Zobacz temat
Asus Benq, Fujitsu, Acer - 3000z?, który?
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 22.09.2006 22:34:39
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
Jestem studentem. Na notebook mam przeznaczone jakie? 3000z? z tym, ?e ta kwota raczej maksimum. Standardowo jak to lapek dla studenta: g?ównie prace biurowe, programowanie, ale w jakie? gierki zagra? by sie przyda?o (cho? ostatnio cz?sto nie gram) wystarczy, ?e strategie jakie? pójd? ![]() A oto modele na którymi si? zastanawiam: ASUS A6RP-AP002 http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=produkt&pid=4399 Benq Joybook R55EG http://www.sirius.pl/notebooki/towar_cenni...BenQ_R55EG.html tutaj mam w?tpliwo?ci co do procka, bo karta graficzna jest wypasiona jak na lapka w tej cenie, jednak z prockiem 1,4 ró?nie mo?e by?, czy podo?a? czy nie za s?aby procek? BenQ Joybook R53EG http://www.techplanet.pl/index.php?gk=0&am...mp;filtr=szukaj a oto jego obiecuj?ca recenzja http://twojepc.pl/artykuly.php?id=benq_joy...eg&strona=1 Acer Aspire 3103 WLMi - LX.ABK05.231 http://www.sirius.pl/notebooki/towar_cenni...LXABK05231.html Fujitsu Amilo PRO V2085 VFY:APED20856-4K2PL http://www.sirius.pl/notebooki/towar_cenni...0856-4K2PL.html Przyznam szczerze, ?e osobi?cie jestem za ASUSem lub którym? z BenQ. Asus dlatego, ?e ogólnie jest dobrej jako?ci (podobno) i parametry niczego sobie, w dodatku te gratisy (torba, myszka itd...) na które sobie nie pzowol? w innych modelach (kasa ![]() Natomiast pierwszy BenQ ogólnie za ca?o??: przy procku w miare dobra karta graficzna (Radeon X600). Drugi BenQ ma graf? marzenie, jednak ten procek 1,4 jako? do mnei nei przemawia. Co sadzicie o tych modelach? Który by?cie wybrali i dlaczego? Z góry dzi?ki za pomoc, Pzodrawiam Seba Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 09.09.2025 08:48:52
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 22.09.2006 23:15:59
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Osobi?cie odpu?ci?bym sobie te oparte na Celeronach M (pr?do?erno??, mój laptop z Celeronem M 1,4GHz na samej baterii ledwo si? wyrabia z odpaleniem z p?yty filmu DVD (wytrzymuje do ok 2 godzin, wykorzystane oprogramowanie - domy?lny WinXP + kodeki DVD/DivX etc.), praktycznie nic nie wiem o laptopach opartych na Sempronach64 M (co do poprzednich ich wersji spotyka?em si? z opiniami, ?e z?eraj? bateri? jeszcze szybciej ni? Celerony). Czyli sam wybra?bym ten oparty na Centrino - uwa?am, ?e laptop ma dzia?a? jak najd?u?ej bez pr?du. Oczywi?cie przy za?o?eniu, ?e chcesz z niego korzysta? bez wi?kszych ogranicze?. |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 23.09.2006 01:07:15
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
celerony m4xx to nowe w?asnie procki Centrinio ![]() Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.09.2006 08:32:46
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
U?ywam simensa amilo prp-jeszcze troche szybszy jak ten co poda?e?: Z moich do?wiadcze?: celeron w notebook-bedzie bardzo wolny, bez 512(mam 1024) nie ma co startowa?, grafika-akurat nie dbam bo za cen? mo?na mie? normalny rakieta, wa?na gwarancja jak najd?u?sza-wiele wychodzi w trakcie, trzeba dobrze si? wstrzeli?-bo na rynku wtórnym-sprzeda? trudna. U?ywam: do prezentacji multimedialnych z rzutnikiem, podgl?d na ekranie, obs?uga baz sql; microsoft-zintegrowane pakiety fk(pe?na) przerzutu danych, programowania cyfrowych central tel systemów rcp i kd, telewizji przemys?owej-zrzuty na dysk no magnetowid, rack-router itd. Zainstalowany corel suite 12 chodzi bez problemów, dodatkowo mysz usb, transwerter-com bo nie ma, radzi sobie ok ze zrzutem filmów z kamery po dv(wbudowane) nero visjon, w pakiecie norton ghost-u?ywam do image boot dvd(wi?c mo?na eksperymentowa?) Zmieniam nootbok co 2-3 lata-cenowo najtanie wychodzi acerr, u?ywam tylko intel-bo nie raz dwa systemy unix _winxp pro. Przekona?em si?, ?e markowy sprz?t wydajno??-optymalizacja. Tu mog? poszale?-p?aci firma. Za 3000 ci??ko b?dzi?-optymalny-bo w zasadzie pó?niej nic ju? nie do?o?ysz(wa?ny pierwszy strza?). Tyle z moich ponad 10 letnich-star? z notebookami (kiedy? jeszcze dok-station klawiatura du?e dyski itd.). Edytowane przez wlodekp dnia 23.09.2006 08:40:43 |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 23.09.2006 09:11:45
|
no tyle to ja wiem ![]() ![]() Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.09.2006 09:45:28
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
No wiec ja bym kupi? z twojej listy: Fujitsu Amilo PRO V2085 VFY:APED20856-4K2PL ta górna moja pisanina mia?a nacelu optowanie za nim. |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 23.09.2006 10:33:14
|
tzn, s?ysza?em, ?e FS jest taki "reprezentatywny" ![]() Wiesz przyznam szczerze, ?e zale?y mi na parametrach a nei na wygl?dzie i mobilno?ci. Kupi?bym nawet i ACERa ale moj? plastikow? i tandetn? obudowe i sie strasznie szybko niszczy, a studenckim ?yciu nie ?atwo bedzie o zniszczenia ![]() Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.09.2006 11:39:49
|
Zniszczy? to je?li non stop b?dziesz nosi? to i tak si? zniszczy. W ogóle to nie wiem czy-dla studenta kupno nootebok to dobry pomys?-wywalisz kupe kasy a i tak nie b?dziesz wiecznie zadowolony. Nie wiem czy te studja to miejscowe czy z przeprowadzk?. Akademik np. najlepszy ma?e compaq-hp, dell stacja robocza obecnie 2.4G nuwki z mag niesprzedane tanie-ddr2 te?+ciek?y te?(probl graf-agp-obudowa). I je?li ju? to pewnie, ?e nie szpan-ale mo?liwo?ci. A bateria tylko jak nie ma mo?liwo?ci ~. Bo te parametry po ?adowaniach-katalogowe-to kit. Ja mam w szafie i u?ywam jak potrzebny-normalnie niewygodnie, drogo-i nie wszystko jak bym chcia?. Centrino nie oferuje jeszcze szybkich procków-a te dwurdzeniowe-cena-mo?liwo?ci-astronomia. Ale tak kosztuj? wynalazki-górna pó?ka Wszysko jednak, to indywidualne potrzeby ka?dego i zawsze b?dzie kompromis. U?ywane du?o taniej-ale w tym przypadku spore ryzyko je?li nie ma fabrycznych gwarancji. Tyle i Salomonowe WYBÓR NALE?Y DO CIEBIE. No ten V3505 akurat dwurdzeniowy 1.6 bardzo dobre parametry wszedzie brak-wiec idzie 3050-w promocji widz?. Edytowane przez wlodekp dnia 23.09.2006 11:50:39 |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 26.09.2006 17:08:24
|
Wybór pad? na BenQ R55EG, ju? stoi na biurku, jednak dopiero go zaznajamiam ![]() ![]() ![]() Pierwsze wra?enie jest takie: boski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzi? wieczorkiem pewnie b?de na forum juz z nowej machiny pisa? do was, wiec wtedy podziele sie wieksza ilo?cia wra?en z wami ![]() Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
Przejdź do forum: |