Zobacz temat
Cache control
|
|
vroobell |
Dodany dnia 18.12.2006 09:29:14
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 27 Data rejestracji: 09.08.2006 07:51 |
Witam, Mam ma?y problemik a mianowicie ze squidem - uparcie chce mi pokaza? moj? stron? z cache'a a z owego pobiera tylko stron? z b??dem '500 Internal server error' co oczywi?cie skutecznie blokuje mi dost?p. Dodam ?e w tym samym czasie sprawdza?em na kompach podpi?tych do tej samej sieci /czyli nie jest to problem mojej przegl?darki/ a i sprawdza?em na kompach podpi?tych 'poza' i strona dzia?a?a. Podpowiedziano mi ?eby grzebn?? w nag?ówku i doda? odpowiednie znaczniki meta. teraz pojawia si? problem bo niebardzo wiem gdzie konkretnie doda? ? znalaz?em w subheader.php miejsce gdzie ew. mo?na wstawi? i gdy próbuj? tam doda? zgodnie z instrukcjami ze strony http://pl2.php.ne... najpierw czepia si? ';' na ko?cach a jak to wywal? to wy?wietla mi pust? stron?. czy kto? jest w stanie napisa? jak konkretnie ma wygl?da? znacznik meta ?eby squid mi tu nie cache'owa? tej strony nigdy i oczywi?cie konkretnie -> gdzie wstawi? ? z góry dzi?kuj? za pomoc i pomys?y pozdrawiam vroobell edit: znalaz?em dodatkowo -=TUTAJ=- co? na temat tego cache'a, ale tam te? nie ma dok?adnego info w którym miejscu konkretnie wstawi?... Edytowane przez vroobell dnia 18.12.2006 10:21:36 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 10.09.2025 00:37:28
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 18.12.2006 11:35:46
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Widocznie pobiera Ci z pamieci proxy.
Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
vroobell |
Dodany dnia 18.12.2006 11:57:30
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 27 Data rejestracji: 09.08.2006 07:51 |
no i w?a?nie chc? zmusi? proxy/squida ?eby nie cache'owa?, czyli tak jak napisa?em powy?ej podpowiedziano mi ?e wystarczy?oby w headerze doda? meta o nie cache'owaniu - niejako chcia?bym oszuka? firmowe /bo to w firmie mam problem z dost?pem do swojej strony/ proxy. tak czy inaczej pewnie nawet je?eli uda mi si? poprawnie wstawi? /nadal nie do ko?ca wiem gdzie/ meta musia?bym ich poprosi? o przeczyszczenie cache'a co jest niemo?liwe na obecny moment ? czy ?le rozumiem zagadnienie? |
|
Przejdź do forum: |