ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,363
Najnowszy użytkownik: MamaImelda

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

khaman
19.06.2022 03:02:38
Korul piłeś, nie pisz, polecam Smile

krystian1988
18.06.2022 09:21:02
Strona dla społeczności pf. Brak zainteresowania społeczności = umieranie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Wyśrodkowanie zmodyfikowanej skórki Cs_Theme
kibel
Witam, wiem że były już tematy o tym ale dalej nie mogę sobie z tym poradzić mianowicie chodzi mi o wyśrodkowanie wyświetlania strony przy rożnych rozdzielczościach monitorów rady, które przeczytałem na tym forum nic nie dały mi i dalej ciągnie stronę do lewej mam skórkę Cs_Theme którą modyfikowałem pod swoje potrzeby
Dołączam plik style.css
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I plik theme.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Adres strony to:
http://fcbarcelon...l/news.php
Edytowane przez khaman dnia 22.10.2010 19:19:40
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
eldiablo
Nadaj głównej tabeli id lub klasę, a następnie w CSS dla id lub klasy tej tabeli margin z wartością auto.
 
http://dropdire.pl
kibel
No jest nadane główniej tabeli i nic to nie dało.
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
Gismo_PL
Czy próba przypisania klasie .body właściwości:
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: CSS
  1. margin: 0 auto;
Zinterpretowano w sekund: 0.003, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

nie prznosi efektów :|?
 
http://fsong.pl
kibel
Nic próbowałem rożnie tak jak przy innych skórkach się robi ale bez efektów.
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
emil90ck
W pliku theme.php

To zmień:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Na to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

 
http://www.bluemoney.pl
kibel
No pomogło strona się wyśrodkowała ale logo nie dalej jest przesunięte do lewej.
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
eldiablo
@kibel może się mylę, ale klasy "p-bkg" w pliku css brak. A o nią lub inną z nazwy chodziło, mniejsza o to.

Co do loga to jak masz width 100%, to na środku nie będzie za żadne skarby. Pfft Ustaw stały width i margin na auto. Dla tej lub jednej głównej (tej która wszystko obejmie) tabeli.
 
http://dropdire.pl
kibel
No pisałem post wyżej że to pomogło co mi podpowiedział @emil90ck tylko jest problem z logiem strony bo jest dalej na lewej stronie.
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
eldiablo
Aaa, bo mi nadal się po lewej wyświetla, mniejsza o to.

Dodaj sobie do klasy full-header w pliku CSS, wartość:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
http://dropdire.pl
kibel
No dzięki Panowie wszystko gra jak ta lala Grin
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
dante77
Gismo_PL napisał/a:
Czy próba przypisania klasie .body właściwości:
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: CSS
  1. margin: 0 auto;
Zinterpretowano w sekund: 0.007, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

nie prznosi efektów :|?


Dla body nie przyniesie efektów, bo niby od czego ma wyśrodkować? Body jest podstawowym punktem odniesienia.

Ale gdyby stworzył diva, do którego zapakowałby całość header, content, footer i i ustawił margin tak jak podałeś i gdyby określił jego szerokość, to mogło by wydać.

A wyglądałoby to tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez dante77 dnia 23.10.2010 07:37:30
 
http://stronyrobie.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl