ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Galeria - dziwny b??d
sebekfireman
Witam! U?ywam PHP Fusion 5 i mam dziwny b??d zwi?zany z galeri?, a mianowicie cz?sto przy dodawaniu zdj?? robi mi si? co? takiego ?e tych zdj?? nie idzie ju? doda?. Tzn podczas dodawania w tym miejscu gdzie dodawa?em pojawia si? to zdj?cie które w?a?nie doda?em i na dole jest opcja Zapisz. Jak t? opcj? wybior? to zapisuje do albumu ale tylko tytu? - zdj?cia tam nie ma, gdy? ono ca?y czas widnieje w tym panelu co si? dodaje zdj?cia i tam obok tego zdj?cia jest opcja kasuj. Nie bardzo rozumiem co tam trzeba zrobi?. Bo jak normalnie wrzucam zdj?cie to podaj? ?ci??k? i odrazu wgra to zdj?cie do albumu bez ?adnych podgl?dów.
Zauwa?y?em ?e ten problem chyba wyst?puje w momencie bardzo d?ugiego tytu?u.

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 02:37:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
metaxy
U mnie jest to samo Sad

http://blog.metaxy.eu/
Miwhoo
ja mam krótkie tytu?y [01.jpg itp.] i mam to samo... jest kto? kto rozwik?a t? zagadke??Frown

u mnie jest tak: wchodze w panel admina, do edycji albumów, klikam dodaj foto, nast?pnie przegl?daj i zapisz. Efekt jest taki, ?e zapisuje sie tylko tytu? i kto dan? fotke doda?, natomiast samej foty nie ma [nie ?aduje zdj?? do katalogu "fusion_images/photoalbum". Nie wiem, czy to wa?ne, ale przenosi?em stronke na serwerze do innego mniej zag??bionego katalogu. Zmieni?em root w fusion_config.php, bo nie chodzi?o wszystko, co korzysta z SQL, a teraz pojawi? si? b??d z fotkami.... pomó?cie!!FrownFrownFrown
aha.. jeszcze jedno... przed przeniesieniem dzia?a?o ok.
Edytowane przez Miwhoo dnia 03.03.2005 16:57:46

www.lan.plastcom.pl
Miwhoo
wszystko dzia?a, je?li si? samemu przez FTP wrzuci foty o odpowiednim rozmiarze i nazwie [foto + miniatura, nazwa ID z mySQL] do katalogu photoalbum... czyli sypn??o sie tylko wysy?anie fotek na serwer... kto? wie, co z tym mo?na zrobi???Smile bo troszke m?cz?ce jest wrzucanie fotek osobno [wcze?niej fusion ?adowa? fote z odpowiedni? nazw? i sie przyzwyczai?em do luksusuSmile]GrinCool
a w komentarzach zamiast "KOMENTARZE" jest "COMMENT_100", a w "DODAJ KOMENTARZ" - "COMMENT_102"

pewnie sie co? syp?o, jak przenosi?em stronke....Sad
Edytowane przez Miwhoo dnia 03.03.2005 17:49:08

www.lan.plastcom.pl
BlackDog
opoatrz sobie tutaj :
http://www.cms-it...ead_id=920
bo mi si? nie chce raz jeszcze ego samego pisa?.

a z tym dodawaniem fotek - no niestety jest taki b??d, ale w sumie da sie go obej?c, bo nie zawsze tak si? dzieje - ostatnio te? tak mia?em - jak ci si? za?aduje i wy?wietli to zdj?cie nie tam co powinno, to z boku chyba masz takie dwie opcje, popatrz dobrze i z nich skorzystaj(troche ma?o je wida? , ale wtedy przycisk zapisz sie rozje?d? troch? ale z boku wlasnie troszke u do?u ko?o tego zdj?cia sie znajduje)

naciskasz to, zdj?ci? si? niby ?aduje, (a co najwa?niejsze znika nam ta wqrwiaj?ca "miniaturka"Wink, potem wchodzisz sobie jeszcze raz w panel admina, zarz?dzanie galeriami , usuwasz to feralne zdj?ci(bo defakto i tak tam nic nie ma) i ?adujesz jeszcze raz(a? do skutku)

Spróbuj, mo?e Ci to pomoze, u mnie w ka?dym razie tak to si? zachowuje Smile
Edytowane przez BlackDog dnia 09.03.2005 08:28:09

gerd
mam identyczny problem z galeria php-fusion 5.01.
Pliki nie sa wysylane na serwer.
Poczatkowo myslalem ze to ustawienia serwera, jednak wysylanie obrazkow do newsow czy artykulów dziala poprawnie.

Zaczynam teraz grzebac w PHP moze cos znajde. Jezeli ktos znalazl juz rozwiazanie prosze o odpowiedz.

jantom
Problemy z galeri? rozwi?za?em tak: grafiki ?aduj? za pomoc? FTP do katalogu z grafikami (niektórzy zmieniaj? ?cie?ki dost?pu, wi?c pisze do?? ogólnikowo), nast?pnie loguj? PhpMyAdminem do bazy danych i w tabeli *_photos dodaj? kolejne warto?ci (wcze?niej pliki musz? mie? odpowiedni? nazw?(kolejne numery elemntu tabeli). Jest troch? roboty z plikami, ale w gruncie rzeczy t? metod? wol? du?o bardziej ni? rozwi?zania firmoweGrin

http://jantom.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl