ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Galeria - niepoprawny format pliku
Ivan aka Immortal
U?eram si? z tym problemem od ponad tygodnia. W ko?cu doszed?em do wniosku, ?e na tym forum s? ludzie m?drzejsi ode mnie i na pewno znajd? rozwi?zanie Smile zobaczymy...

Próbuj? doda? zdj?cie do galerii (czy to miniaturk? czy te? normaln? fotografi?) i ca?y czas wyskakuje mi b??d o uroczym tytule "niepoprawny format Pliku". O dziwo pliki uploaduje w formacie "jpg" i to w rozmiarach o wiele mniejszych, ni? ograniczenia narzucone przez galeri?.

Czy kto? zetkn?? si? ju? z tym problemem i zna rozwi?zanie?

BTW: ostatnio dodawa?em drug? galeri? (MOD) i zwi?ksza?em ilo?? znaków w artyku?ach - mo?e to mia?o jaki? wp?yw na ow? niemo?no?? dodawania fotografii?(pytam bo jestem laik i wol? si? upewni?) - obrazy do newsów i artów uploaduj? si? bez problemu.

www.smocza-grota.prv.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 23:45:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Jestes pewny, ze sa to JPG'i i/lub, czy maja wlasciwe nazwy?
Nie mozesz miec spacji itp.
Edytowane przez Pieka dnia 22.11.2006 22:12:01
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ivan aka Immortal
Na pewno s? to JPGi. Próbowa?em ju? "jpg"; "JPG" i "gif" - ?adne nie dzia?a

Nazwy te? s? w porz?dku.

www.smocza-grota.prv.pl
Pieka
Ivan aka Immortal napisa?/a:
Na pewno s? to JPGi. Próbowa?em ju? "jpg"; "JPG" i "gif" - ?adne nie dzia?a

Nazwy te? s? w porz?dku.

Daj mi dostep do FTP'a i PA, to sprawdze.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ivan aka Immortal
A "PA" to...? (mówi?em, ?e ze mnie laik)

www.smocza-grota.prv.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
PA to panel administracyjny strony dost?p z uprawnieniami administratora.
ftp- te? dane dost?powe serwer, konto has?o. Przes?ane jako prywatna wiadomo?? z tej strony na konto Pieka.
To ?e fotki maj? takie rozszerzenia wcale nie ?wiadczy, ?e s? w takim formacie.
Bo r?cznie format rozszerzenia móg? zosta? zmieniony-bez konwersji przez programy graficzne. Nazwa pliku fotki nie mo?e mie? spacji itd..... i to wszystko mo?na dopiero ustali? widz?c Twoje pliki strony(ftp) i ustawienia galerii oraz pozosta?e z PA co wymaga tego dost?pu.

wlodekp.europa.pl
Ivan aka Immortal
Ej, jestem laikiem ale nie a? takim - wcale bym si? nie domy?li?, ?e dane dost?powe do serwera te? mam poda?; ani tym bardziej ?e mam to przes?a? w PW Frown

Poza tym Galeria jeszcze pewien czas temu dzia?a?a poprawnie.
Pieka ju? wys?a?em Ci dane na PW.

www.smocza-grota.prv.pl
Pieka
Namieszles z galeria.
Masz wersje v6.00.1xx, a pliki galerii dzialaja Ci tylko z wersji v6.00.3xx.
Wyglada jak upgrade tabel galerii do nowszej wersji.
Kwestia doboru plikow.
Poprawilem i dziala.
Edytowane przez Pieka dnia 18.07.2007 11:06:38
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ivan aka Immortal
Wielkie dzi?ki Pieka - wisz? Ci piwo Smile

EDIT:

No dobra, min?? prawie rok czasu od tego tematu, ale ja chyba ani troch? m?drzejszy si? nie zrobi?em Smile

Kwestia jest taka: mam zainstalowany mod "MOD-Dodatkowa Galeria v6.00.1xx ". Moja wersja Fusiona to nadal 6.00.106 i ca?y czas mam problem z tym dodawaniem plików.

O ile dobrze pami?tam, to poprzedni problem dotyczy? g?ównej galerii - ten dotyczy ju? MODu. Mog? bez problemu doda? album, ale w momencie dodawania zdj?cia ca?y czas wy?wietla mi komunikat "niepoprawny format Pliku".

Na pocz?tku pomy?la?em, ?e faktycznie mo?e by? co? namieszane i usun??em ca?? galeri?, razem z jej tabelami w bazie danych. Nast?pnie jeszcze raz zainstalowa?em MOD i nic z tego - ci?gle to samo.

Mi si? ju? pomys?y sko?czy?y, wi?c mo?e kto? zna rozwi?zanie, lub mo?e mi co? doradzi?? (chcia?em instalowa? jeszcze trzeci? galeri?, ale na razie chyba si? wstrzymam).

Pieki po raz kolejny m?czy? nie chc? Smile bo i tak ch?opak si? natrudzi? za pierwszym razem - tylko gdybym wiedzia?, co on wtedy zrobi?, to mo?e sam bym sobie poradzi?.

EDIT 2:

Zdecydowa?em si? zainstalowa? MOD z trzeci? galeri? i ta dla odmiany wywala mi b??d "niepoprawny format obrazu" - teraz to ju? naprawd? nie mam poj?cia, co robi?. Jeszcze troch? i chyba z tych wszystkich galerii zrezygnuj?.
Edytowane przez Ivan aka Immortal dnia 18.07.2007 17:37:02

www.smocza-grota.prv.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl