ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Unknown system variable 'NAMES' tego jeszcze nie by?o;]
Vallhalen
Na stronie nie wiem od kiedy i od jakiej modyfikacji w górnym lewym rogu pojawia mi si? cos takiego: Unknown system variable 'NAMES' ponizej screen i to co wy?wietla konsola b??dów w przegl?darce Firefox tak?e Smile

img417.imageshack.us/img417/9711/bladbs5.th.jpg

chcia?bym to naprawic bez reinstalacji strony bo nie tylko ja jestem za nia odpowiedzialny niby nic ale jakze strasznie denerwuje taki b??d :/ Prosze o pomoc b?d? wdzi?cznyGrin
Pozdrawiam

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 05:38:42
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
A to my wró?ki? Podaj adres strony, wrzucane tam mody, to mo?e rozgryziemy ca?y problem.

http://jantom.info
Vallhalen
jantom napisa?/a:
A to my wró?ki?

Nieee no oczywiscie nie wró?ki nic a nic za to m?drzy ludzie i w dodatku jak niewielu ch?tni do pomocy ,co si? chwaliSmile

Adres strony to: http://www.bia.ro... Smile

jantom
No to ja bym sprawdzi? plik subheader.php. Ewentualnie go nadpisa?. Je?li nie ma tam nic podejrzenego, to theme.php. Ka?dy inny wypadek - szukamy dalej.
Edytowane przez jantom dnia 07.11.2006 23:02:22

Vallhalen
Juz wiem twój post mówi? bym sprawdzi? instalowane mody i ju? wiem kiedy ten b?ad sie pojawi?.
albo po instalacji albo po usunieciu b?dz tez po próbie dodania nowego pola za pomoca wtyczki extended profile to wszystko jej wina :/ my?l? (mam nadzieje) ,ze to jakos pomoze w rozwi?zaniu usterki
Edytowane przez Vallhalen dnia 07.11.2006 23:17:08

jantom
Chyba jednak poszukamy dalej. Wg mnie, to nie jest wina tej wtyczki.

timon80
Ja te? mam co? takiego podejrzewam ?e to co? z TinyMCE. Bo po zainstalowaniu poprawki"tiny_mce_polish_language_update" zauwa?y?em ten b??d. Ale jeszcze nie uda?o mi si? tego usun??.

www.koroszczyn.pl
Pieka
timon80 napisa?/a:
Ja te? mam co? takiego podejrzewam ?e to co? z TinyMCE. Bo po zainstalowaniu poprawki"tiny_mce_polish_language_update" zauwa?y?em ten b??d. Ale jeszcze nie uda?o mi si? tego usun??.

Nie, to nie jest wina TinyMCE, o czym mozesz sie latwo przekonac usuwajac caly katalog Tiny.
Stawiam na problem po stronie oprogramowania (systemu) serwera.
Podaj nazwe hostingu, na ktorym masz strone.
Edytowane przez Pieka dnia 11.04.2007 12:11:38
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
timon80
Ju? sobie poradzi?em z problemem i fakt to nie TinyMCE. To ma zwi?zek z kodowanie strony. Mia?em ustawione kodowanie utf-8. Po tym jak zrobi?em konwersie na ISO i wys?a?em stron? na serwer to pojawi? mi si? ten b??d, a nie jak pisa?em wcze?niej. Na serwerze w pliku maincore.php usun??em linie "dbquery("SET NAMES latin2");" (u mnie wierzsz 46) i teraz mam ju? wszystko ok. Mo?e u ciebie jest to samo?
Edytowane przez Pieka dnia 11.04.2007 12:44:58

www.koroszczyn.pl
Pieka
timon80 napisa?/a:
..Na serwerze w pliku maincore.php usun??em linie "dbquery( "SET NAMES latin2" );" (u mnie wierzsz 46) i teraz mam ju? wszystko ok...

No i mamy "nasz" blad Smile
Do ktorego sam doprowadziles!
Edytowalem swojego posta wyzej, a szkoda, bo sugerowalem blad w pliku, co okazalo sie prawda.
Swoja droga na forach poswieconych PHP, rowniez sugerowali blad kodowania...

Ciekawi mnie jedno, skad tam miales ten wpis?
Standardowy plik go nie posiada, a potrzebny jest tylko nielicznym, ktorzy maja strony np. w nazwa.pl .
Edytowane przez Pieka dnia 11.04.2007 12:51:25
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
timon80
Pieka napisa?/a:

Ciekawi mnie jedno, skad tam miales ten wpis?
Standardowy plik go nie posiada, a potrzebny jest tylko nielicznym, ktorzy maja strony np. w nazwa.pl .

Ju? odpowiadam. Poniewa? dopiera zaczynam przygod? z php-fusion nie chcia?em pokazywa? swoich "wypocin" od razu ca?emu ?wiatu. Dlatego na domowym komputerze postawi?em serwer WWW z MySQL z kodowaniem bazy utf-8. Zainstalowa?em tam php-fusiun i szykowa?em stronk? i wypróbowywa?em ro?ne wtyczki. Mia?em jednak problemy z polskimi znakami w bazie. Na forum znalaz?em rozwi?zanie tu link:
http://www.php-fusion.pl/forum/viewthread.php?forum_id=2&thread_id=7780&pid=40887#post_40887

stamt?d ten wpis:
dbquery( "SET NAMES latin2" );

wskazówka pomog?a i wszystko by?o ok.

Kiedy sko?czy?em stronk? i wys?a?em na serwer, gdzie by?o kodowanie iso-8859-2. Pierwsze co si? rzuci?o w oczy to brak polskich czcionek w artyku?ach, news itd. Od razu wykona?em konwersje bazy z utf-8 na iso-8859-2 i ju? by?o ok. Niestety zapomnia?em o tym nieszcz?snym wpisie który doda?em i dlatego nie mog?em doj?? sk?d ten komunikat u góry strony. Ostatni? rzecz? jak? dodawa?em by?a poprawka do edytora TynyMCE dlatego s?dzi?em ?e to jej wina.

Ale na szcz??cie ju? wszystko jasne Grin
Mam nadzieje, ?e inni jak to przeczytaj? to ju? nie zrobi? takiej gafy jak ja.
Mo?e Vallhalen przeczyta posta i te? poprawi wpis na swojej stronie bo dzisiaj rano mia? ten komunikat.

www.koroszczyn.pl
Vallhalen
przeczyta Smile Z tym ,?e moja stroma ma inny adres ze wzgledu na inny klan i instalowa?em od nowa (nowy admin na stronie starej nie potrafi za wiele wiec pewnie tego nie usunie xD)
pozdrowienia i dziekuje za rozwiazanie problemuSmile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl