ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Nowe strony - wykorzystanie funkcji PHP-Fusion
Kazimierz
Witajcie!

Zainstalowa?em PHP-Fusion i chcia?bym doda? w?asne strony wywo?ywane z menu. I chcia?bym w tym temacie prosi? o rad? do?wiadczonych u?ytkowników. Czy ?atwiej b?dzie tworzy? je od podstaw czy te? próbowa? wykorzysta? do ich funkcjonowania wbudowane funkcje PHP-Fusion? Czy jest gdzie? do zdobycia polska dokumentacja tych funkcji?
I druga sprawa. W polach typu "text" bazy danych wpisa?em znaczniki <p> formatuj?ce przy u?yciu stylu zawarto?? strony, ale co? czuj?, ?e tak si? nie powinno robi?, ?e te informacje powinny by? zapisane w stylu. Gdzie to zmieni??
I sprawa tzecia wynikaj?ca z poprzednich. Próbuj? tworzy? od podstaw w?asn? stron? wywo?ywan? z menu i wyprowadzam z bazy jej zawarto?? na ekran. Ale o ile ta sama strona wywo?ywana z menu "Artyku?y" jest wy?wietlana poprawnie, o tyle ta sama strona wyprowadzana przez napisany przeze mnie kod wy?wietlana jest w sposób ci?g?y, jakby to by? element typu "string" - pomijane s? prze?amania linii w ramach pragrafu (nie wstawia?em br), znaki "..." zamieniane s? na \" oraz "/, div nie jest w ogóle brany pod uwag? - ten obszar strony wy?wietla si? tak, jakby nie by?o ?adnej deklaracji formatowania.
Nie przewiduj? jakich? bardziej zaawansowanych przeróbek strony - chodzi mi przede wszystkim o stworzenie w?asnych stron w menu, poprawne ich wywo?anie z bazy i poprawne wy?wietlenie na ekranie.

Dzi?kuj? za wszelk? pomoc i pozdrawiam!
Kazimierz
Edytowane przez Pieka dnia 25.07.2009 10:55:47

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:06:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Mo?esz zastosowa? to co poni?ej i doda? pozycj? do menu:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

lub wykorzysta? strony dodatkowe wel informacyjne (Panel Admina). Pami?taj aby u?ywa? przy stronach dodatkowych/informacyjnych kodowania html do formatowania tekstu. To wystarczy i nic wi?cej nie musisz kombinowa? mój Ty Atrakcyjny Kazimierzu...
Edytowane przez as dnia 24.10.2006 14:39:15
as

Kazimierz
as, dzi?ki za pomoc!

Próbowa?em wy?wietli? tekst ze zniacznikiem \n, ale nie dzia?a. Mia?em takie co?: echo $row[i] \n. Próbowa?em to na ró?ne sposoby ob?o?y? cudzys?owami, ale nie dzia?a.
Stworzy?em stron? informacyjn?, ale niestety nie jest ona dodawana do wyszukiwarki, a to by mi si? przyda?o. Na razie zostanie wi?c chyba na tym, ?e wi?kszo?? materia?ów umieszcz? w dziale "Artyku?y". I tu mam kolejne pytanie. Przejrza?em pliki zarz?dzaj?ce zawarto?ci? bazy i wydaje mi si?, ?e dzia? "Artyku?y" ma ustawion? opcj? automatycznego usuwania artyku?ów po okre?lonym czasie. Czy tak rzeczywi?cie jest? Je?li tak, to jaki jest ten czas i ewentualnie jak to wy??czy??

Pako
Z tego co wiem nie ma takiej opcji..
Zapraszam!
Wszystko o Photoshop-ie!!
Zapraszam!!!

www.webphotoshop.pl

http://webphotoshop.pl
Kazimierz
Pako_ napisa?/a:
Z tego co wiem nie ma takiej opcji..

Pewnie masz racj?. My?la?em o tym:

Ale doszed?em do tego, ?e jest to okres wy?wietlania s?owa [NOWY], który w tym przypadku wynosi 7 dni. Mam nadziej?, ?e zadzia?a zmiana na +2592000 - wtedy okres "nowo?ci" wynosi? b?dzie 30 dni. Czy mam racj??
Edytowane przez Pieka dnia 25.07.2009 10:40:42

Pako
Tak okres wy?wietlania [NOWY] jest napewno 7 dni, wi?c bardzo mo?liwe ?e to jest ta funkcja powi?ksz i zdaj relacje czy si? uda. Smile
Zapraszam!
Wszystko o Photoshop-ie!!
Zapraszam!!!

www.webphotoshop.pl

http://webphotoshop.pl
konradinho2
No dalej nie rozumiem. Jak u?yc kodowania normalnego z html-a gdzie wpisac to kodowanie. Bo po echo text/html; charset=iso-8859-1 nie dzia?a.

as
Czy Ty aby wiesz co chcesz ?... bo tego co piszesz, to na 100% nie wiesz. Formuuj zwoje my?li w bardziej przyst?pny i zrozumia?y sposób, lub... zamilknij na wieki i daj innym ?y?
as

konradinho2
Przepraszam bardzo.SadSad

Chcia?em zrobic now? podstrone. Zrobi?em to wed?ug poni?szego kodu. Tylko jak w polu zawarto?c pisz? polskie znaki to niestety zamienia je na jakie? inne. Jak temu zaradzic. Gdzie mo?ne zadeklarowac kodowanie??
Edytowane przez konradinho2 dnia 20.12.2014 18:28:57

as
No a wpisz w okno Szukajki tak? fraz? iso-8859 i przeszukaj nasze Forum (i nie zapomnij poczyta? wynikowych postów). Nie bój si? Szukajki... za jej przyczyn? doznasz swojej pierwszej inicjacji
as

konradinho2

Prosze pomó? bo nie moge tego nigdzie znale??. Próbowa?em ju? w pliku global.php co? robic i nic. Próbowa?em dodawac kodowanie tak jak jest w htmlu i nic. Bardzo prosze.

Pieka
Musisz podczas zapisu tego pliku, wybrac kodowanie iso-8859-2, czyli nasze srodokowoeuropejskie.
W notatniku tego nie zrobisz, muisisz do tego celu uzyc edytora HTML, najlepiej o nazwie "Paj?czek".
Zeby to wykonac w notatniku, musisz przestac uzywac polskich znakow diakrytycznych lub zastapic je ich odpowiednikami.
Edytowane przez Pieka dnia 12.06.2009 12:41:38
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
konradinho2

Co tutaj jest ?le??
Edytowane przez konradinho2 dnia 09.02.2009 22:28:05

Piotrroger

Widzisz tam gdzie masz pogrubione?
Masz tam dwa apostrofy - wyrzu? jeden.

http://spartabks.boo.pl
konradinho2
Tam musz? byc dwa bo inaczej u mnie b??d wywalaFrown

Piotrroger
To powiedz jaki ci b??d wyskakuje.....

http://spartabks.boo.pl
Pieka
Sciagnij, rozpakuj i wstaw na serwer.
Dzialanie: http://fusion.top...otacja.php
Pieka dodał/a następującą plik:
dotacja.zip [650Bajtów / 1304 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 19.02.2007 20:30:39
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
konradinho2
Dzi?ki wielkie Pieka. Teraz to wygl?da pi?knie. Pozdrawiam. Grin

skysis
To teraz ja mam male pytanko, a mianowicie, co musze zrobic by w miejsce "Zawarto??", mog?bym wrzucic text html, a nie tylko php?
Edytowane przez Pieka dnia 25.07.2009 10:42:40

http://www.gimciech.info
Pieka
skysis napisa?/a:
To teraz ja mam male pytanko, a mianowicie, co musze zrobic by w miejsce "Zawarto??", mog?bym wrzucic text html, a nie tylko php?

Nie rozumiesz, ze PHP zawiera HTML? Brak mi sil do niektorych...
Edytowane przez Pieka dnia 25.07.2009 10:43:10
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl