ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
01.11.2025 20:25:52
d*pa

Zbigniew@
30.10.2025 21:11:37
Panie khaman prosze zmienic kodowanie w bazie

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
wykres 'oceny' w gd
Slimok
a wi?c tak próbuje u?yc skryptu phplot do generowania wykresu ale gdy daje zmienne tam gdzie maj? byc wartosci wykresu to obrazek sie sypie :/

te zapytanie wygl?da tak i zamiast liczb chcia?bym dac wartosci :/

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

jak to zrobic aby dzia?a?o ?? albo czy ju? kto? zrobi? taki wykres do php-fusion bo szukam tego :) z góry dzi?ki

W?cibski Go??
Dodany dnia 04.11.2025 18:44:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To poka? ten skrypt bo ja tu nic nie widz? z GD.
A przyk?adem moich wykresów GD- jest górna belka-multimedia-lista przebojów:
s?upkowy i ko?owy, ale tak?e dni panel-ju? na g?ównej.

wlodekp.europa.pl
Slimok
potrzebuje tylko jak dodac zmienne do tego zapytania by mi nie dzia?aj? ca?y skrypt jest tutaj

http://sli.ipserw...ykresy.rar

Nie wiem jak je doda? swego czasu ?ci?gn??em wszystko co dost?pne-skrypty do wykresów GD ten te?-i po testach doszed?em do wniosku, ?e do moich potrzeb fusion ?aden z nich si? nie nadaje. A zako?czy?o si? lektur? kilkunastu ksi??ek php-bo GD szcz?tkowe wzmianki w poszczególnych-te moje sam napisa?em po tej lekturze i poznaniu funkcji GD a dalej to tylko+czysta matematyka php. S?dzi?em ?e masz co? swojego. A tych gotowców koby?-niby uniwersalnych-nie znam na tyle by Ci pomóc-bo nigdy nie b?d? ich u?ywa?.

wlodekp.europa.pl
Slimok
hehe jestem za ciemny na w?asne skrypty xD a ten phplot ma ciekawe opcje Smile ale trudno dzi?ki za ch?c pomocy

S?uchaj tu wcale nie chodzi o ciemno?? wie? mi wykresy php w GD fusion to temat niemal?e Tabu. By?em chyba pierwszy, który zaprezentowa? ten dni panel na fusion mods z u?yciem dynamicznego GD w czasie rzeczywistym. Podstawowy problem to FUSION nie wy?wietla obrazów GD bezpo?rednio wysy?anych na przegl?dark?-i ten skrypt w php b?dzie chodzi?-ale w fusion mo?e(b?dzie) wali? b??dami-gdzie nie ma znaczenia czy png,gif,jpg.
Ten problem ju? konsultowa?em z Wooya, Sebaz. Dlatego g?ównie s? to w fusion par? dos?ownie indywidualnie tworzone skrypty dla tego systemu-symuluj?ce wy?wietlanie kodu jako img.
Wymaga to dok?adnych sprawdze?-nawet w ka?dej przegl?darce indywidualnie.
Temat przerobi?em z panelem dni na tym forum-gdzie dopiero po kilkunastu przeróbkach-zadzia?a? w FF.
Wi?c reasumuj?c jest to bardzo ?mudne i na forach fusion mo?e pare osób w ogóle zajmowa?o si? tym tematem
Edytowane przez wlodekp dnia 23.11.2006 21:54:07

wlodekp.europa.pl
Slimok
hmm a ja jeszcze pami?tam star? stronke przema (www.asilum.pl) gdy by?a oparta na php-fusion i tam by?o cos w tym gu?cie

No to nic nie stoi na przeszkodzie by? z tego skorzysta?. Dla pe?ni zrozumienia czas rzeczywisty GD to bezpo?rednie wy?wietlanie w locie-bez zapisu do obrazka(np jpg) i pó?niejsze jego wy?wietlanie-przyk?ad nasza galeria(miniaturki), czy fonty TTF theme grunge concept i temu podobne-a zdaje mi si? ?e tak to by?o tam potraktowane.(przemo) a do pe?ni szcz??cia wykres wcale nie musi by? w GD ipol, czy skrypt biorytmu.

wlodekp.europa.pl
Slimok
a móg?by? dac jakie? wskazówki jak to zrobic ? bo ja z gd ciemny jestem Sad jest moze do tego jakis tutorial ?

Ale jakie wskazówki co chcesz zobrazowa? w gd co ma dok?adnie wy?wietla?? mog? wstawi? tu kod swojego panelu w GD ale to jest tak jak pisa?em:
kod php operacji matematycznych(albo pobieranie danych z bazy+ to pierwsze)
funkcje gd tworz?ce rysunek z u?yciem zmiennych tego kodu
kod panelu z include do g?ównego skryptu gd zapisanego do pliku php(to wy?wietlanie w fusion-obej?cie) A ka?dy kod b?dzie indywidualny dla obrazka bo operuje na wspó?rz?dnych xy wykresu matematycznego-dla punktów charakterystycznych obrazu. Wi?c nie b?dzie to proste.

wlodekp.europa.pl
Slimok
uda?o mi si? to zrobic prawda wykresy s? nie pod kolor ale to jusz poustawiam jak chcesz zobaczyc to http://sli.ipserw...t/news.php

Na podanym linku nie widz? ?adnego wykresu ani IE7, FF2?

wlodekp.europa.pl
Slimok
ohh sory poda?em nie ten dok?adnie to http://sli.ipserw...readmore=4 doda?em juz nawet kolorki Smile

No i bardzo ?adnie sobie poradzi?e? s?upek to tylko wy?wietlana dana liczba w stosunku procentowym do sumy wszystkich pozosta?ych, a twój config to przypisanie tych liczb do dolnych napisów-te? tworzonych funkcj? gd. A dany kolor to paleta rgb funkcji:
imagecolorallocate ($podk?ad, R, G, B); (cyfrowo)
Najwa?niejsze, ?e SAM SOBIE DOBRZE PORADZI?E?

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl