ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Asus Benq, Fujitsu, Acer - 3000z?, który?
SebaZ
Jestem studentem. Na notebook mam przeznaczone jakie? 3000z? z tym, ?e ta kwota raczej maksimum.

Standardowo jak to lapek dla studenta: g?ównie prace biurowe, programowanie, ale w jakie? gierki zagra? by sie przyda?o (cho? ostatnio cz?sto nie gram) wystarczy, ?e strategie jakie? pójd? Smile

A oto modele na którymi si? zastanawiam:

ASUS A6RP-AP002 http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=produkt&pid=4399

Benq Joybook R55EG http://www.sirius.pl/notebooki/towar_cenni...BenQ_R55EG.html
tutaj mam w?tpliwo?ci co do procka, bo karta graficzna jest wypasiona jak na lapka w tej cenie, jednak z prockiem 1,4 ró?nie mo?e by?, czy podo?a? czy nie za s?aby procek?

BenQ Joybook R53EG http://www.techplanet.pl/index.php?gk=0&am...mp;filtr=szukaj
a oto jego obiecuj?ca recenzja http://twojepc.pl/artykuly.php?id=benq_joy...eg&strona=1

Acer Aspire 3103 WLMi - LX.ABK05.231 http://www.sirius.pl/notebooki/towar_cenni...LXABK05231.html

Fujitsu Amilo PRO V2085 VFY:APED20856-4K2PL http://www.sirius.pl/notebooki/towar_cenni...0856-4K2PL.html

Przyznam szczerze, ?e osobi?cie jestem za ASUSem lub którym? z BenQ.
Asus dlatego, ?e ogólnie jest dobrej jako?ci (podobno) i parametry niczego sobie, w dodatku te gratisy (torba, myszka itd...) na które sobie nie pzowol? w innych modelach (kasa Sad )
Natomiast pierwszy BenQ ogólnie za ca?o??: przy procku w miare dobra karta graficzna (Radeon X600). Drugi BenQ ma graf? marzenie, jednak ten procek 1,4 jako? do mnei nei przemawia.

Co sadzicie o tych modelach? Który by?cie wybrali i dlaczego?

Z góry dzi?ki za pomoc,
Pzodrawiam
Seba
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 08:48:52
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Osobi?cie odpu?ci?bym sobie te oparte na Celeronach M (pr?do?erno??, mój laptop z Celeronem M 1,4GHz na samej baterii ledwo si? wyrabia z odpaleniem z p?yty filmu DVD (wytrzymuje do ok 2 godzin, wykorzystane oprogramowanie - domy?lny WinXP + kodeki DVD/DivX etc.), praktycznie nic nie wiem o laptopach opartych na Sempronach64 M (co do poprzednich ich wersji spotyka?em si? z opiniami, ?e z?eraj? bateri? jeszcze szybciej ni? Celerony). Czyli sam wybra?bym ten oparty na Centrino - uwa?am, ?e laptop ma dzia?a? jak najd?u?ej bez pr?du. Oczywi?cie przy za?o?eniu, ?e chcesz z niego korzysta? bez wi?kszych ogranicze?.

http://jantom.info
SebaZ
celerony m4xx to nowe w?asnie procki Centrinio Pfft mobilne procki z oszcz?dzaniem baterii.Pobiera wtedy prad kiedy potrzebuje
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
U?ywam simensa amilo prp-jeszcze troche szybszy jak ten co poda?e?:
Z moich do?wiadcze?:
celeron w notebook-bedzie bardzo wolny, bez 512(mam 1024) nie ma co startowa?, grafika-akurat nie dbam bo za cen? mo?na mie? normalny rakieta, wa?na gwarancja jak najd?u?sza-wiele wychodzi w trakcie, trzeba dobrze si? wstrzeli?-bo na rynku wtórnym-sprzeda? trudna.
U?ywam: do prezentacji multimedialnych z rzutnikiem, podgl?d na ekranie, obs?uga baz sql; microsoft-zintegrowane pakiety fk(pe?na) przerzutu danych, programowania cyfrowych central tel systemów rcp i kd, telewizji przemys?owej-zrzuty na dysk no magnetowid, rack-router itd.
Zainstalowany corel suite 12 chodzi bez problemów, dodatkowo mysz usb, transwerter-com bo nie ma, radzi sobie ok ze zrzutem filmów z kamery po dv(wbudowane) nero visjon, w pakiecie norton ghost-u?ywam do image boot dvd(wi?c mo?na eksperymentowa?)
Zmieniam nootbok co 2-3 lata-cenowo najtanie wychodzi acerr, u?ywam tylko intel-bo nie raz dwa systemy unix _winxp pro. Przekona?em si?, ?e markowy sprz?t wydajno??-optymalizacja. Tu mog? poszale?-p?aci firma.
Za 3000 ci??ko b?dzi?-optymalny-bo w zasadzie pó?niej nic ju? nie do?o?ysz(wa?ny pierwszy strza?). Tyle z moich ponad 10 letnich-star? z notebookami (kiedy? jeszcze dok-station klawiatura du?e dyski itd.).
Edytowane przez wlodekp dnia 23.09.2006 08:40:43

wlodekp.europa.pl
SebaZ
no tyle to ja wiem Smile a we? podaj jakis model Smile" poda?em te kilka i pytam o opini? o nich bo raczej b?dzie który? z nich.

No wiec ja bym kupi? z twojej listy:
Fujitsu Amilo PRO V2085 VFY:APED20856-4K2PL ta górna moja pisanina mia?a nacelu optowanie za nim.

wlodekp.europa.pl
SebaZ
tzn, s?ysza?em, ?e FS jest taki "reprezentatywny" Smile mam te? na oku V3505.
Wiesz przyznam szczerze, ?e zale?y mi na parametrach a nei na wygl?dzie i mobilno?ci. Kupi?bym nawet i ACERa ale moj? plastikow? i tandetn? obudowe i sie strasznie szybko niszczy, a studenckim ?yciu nie ?atwo bedzie o zniszczenia Pfft a by? moze bed? chcia? kiedy? sprzeda? sprzecicho

Zniszczy? to je?li non stop b?dziesz nosi? to i tak si? zniszczy. W ogóle to nie wiem czy-dla studenta kupno nootebok to dobry pomys?-wywalisz kupe kasy a i tak nie b?dziesz wiecznie zadowolony. Nie wiem czy te studja to miejscowe czy z przeprowadzk?. Akademik np. najlepszy ma?e compaq-hp, dell stacja robocza obecnie 2.4G nuwki z mag niesprzedane tanie-ddr2 te?+ciek?y te?(probl graf-agp-obudowa). I je?li ju? to pewnie, ?e nie szpan-ale mo?liwo?ci. A bateria tylko jak nie ma mo?liwo?ci ~. Bo te parametry po ?adowaniach-katalogowe-to kit. Ja mam w szafie i u?ywam jak potrzebny-normalnie niewygodnie, drogo-i nie wszystko jak bym chcia?. Centrino nie oferuje jeszcze szybkich procków-a te dwurdzeniowe-cena-mo?liwo?ci-astronomia. Ale tak kosztuj? wynalazki-górna pó?ka
Wszysko jednak, to indywidualne potrzeby ka?dego i zawsze b?dzie kompromis.
U?ywane du?o taniej-ale w tym przypadku spore ryzyko je?li nie ma fabrycznych gwarancji. Tyle i Salomonowe WYBÓR NALE?Y DO CIEBIE.
No ten V3505 akurat dwurdzeniowy 1.6 bardzo dobre parametry wszedzie brak-wiec idzie 3050-w promocji widz?.
Edytowane przez wlodekp dnia 23.09.2006 11:50:39

wlodekp.europa.pl
SebaZ
Wybór pad? na BenQ R55EG, ju? stoi na biurku, jednak dopiero go zaznajamiam Pfft oprócz tego, ?e czasami siedze na dachu k?ad?c blachodachówke GrinGrin

Pierwsze wra?enie jest takie: boski GrinGrin System zainstalowany na wej?ciu to Linpus 9.xx (xx to jakas liczba by?a ale nie pamietam Wink ) dzia??? przez godiznk?, odpali?em, pobawi??m sie w konfiguracj? i sruuu zainstalowa?em Windowsa XP GrinGrin

Dzi? wieczorkiem pewnie b?de na forum juz z nowej machiny pisa? do was, wiec wtedy podziele sie wieksza ilo?cia wra?en z wami Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl