ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,349
Najnowszy użytkownik: BlackRosse

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

piterus
14.04.2021 20:57:50
Nie ma duchów! Nie ma żadnych duchów! Nikt nie robi: Uuuuuu... Nikt nie świeci, w kącie, nikt nie stoi, Nikt nie straszy tuuuu...

khaman
14.04.2021 18:32:53
Duchy jakieś Shock

Pieka
14.04.2021 17:39:10
Smile

krystian1988
04.04.2021 00:00:00
Dobrego jajka Smile

krystian1988
31.03.2021 10:34:14
Witam wszystkich Grin po Covidzie Smile Widzę że wszyscy cali Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Image Rotator jako banner w skórce SmartBluev2
galax
Witam. Wstawiłem Image rotator u góry strony (link do strony: http://osp.odrowa... ) Lecz jak widać, banner jest troszeczkę za wysoko. Mógłby mi ktoś pomóc go wy pozycjonować.
Poniżej wstawiam zawartość pliku theme.php

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 12.10 - 19:53
  2. Przeniesienie tematu - Pieka 12.10 - 19:53

Edytowane przez galax dnia 12.10.2009 20:02:59
 
Pieka
Ta skorka posiada w standardzie funkcje showbanners(), wiec wystarczy w PA dodac kod tego rotatora. Nie ma potrzeby grzebac w plikach, skoro autor udostepnil odpowiednie narzedzia administratorskie, opisywane wiele razy.
Przyklad tematow poswieconych m.in. w/w:
  1. http://www.php-fu...d_id=19857
  2. http://www.php-fu...d_id=20394
  3. http://www.php-fu...d_id=19907

Wystarczy chciec, wykazac wlasna inicjatywe i odrobine pomyslec.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
galax
Zrobiłem tak jak sugerował Pan Pieka, tzn. wkleiłem na żywca zawartość panelu w miejsce "header" pliku theme.php

Wszystko fajnie działa, ale przy wstawianiu kodu rotatora usunąłem również linijkę odpowiedzialną za centrowanie strony. Mógłbyś mi podpowiedzieć co to za kod... Z góry dzięki.

Obecnie mój theme.php wygląda następująco:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez ICEK dnia 13.10.2009 17:28:17
 
Pieka
"Pan" Pieka niczego takiego nie sugerowal, wrecz odwrotnie. Napisalem wyraznie, ze masz skorzystac z wbudowanej, podanej we wczesniejszym poscie funkcji zamiast grzebac w plikach. Czy ja pisze w jakims innym jezyku, czy kolega ma problem ze zrozumieneim tekstu pisanego?
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
galax
Nie wiem dlaczego nie działa. W polu panel admin./ Zarządz. stroną/Banery wkleiłem następujący kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Mógłby mi ktoś powiedzieć co z nim jest nie tak?


Wiadomość doklejona:
Adres strony to: http://osp.odrowa...

Wiadomość doklejona:
Bardzo bym prosił o pomoc, mógłby mi ktoś wytłumaczyć co robię źle...
Edytowane przez Pieka dnia 19.10.2009 16:33:00
 
Pieka
Edytuj plik header.php i ponizej linii:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wstaw:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nastepnie PA => Zarządzanie stroną => Banery, w pierwszym polu wstaw:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nie ma sily, zeby nie dzialalo: test7.ovh.org
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
galax
Jest możliwość utworzenia banneru, który wyświetlałby się w czasie, gdy np. dana przeglądarka internetowa, nie jest wyposażona w Flash Player.

Chodzi mi o to, żeby image rotator działał, w w razie braku Flash Playera, wyświetla się domyślny banner.

Mógłby mi ktoś pomóc z tym?
Pozdrawiam
 
kibel
A mi nie działa chodź mam zmodyfikowane pliki zgodnie z instrukcja jest tylko białe tło.
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl