa zasada SPRAWD? WSZYSTKO DO KO?CA BO CI SI? CZKNIE!. Bez czkania pszepraszam za mój b??d

wlodekp.europa.pl
vroobell
plik który zupdate'owa?e? wy?ej dalej ma $data['sig'].

ale teraz wiem o co chodzi i sam zmieni?em. tak czy inaczej dzi?ki za wskazanie ?cie?ki ;)

poza tym dopisuje si? to 'podpisu' widoczne na ko?cu linijki, ale to ju? nic powa?nego bo dodam sobie w localach odpowiedni? linijk? i zmodyfikuj?.

czy istnieje jaki? sposób ?eby w tym podpisie formatowa?o text czy
czyli tzw formatowanie bbcode to si? chyba nazywa. marksman podaje sposób na to zdaje si? ale chyba próbuj? to wkleja? nie w tym miejscu i tabelk? z profilem u?ytkownika rozje?d?a na ca?? stron? :/
Edytowane przez vroobell dnia 10.10.2006 14:04:35

marksman zasy?pi?: $data['user_sig'] zmienn? $sig i dalej ju? zmienn? parsuje: i kolejno masz : parser ubb: $sig = parseubb($sig);
i automatyczne ?amanie wierszy $sig = nl2br($sig);
zdefiniowanie tych zmiennych i parsowanie mo?na wstawi? po wykonaniu 1 zapytania do bazy nad opentable($locale['420']); wiersz 22

wlodekp.europa.pl
vroobell
ostatecznie dzi?ki modyfikacjom wlodka i paru innym, oraz w?asnym testom uzyska?em to co mnie interesowa?o

images3.fotosik.pl/200/7d8bdda4c3fadf37m.jpg

tak wg. mnie wygl?da najbardziej estetycznie Smile w za??czniku daj? local =>user_field oraz zmodyfikowany profile.php. mo?e si? komu? przyda. g?ównie chodzi?o mi o to ?eby stworzy? dodatkow? tabelk? z tytu?em i z ustawionym przez u?ytkownika podpisem.
vroobell dodał/a następującą plik:
podpis.zip [2.66kB / 458 Pobrane]

Edytowane przez vroobell dnia 13.10.2006 07:40:12

Pieka
Dodaj jeszcze wyswietlanie emotek i bedzie gut :)

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
MaRcIn_PL
Pieka, da? by? profile.php z supportu bo tu jest jako? nielogicznie pokazane!!
Polakom gratulujemy SZUKAJKI

http://www.salon-gier.pl
Pieka
MaRcIn_PL napisa?/a:
Pieka, da? by? profile.php z supportu bo tu jest jako? nielogicznie pokazane!!

Wszystko jest logicznie pokazane, sam sie na tym wzorowalem Smile
Nie wywaza sie otwartych drzwi Wink

EDIT: Zalaczam plik dla wersji v6.01.6, jednak na 100% bedzie dzialala z kazda inna z serii 6.
Pieka dodał/a następującą plik:
podpis_w_profilu.zip [2.83kB / 451 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 07.01.2007 13:09:38
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
MaRcIn_PL
Dzi?kuje serdecznie, bo ten pierwszy to nie by?o BBc a ten drugi to mi table znika?y Pfft

Pieka
MaRcIn_PL napisa?/a:
Dzi?kuje serdecznie, bo ten pierwszy to nie by?o BBc a ten drugi to mi table znika?y Pfft

Tu masz wersje z warunkiem, czyli nie ma podpisu = brak tabelki na podpis.
Pieka dodał/a następującą plik:
profile-brak_podpisu-brak_tabelki.zip [2.05kB / 435 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 07.01.2007 17:04:01
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
MaRcIn_PL
O jeszcze lepiej Smile 70% ludzi u mnie na portalu nie ma podpisu Smile Dzi?kuje serdecznie c[cenzura]ny cz?owieku Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl