ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Dodatkowe panele nawigacyjne - co? wi?cej!
czarkowsky
Zdaj? sobie spraw?, ?e poruszam temat wielokrotnie wa?kowany, ale poniewa? ugrz?z?em ju? na pocz?tku i dalej ani rusz szukam pomocy na forum. Wybra?em najcz??ciej wskazywan? drog? na forum:
Klonujesz modu?, potem podmieniasz nazwy tabel bazy danych w plikach - nic trudnego.

czyli np tutaj:http://php-fusion...post_10743
Nic trudnego - szczególnie koj?ce ból, kiedy po raz n-ty Ci nie wychodzi...(sami rozumiecie sytuacj?!).
My?la?em, ?e skoro korzystam z new_navigation_panel, to (analogicznie do cytowanego przyk?adu z weblinks) eksportuj? struktur? tabeli new_navigation_panel? Ale New_navigation_panel znalaz?em tylko w tabeli fusion panels. I zaczynaj? si? schody? Próbowa?em na przyk?adzie z weblinks, jednak wielo?? opcji przy eksportowaniu struktury tabeli nie mówi?c o dalszych zabiegach (edycja kodu, wklejanie do okienka zapytania, zmiana nazw tabeli i dodawanie wpisów do DB itd...) wymagaj? dodatkowego (czyt. bardziej szczegó?owego) wyja?nienia. Bo to co dla jednych oczywiste, dla innych jest niezrozumia?e.

Zdaj? sobie spraw?, ?e problem le?y po stronie tych, którzy z bazami danych nie mieli za du?o do czynienia. Mo?e jednak kto? chce mi/nam wyja?ni? jak t? metod? mo?na zbudowa? dodatkowe panele nawigacyjne - niezb?dne przecie? w przypadku wielu witryn.

www.miserere.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 11.09.2025 11:06:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Zasugerowalem sie tematem nie wchodzac glebiej w tresc posta, bo nie ta godzina Wink
Wydaje mi sie, ze zabierasz sie do tego z niewlasciwej strony...
Zobacz: http://www.php-fu...ad_id=6250
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
czarkowsky
Tak znam ten mod, ale zaraz po wklejeniu podanego przez Wooya kodu w tre?? nowego panelu i zrobieniu podgl?du pojawia sie komunikat o b??dzie i znów stoj? w miejscu... Próbowa?em na ?wie?o zainstalowanym fusionie, ale jest to samo. Teraz korzystam z wersji 6-01-6 php-fusion i my?l?, ?e to mo?e brak kompatybilno?ci z najnowsz? wersj?. By? mo?e wystarczy?yby jakie? drobne zmiany. Mam na ten temat te? kilka pyta?, bo by? mo?e niepotrzebnie podaj? tytu? nowego panelu, mo?e powinienem zamiast 'none' wybra? inny plik panelu lub pozostawi? w tre?ci jaki? fragment z funkcji open_side, ale nie chcia?em miesza? tematów. Niestety nie mam jeszcze strony w php-fusion funkcjonuj?cej w internecie(ale ju? nied?ugo!) , a wszelkich prób i modyfikacji dokonuj? na lokalhoscie.
Edytowane przez czarkowsky dnia 24.10.2006 09:23:37

www.miserere.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
No to czytaj mój post poni?ej w temacie TAM NAPISA?EM GDZIE JEST TEN B??D!

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Sprawdz? jeszcze raz jak wróc? z pracy!

(oczywi?cie nie sprawdzam, czy wlodekp ma racj?, bo on ma racj? bez sprawdzania, tylko, czy uwzgl?dni?em jego poprawk?)

Ok! Bije si? w pier?, bo znaczka nie poprawi?em. Ale sukces po?owiczny, bo korzystam z New_Navigation_Panel (ale to chyba sprawa na nowy temat).
Jednak by?bym wdzi?czny za rozwini?cie poruszonego przeze mnie g?ównego w?tku (oczywi?cie chyl? czo?a przed Wooy'em). Metoda klonowania plików wydaje mi si? bardzo u?yteczna i uniwersalna. Gubi? sie w bazie danych i jak ju? wspomnia?em:
...wielo?? opcji przy eksportowaniu struktury tabeli nie mówi?c o dalszych zabiegach (edycja kodu, wklejanie do okienka zapytania, zmiana nazw tabeli i dodawanie wpisów do DB itd...) wymagaj? dodatkowego (czyt. bardziej szczegó?owego) wyja?nienia... a mo?e artyku?u?
(czasami marzenia si? spe?niaj?:-))
Edytowane przez czarkowsky dnia 24.10.2006 22:23:23

www.miserere.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl