ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,399
Najnowszy użytkownik: aronbazily8

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Polskie znaki w dacie
Michas89
Mam dość nietypowy problem. Otóż w theme Bluescape, tylko w jednym przypadków tj dnia: Środa, nie wyśiwetla mi "Ś"! Dla mnie jest to nie do zrozumienia. Problem jest tutaj

Wścibski Gość
Dodany dnia 14.11.2024 23:52:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Michas89 napisał/a:
Mam dość nietypowy problem. Otóż w theme Bluescape, tylko w jednym przypadków tj dnia: Środa, nie wyśiwetla mi "Ś"! Dla mnie jest to nie do zrozumienia. Problem jest tutaj

Popraw znak "Ś" na wlasciwy(theme.php), a nastepnie zmien kodowanie pliku z nazwami dni, czyli theme.php na iso-8859-2.
Edytowane przez Pieka dnia 29.11.2006 20:30:59
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Michas89
kurczę :/ zrobiłem tak jak napisałeś ale dalej jest to samo :(
Może podam swoje theme:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

:(

Pieka
Zobacz jakie masz kodowanie:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Michas89
Dobra. Wiem o co chodzi. Teraz tylko pytanie. Gdzie mam to zmienić żeby odnosiło się do całej strony?

Pieka
Michas89 napisał/a:
Dobra. Wiem o co chodzi. Teraz tylko pytanie. Gdzie mam to zmienić żeby odnosiło się do całej strony?

locale/Polish/global.php
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Michas89
Boshe ale jestem lama. zepsułem coś w pliku global.php, nie zreobiłem kopii z pośpiechu, teraz nie wiem jak to odkręcić. Jak powinien początek tego całego kodu wyglądać bo mam coś źle w 2 lini ;( HELP ;(

Pieka
Michas89 napisał/a:
Boshe ale jestem lama. zepsułem coś w pliku global.php, nie zreobiłem kopii z pośpiechu, teraz nie wiem jak to odkręcić. Jak powinien początek tego całego kodu wyglądać bo mam coś źle w 2 lini ;( HELP ;(

Podmien plik i po sprawie Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
rado85
Wybaczcie, że piszę ale mam podobny problem. Szukałem, próbowałem ale nic.
Mianiowicie , jeśli otworzę moją strone http://www.e-gorz... w mozilla firefox'ie to wszystko gra, a jeśli otworzę w IE to mam "krzaczki" zamiast polskich znaków. Sprawdziłem Widok-->Kodowanie i mam ustawione utf-8, wiem, że ma być ISO8859-2. Jak to zmienić (w jakim pliku, bo global jest dobry), żeby cały czas było ISO?Bo jeśli chce zmienić w przeglądarce z utf na iso to nie można, pozostaje cały czas na utf'ie
Edytowane przez Pieka dnia 06.09.2007 19:15:16

www.e-gorzyce.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Patrząc w źródło strony na starcie jest ładowany skrypt do korekcji png w IE wyłącz ten skrypt-usuń wtedy zobaczymy?

wlodekp.europa.pl
rado85
Jaki plik należy edytować, w celu usunięcia tego skryptu?Bo po edycji index.php i news.php tego nie ma??

www.e-gorzyce.pl
Nie wiem bo to nie ja dodałem ten skrypt w standardowym Fusionie normalnie go nie ma.
To jest efekt dodawania różnych wynalazków bez uprzedniego ich dokładnego sprawdzenia.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Sprawdz plik theme.php uzywanej skorki, byc moze w nim jest zdefiniowane inne kodowanie.

@wlodekp - Masz racje twierdzac, ze nie ma w standardzie tego skryptu, ale to jest EP, a nie standard.
Edytowane przez Pieka dnia 07.09.2007 18:47:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Rzeczywiście skrypt pochodzi z Extreme bo oglądam u siebie źródło i jest-w takim razie on nie miesza z kodowaniem bo u mnie jest ok.
Jednak wskazane by było drogi Kolego byś w przyszłości nadmienił czego używasz bo kategoria nie wskazuje na EF i z rozwiązaniem jesteś na starcie-przez co-chyba wiesz.
Na marginesie jeszcze nie spotkałem takiego objawu w mojej Fusionowej przygodzie-ale może ktoś trafił takiego babola?
DOPISANO W EDYCJI
W kodzie-źródło jest iso ale zapewne gdzieś musi być utf8 do kodu się nie przebija ale wymusz na przeglądarce i głupieje.
Pooglądam sobie jeszcze podstrony i dam szukaj utf8 bo na głównej nie ma.
A co do strony to moje niedopatrzenie w stopce jak byk EXTREME no i panele.
NASTĘPNA EDYCJA
Proszę popatrzeć w FF żródło strony! na samym początku:
ďťż<br />
<b>Warning</b>: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/WWW/HOME/e/egorzyce/_public_html/news.php:1) in <b>/home/KONTA/WWW/HOME/e/egorzyce/_public_html/maincore.php</b> on line <b>188</b><br />

W IE źródło tego nie ma!
Wklej w szukajkę
ďťż
i poczytaj możę Cię natchnie.
Edytowane przez wlodekp dnia 07.09.2007 20:49:36

wlodekp.europa.pl
rado85

Pooglądam sobie jeszcze podstrony i dam szukaj utf8 bo na głównej nie ma.

Tylko na stronie głównej są krzaczki i w newsach. W innych podstronach (forum itd) już wyświetla dobrze. W theme sprawdzałem i nic nie ma :/

www.e-gorzyce.pl
Kwintesencją Tego wszystkiego nie jest to UTF8 ale te znaczki, których nie widać ale są w kodzie-szukajka by Ci powiedziała, że musiałeś jednak coś zrobić edytować i zapisać z błędnym kodowaniem jakiś plik-który? musisz pogrzebać w pamięci podmiana na oryginalny-załatwi sprawę.

wlodekp.europa.pl
rado85
Sprawa załatwiona. Podmieniłem pliki i już wyświetla poprawnie polskie znaki. Dzięki za pomoc.

Znalazłem przyczynę, która jest banalna. Po podmienieniu plików wyświetlało poprawnie. Później edytowałem news.php w celu zmniejszenia ilości wyświetlania newsów na stronie głównej z standardowych 11 do 8, i po tej zmianie znowu się wyświetlały krzaczki.
Gdy wpisałem znowu 11 to nic nie pomogło. Musiałem na nowo podmienić pliki i znowu wyświetla poprawnie, he
Edytowane przez rado85 dnia 09.09.2007 09:35:43

www.e-gorzyce.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl