Zobacz temat
Niedzia?aj?ce newsy i komentarze po przeniesieniu na inny serwer
|
|
ppopol |
Dodany dnia 15.10.2006 16:03:41
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 4 Data rejestracji: 28.06.2006 20:38 |
Problem nast?puj?cy: postanowi?em zmieni? mój dotychczasowy serwer, który zawodzi? nad wyraz cz?sto. Po wgraniu zawarto?ci na inn? stron? wzi??em si? za przenoszenie bazy danych, któr? równie? wgra?em na nowym serwerze (wszystko przez phpmyadmin, zmieni?em rownie? wpisy w config.php). Strona dzia?a, jednak?e próba dodania newsa (niezale?nie czy przez u?ytkownika czy przez Panel Administracyjny) lub komentarza ko?czy si? niepowodzeniem: pokazuje si? komunikat o pomy?lnym dodaniu, strona si? od?wie?a, jednak bez dodanej zawarto?ci. Jak mo?na to naprawi?? |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 08.09.2025 03:42:35
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 15.10.2006 16:18:31
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
ppopol napisa?/a: Problem nast?puj?cy: postanowi?em zmieni? mój dotychczasowy serwer, który zawodzi? nad wyraz cz?sto. Po wgraniu zawarto?ci na inn? stron? wzi??em si? za przenoszenie bazy danych, któr? równie? wgra?em na nowym serwerze (wszystko przez phpmyadmin, zmieni?em rownie? wpisy w config.php). Strona dzia?a, jednak?e próba dodania newsa (niezale?nie czy przez u?ytkownika czy przez Panel Administracyjny) lub komentarza ko?czy si? niepowodzeniem: pokazuje si? komunikat o pomy?lnym dodaniu, strona si? od?wie?a, jednak bez dodanej zawarto?ci. Jak mo?na to naprawi?? Najprosciej? Wykonaj jeszcze raz backup bazy z poziomu phpMyAdmin, z tym, ze zaznacz dodanie auto_increment. Zobacz takze w jakiej wersji masz MSQL na nowym serwerze, a nastepnie wykonaj kopie w zgodnosci z nia. Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
ppopol |
Dodany dnia 15.10.2006 18:08:46
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 4 Data rejestracji: 28.06.2006 20:38 |
Mimo ustawionej zgodno?ci i opcji AUTO_INCREMENT dodawanie newsów i komentarzy dalej ne dzia?a. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 15.10.2006 18:15:36
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
ppopol napisa?/a: Mimo ustawionej zgodno?ci i opcji AUTO_INCREMENT dodawanie newsów i komentarzy dalej ne dzia?a. Widocznie nie dodaje Ci pola auto_increment. Tez tak bywa, wtedy trzeba recznie edytowac baze. Jestem jaki jestem
![]() |
|
Przejdź do forum: |