Zobacz temat
Dodatkowe panele nawigacyjne - co? wi?cej!
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 24.10.2006 00:30:02
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 110 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 24.02.2006 11:26 |
Zdaj? sobie spraw?, ?e poruszam temat wielokrotnie wa?kowany, ale poniewa? ugrz?z?em ju? na pocz?tku i dalej ani rusz szukam pomocy na forum. Wybra?em najcz??ciej wskazywan? drog? na forum: Klonujesz modu?, potem podmieniasz nazwy tabel bazy danych w plikach - nic trudnego. czyli np tutaj:http://php-fusion...post_10743 Nic trudnego - szczególnie koj?ce ból, kiedy po raz n-ty Ci nie wychodzi...(sami rozumiecie sytuacj?!). My?la?em, ?e skoro korzystam z new_navigation_panel, to (analogicznie do cytowanego przyk?adu z weblinks) eksportuj? struktur? tabeli new_navigation_panel? Ale New_navigation_panel znalaz?em tylko w tabeli fusion panels. I zaczynaj? si? schody? Próbowa?em na przyk?adzie z weblinks, jednak wielo?? opcji przy eksportowaniu struktury tabeli nie mówi?c o dalszych zabiegach (edycja kodu, wklejanie do okienka zapytania, zmiana nazw tabeli i dodawanie wpisów do DB itd...) wymagaj? dodatkowego (czyt. bardziej szczegó?owego) wyja?nienia. Bo to co dla jednych oczywiste, dla innych jest niezrozumia?e. Zdaj? sobie spraw?, ?e problem le?y po stronie tych, którzy z bazami danych nie mieli za du?o do czynienia. Mo?e jednak kto? chce mi/nam wyja?ni? jak t? metod? mo?na zbudowa? dodatkowe panele nawigacyjne - niezb?dne przecie? w przypadku wielu witryn. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 11.09.2025 11:06:14
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 24.10.2006 00:36:27
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Zasugerowalem sie tematem nie wchodzac glebiej w tresc posta, bo nie ta godzina ![]() Wydaje mi sie, ze zabierasz sie do tego z niewlasciwej strony... Zobacz: http://www.php-fu...ad_id=6250 Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 24.10.2006 09:22:39
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 110 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 24.02.2006 11:26 |
Tak znam ten mod, ale zaraz po wklejeniu podanego przez Wooya kodu w tre?? nowego panelu i zrobieniu podgl?du pojawia sie komunikat o b??dzie i znów stoj? w miejscu... Próbowa?em na ?wie?o zainstalowanym fusionie, ale jest to samo. Teraz korzystam z wersji 6-01-6 php-fusion i my?l?, ?e to mo?e brak kompatybilno?ci z najnowsz? wersj?. By? mo?e wystarczy?yby jakie? drobne zmiany. Mam na ten temat te? kilka pyta?, bo by? mo?e niepotrzebnie podaj? tytu? nowego panelu, mo?e powinienem zamiast 'none' wybra? inny plik panelu lub pozostawi? w tre?ci jaki? fragment z funkcji open_side, ale nie chcia?em miesza? tematów. Niestety nie mam jeszcze strony w php-fusion funkcjonuj?cej w internecie(ale ju? nied?ugo!) , a wszelkich prób i modyfikacji dokonuj? na lokalhoscie.
Edytowane przez czarkowsky dnia 24.10.2006 09:23:37 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 24.10.2006 11:09:30
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
No to czytaj mój post poni?ej w temacie TAM NAPISA?EM GDZIE JEST TEN B??D!
|
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 24.10.2006 14:58:33
|
Sprawdz? jeszcze raz jak wróc? z pracy! (oczywi?cie nie sprawdzam, czy wlodekp ma racj?, bo on ma racj? bez sprawdzania, tylko, czy uwzgl?dni?em jego poprawk?) Ok! Bije si? w pier?, bo znaczka nie poprawi?em. Ale sukces po?owiczny, bo korzystam z New_Navigation_Panel (ale to chyba sprawa na nowy temat). Jednak by?bym wdzi?czny za rozwini?cie poruszonego przeze mnie g?ównego w?tku (oczywi?cie chyl? czo?a przed Wooy'em). Metoda klonowania plików wydaje mi si? bardzo u?yteczna i uniwersalna. Gubi? sie w bazie danych i jak ju? wspomnia?em: ...wielo?? opcji przy eksportowaniu struktury tabeli nie mówi?c o dalszych zabiegach (edycja kodu, wklejanie do okienka zapytania, zmiana nazw tabeli i dodawanie wpisów do DB itd...) wymagaj? dodatkowego (czyt. bardziej szczegó?owego) wyja?nienia... a mo?e artyku?u? (czasami marzenia si? spe?niaj?:-)) Edytowane przez czarkowsky dnia 24.10.2006 22:23:23 |
|
Przejdź do forum: |