ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,363
Najnowszy użytkownik: MamaImelda

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

khaman
19.06.2022 03:02:38
Korul piłeś, nie pisz, polecam Smile

krystian1988
18.06.2022 09:21:02
Strona dla społeczności pf. Brak zainteresowania społeczności = umieranie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Smooth Navigational Menu
cypiss
Witam,

szukałem na forum, znalazłem coś podobnego ale robiąc analogicznie coś mi nie wychodzi i stąd moja prośba - czy mógłby ktoś "łopatologicznie" napisać mi co mam zrobić, aby zainstalować Smooth Navigational Menu tuż pod logo swojej strony? Z góry dziękuję.

http://www.dynami...thmenu.htm
Fusion 7
Skórka: GlossyOrange
 
szymon
A więc tak.

1. W theme.php dodajesz przed function render_page:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


2. W theme.php w miejsce nawigacji:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


3. Do folderu Twojego theme dodajesz folder menu (patrz załącznik)

4. Edytujesz plik z załącznika ddsmoothmenu.js i zmieniasz adres dwa razy w linijce 17 na odpowiednio:
http://www.twoja_strona.pl/themes/folder_theme/menu/down.gif (right.gif)


...
Do zrobienia (myślę, że ktoś jest w stanie takie coś zrobić) jest połączenie tej belki ze standardową nawigacją(górną belką) tak, aby linki były pobierane z bazy (powiązanie z PA).
szymon dodał/a następującą plik:
menu.zip [21.29kB / 444 Pobrane]

Edytowane przez szymon dnia 13.05.2009 17:12:06
 
www.zloteskrzydlo.pl
cypiss
szymon napisał/a:
2. W theme.php w miejsce nawigacji

wklejam cały kod w miejsce
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
(tak to wygląda w moim wypadku) i wyskakuje jakiś błąd na stronie ze znakiem >
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
. Znaczy, że mam usunąć też divy? Dzia za pomoc!

Edit: usunięcie <div> również nic nie dało...
Edytowane przez hoopak dnia 13.05.2009 18:18:44
 
szymon
Usuń sobie to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


I zamiast tego wstaw to z punktu 2.

Wiadomość doklejona:
Jakoś po ponad godzince prób i błędów zrobiłem i u mnie działa belka z linkami ze standardowej nawigacji. Niestety nigdzie nie jest do wglądu.

Panel Administracyjny -> Menu Strony:
Jeśli ustawimy jako url ---, to stworzy nam się nowa kategoria w tym menu. Jeśli linki na liście zostaną umieszczone pod ---, to stworzy nam się lista linków do kategorii ---.

Należy więc w miejsce górnej belki (przykład podałem wyżej) "na żywca" umieścić:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Próbowałem zrobić, że jeśli wpisze się nazwę i url ---, to stworzy nam się podkategoria w menu. Nie działa, dlatego // w tym miejscu.
Edytowane przez szymon dnia 13.05.2009 20:23:17
 
www.zloteskrzydlo.pl
cypiss
szymon napisał/a:
Usuń sobie to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


I zamiast tego wstaw to z punktu 2.
zabij mnie, ale nie mogę nigdzie znaleźć tego u siebie w pliku theme.php...
 
szymon
Mój fragment wygląda tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP
 
www.zloteskrzydlo.pl
cypiss
OK, udało się! pozamykałem wszystko jak należało, pododawałem echo i hula! dzia za pomoc! oczywiście leci pomógł!
 
radomoaza
U mnie niestety po wstawieniu drugim sposobem (ten co pokazuje z nawigacji z panelu admina) w ogóle się nie wyświetla, zaś pierwszym sposobem menu nie rozsuwa się:
Oto wycinek mojego thema:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez radomoaza dnia 14.05.2009 13:29:25
 
nmpministranci
2. W theme.php w miejsce nawigacji:

Witam jestem troche zieloniutki gdzie to wpisać dokładnie w skórce Aer? Z góry dzięki.
Edytowane przez ICEK dnia 15.05.2009 22:22:56
 
cypiss
Witam,

nmpministranci: wklej tam gdzie chcesz mieć to menu Wink

ja teraz mam taki problem - chciałbym dodać w niektóre miejsca obrazki (zamiast tekstu) i nie mogę ustawić tak, aby nie rozjeżdżało mi się menu. A jak znów zmniejsze obrazek to mam obramowanie:
images38.fotosik.pl/121/7740db7a43822720.jpg
Znowu usunę obramowanie to mi całe menu się rozwala. Ktoś ma jakiś pomysł? Próbowałem dodać poprzez nową klasę w divach, ale coś mi nie wychodzi..
 
teflon
Witam.
Męcze się już z 2 godziny ze skurką Phos i jakoś nic z tego.
Oryginalny fragment kodu wygląda tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

W czym może być problem że przy takim wpisie strona niedziała?
Gzięki z góry za pojaśnienia.
Edytowane przez Chemikpil dnia 24.05.2009 17:08:40
 
kurys
Witam, udało mi się dodać to menu na moją stronę. Ale mam jeden problemik, mianowicie nie wyświetlają się strzałki wskazujące rozwinięcie (jak na screenie). W kategoriach głównych chcę w ogóle je wyłączyć, ale chcę żeby były widoczne w kategoriach podmenu, których mam kilka. Gdzie odnaleźć kod odpowiedzialny za to? Szukałem w plikach .css podanych w paczce szymona, ale niestety nie znalazłem niczego co by mi pomogło albo coś przeoczyłem.

s2.ifotos.pl/mini/menu_hhwqnqx.png
 
krystian1988
Możliwe że brakuje Ci obrazka bullet.gif.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
kurys
Mam dwa: down.gif i right.gif. Szukałem właśnie ich w kodzie, ale nie znalazłem.

Aha i jeszcze jedna sprawa, nie wyświetla w menu polskich znaków. W jaki sposób to zmienić?
Edytowane przez kurys dnia 10.02.2011 12:54:43
 
krystian1988
Możliwe że brakuje jakiś polskich locali ISO bądź UTF.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
kurys
A w jaki sposób je dodać i gdzie? W kwestii języków na stronie jestem laikiem...
 
khaman
A wystarczy poszukać:
http://www.php-fu..._id=0&
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
kurys
No tak, dzięki Smile mam tam katalogi Polish i Polish-utf8, więc nie wiem co jest nie tak, ale poszukam jeszcze.
A z tymi obrazkami wie ktoś co dokładniej zrobić?

Edit: z obrazkami rozwiazane Smile dokładniejsze czytanie się kłania:

szymon napisał/a:

4. Edytujesz plik z załącznika ddsmoothmenu.js i zmieniasz adres dwa razy w linijce 17 na odpowiednio:
http://www.twoja_strona.pl/themes/folder_theme/menu/down.gif (right.gif)




A co do tych polskich znaków... Wyświetlają się poprawnie oprócz "ą", nie wiem jak to zmienić
Edytowane przez kurys dnia 10.02.2011 14:31:05
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl