Zobacz temat
Your Tripod account will be closed in 7 days ?
|
|
xman |
Dodany dnia 24.02.2005 14:11:25
|
Przedszkolak Postów: 29 Data rejestracji: 29.01.2005 21:32 |
Siema,mam problem...Mam na lycosie fusiona v5.0,wszystko jest ok,ale dostałem od nich takiego maila: Dear XXX XXXXXXX, Your Tripod account (http://members.lycos.co.uk/ikrman) will be closed in 7 days. You have still the possibility to keep your site online and upgrade to an especially designed package for Tripod members: Tripod Extra. We are now offering 3 months FREE hosting if you upgrade from Tripod to Tripod Extra. All you need to do is buy a domain name from Ł1.99 (per year) and you can try Tripod Extra for free for 3 months, after the 3 months trial, you can decide whether you want to continue or not. If you decide to keep this package, you will only have to pay Ł2.49 p/m for another 9 months, no set up fee of Ł9.99 ? that?s a saving of Ł17.46! Tripod Extra offers 50 MB web space, 1 GB of bandwidth, 1 MySQL database, 10 email accounts, extended PHP, FrontPage configurations, Ł50 Google AdWords Voucher and no advertising on your site. We also provide you with tools to automatically copy your complete website to your new hosting solution ? its easy and takes seconds! For more details: http://www.tripod...e6eff9dd2f : Automatic transferral of your Tripod website ? No banners ? Your own domain ? Email accounts ? Fast response rates ? Premium phone and mail support - Guaranteed 99% uptime Best regards, The Lycos Tripod Team. http://www.tripod... Heh troche nie kminie,skasują mi strone (zamkną,lub coś ??),przeież to niby darmowe konto z 50mb,php itp. no nie ??.. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.12.2024 13:14:07
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Riklaunim |
Dodany dnia 24.02.2005 18:36:39
|
Początkujący Postów: 244 Data rejestracji: 07.08.2004 10:53 |
Lycos rezygnuje z darmowych kont, z jednych z bardziej upierdliwych darmowych kont.
|
|
|
xman |
Dodany dnia 24.02.2005 18:51:04
|
YYY czyli co zamkną mi konto?? Hmm to ładnie,skąd tu wziąć dobry,darmowy serwer,z php i mysql ?? Czytałem na forum,o tych serwerach,no ale sam nie wiem na co się przesiąść.... |
|
|
Shaolin |
Dodany dnia 24.02.2005 22:43:17
|
Bywalec Postów: 888 Data rejestracji: 23.10.2004 14:59 |
xman - nie martw sie, mam taki sam problem . Przez jakichś... ekhm... ludzi (żeby nie użyć innego, mniej eleganckiego słowa), którzy trzymali na darmowych kontach w LiquidB.net warezy i inne nielegalne materiały, moje konto zostanie skasowane . LiquidB.net został pociągnięty do odpowiedzialności, więc postanowił zaprzestać hostowania darmowych kont . Darmowy serwer dla PHP-Fusion zawsze sie znajdzie, trzeba tylko poszukać . Na razie zbieram opinie o 3rror.com - z tego co wiem, to dobry serwer. Mam czas do połowy marca, potem przeniosę tam moją stronkę. Jeśli dowiem się o jakimś innym dobrym serwerze to dam znać (tylko że interesują mnie serwery bez denerwujących reklam, więc może to trochę potrwać ). working
|
|
|
xman |
Dodany dnia 25.02.2005 20:56:00
|
OK thx,ja próbowałem już przenosić moją stronkę na www.realfreehost.com,ale coś się zwaliło.Zrobiłem backup mojej bazy danych,ale z poziomu strony,bo nie mogłem na lycosie odpalić PhpMyAdmina (coś się schrzaniło),wlazłem do PhpMyAdmina na nowym serwie,stworzyłem nową bazę danych (nie mogłem stworzyć pustej,ani zmienić nazwy bd),i wrzuciłem tam tego backupa,wszystko się ładnie zaimportowało,później zgrałem pliki ze starego serwa,na dysk,a z dysku na nowego serwa.Odpalam i dupa wyskoczyło jakieś gówno od bazy,bo na tamtym serwie miałem bd: ikrman15@localhost,i pewnie się niezgadzało coś z nową xmans_199mb_com.Wyczyściłem baze,wywaliłem wszystko z serwa,zainstalowałem od nowa fusiona 5.0,zalogowałem się i chciałem wgrać starą baze ale też nic... Sam już nie wiem,może ktoś wie jak przenieść stronkę,napiszcie bo mi bardzo zależy... |
|
|
sonar |
Dodany dnia 25.02.2005 23:15:24
|
Początkujący Postów: 269 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 03.09.2004 18:59 |
to otworz w notatniku plik fusion_config.php i nanies odpowiednie porpawki:] powinno teraz dzialac:]
www - moje portfolio
|
|
|
xman |
Dodany dnia 26.02.2005 11:26:00
|
Ok,spróbuje tak zrobić...mam nadzieje że zadziała... |
|
|
sonar |
Dodany dnia 26.02.2005 11:50:14
|
Początkujący Postów: 269 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 03.09.2004 18:59 |
<? // database settings $dbhost="np. localhost"; $dbusername="nazwa usera bazy"; $dbpassword="hasło do bazy"; $dbname="nazwa bazy"; $fusion_prefix="prefix"; define("FUSION_PREFIX", "prefix"); define("FUSION_ROOT", "/costam/"); ?> tak wygląda ten plik :] i teraz wystarczy tylko pozmieniac i przystosowac go do Twojego konta ;] mam nadzieje ze pomoglo www - moje portfolio
|
|
|
xman |
Dodany dnia 26.02.2005 16:04:58
|
Taaa na początku wszystko chodziło jako tako na 100webspace.com.Ale i tak błędy,nie wiem czemu przy wysyłaniu plików na serwer commander co jakiś czas rozłączał się z nim,po wgraniu fusiona,nadaniu chmodów,chciałem wrzucić logo do fusion_images i dupa,kopie bd do fusion_admin/backups też dupa,nie wiem czemu...Nie znacie jakiegoś serwerka,wolałbym darmowy,bo nie wiem czy moja stronka będzie żyła długo, www.freehost.com odpada i www.100webspace.com też. Napiszcie jakiś dobry serwer bo mnie już bieże kur****.. |
|
Przejdź do forum: |