ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,362
Najnowszy użytkownik: IgorKopr

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
13.05.2022 16:33:41
Raany boskie jestem kioskiem... MajsterBieda wrócił

MajsterBieda
25.04.2022 00:06:35
Matko Kozłoska to TO jeszcze istnieje???? Shock Angry Cool Pfft

krystian1988
24.02.2022 22:56:13
@khaman, pracuję w CZ to rozumiem Grin jak Przemek mam blisko do granicy Grin

krystian1988
24.02.2022 22:55:35
Chápu. Vždy můžete něco změnit, aby to bylo lepší.

khaman
24.02.2022 15:43:40
To se nevrati pane Havranek. Jak to Czesi mówią. Lata przestoju w rozwoju zrobiły swoje.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Dodanie submenu w skórce Arise
amadeusz94
Witam. Nie jestem użytkownikiem, który z każdym problemem lata po forach. To moje pierwsza i mam nadzieję ostatnia prośba o pomoc, bo już naprawdę sobie nie radzę. Chodzi o tą skórkę http://www.php-fu...don_id=414 . Nie potrafię w niej zrobić tego panelu menu (na niebieskim tle). W pliku instrukcji skórki wyczytałem
To add a dropdown link in header, add or edit existing link and add %submenu% before the Link Name and select sub-header only.
All links after this will appear in this dropdown menu. To end just add %endmenu% in the last Link Name in the list.
Mój angielski nie jest słaby, wręcz przeciwnie, ale w tym wypadku nie rozumiem dokładnie co zrobić,, mimo że próbowałem już kilku sposobów. Chciałbym oczywiście osiągnąć efekt taki jak tutaj: http://www.php-fu...k/news.php . Czy ktoś mógłby pomóc? I od razu druga prośba/pytanie - czy ktoś wie jak poszerzyć prawy panel w tej skórce? Bo ja w css nie umiem tego znaleźć, a to dość dziwne, bo zazwyczaj spokojnie sam to robiłem. W załączniku wrzucam oryginalny plik .css. Z góry dziękuję za pomoc.
amadeusz94 dodał/a następującą plik:
styles_3.zip [4kB / 631 Pobrane]
 
bogdan
Cześć.
Edytuj plik functions.php i linię 13:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zmień na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Powinno pomóc.
Edytowane przez bogdan dnia 16.10.2014 15:48:50
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Apis
Prawe panele poszerzasz w pliku styles.css

Odszukaj:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i w ostatniej linii zmień wartość w pikselach na większą - np. 200px czy ile tam chcesz mieć.

Jeśli chodzi o rozwijalne menu w tej skórce - sądzę, że opis jest prosty choć mój angielski nie jest dobry - wręcz przeciwnie:
Wchodzisz w PA w Zarządzanie stroną/nawigacja i linki menu edytujesz (lub dodajesz nowe) zgodnie z podpowiedzią - czyli pierwszemu linkowi, który ma być w danym submenu dodajesz przed jego nazwą %submenu% i koniecznie zaznaczasz, że ma się wyświetlać wyłącznie w górnej poziomej belce. Wszystkie linki po nim będą wyświetlane w tym submenu. Ostatni link danego submenu musi mieć z kolei dodane przed nazwą %endmenu%
Edytowane przez Apis dnia 17.12.2012 10:35:01
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
www.zegluga-rzeczna.pl
amadeusz94
Wszystkie Wasze porady pomogły, dziękuję bardzo za pomoc. W poprzedniej skórce bez problemów edytowałem .css-y, ale tu się jakoś nie mogłem odnaleźć. Dziękuję serdecznie Smile
 
omikron20
A czy można tą skórkę uruchomić na wersji 7.01.05 ? Pokazują mi się takie błędy

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
Apis
1. Wersja PHP Fusion 7.01.xx nie obsługuje opcji dodawania obrazka kategorii (lub wgranego wprost z kompa) do treści newsa. Stąd komunikat błędu. Wejdź w "theme.php" i w sekcji "render news" odszukaj linię:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zmień na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


2. Wejdź w PA --> Ustawienia --> Różne i sprawdź (na końcu) czy masz włączony czas renderowania strony. Jeśli tak to wyłącz. Jeśli w PA tej wersji nie ma takiej opcji - poszukaj w "theme.php" skórki "Arise" w sekcji "Footer" czegoś takiego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i skasuj to.
Edytowane przez Apis dnia 26.01.2013 23:34:09
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
www.zegluga-rzeczna.pl
omikron20
Super wszystko działa. Dzięki wielkie.

Połączony z 29 styczeń 2013 20:57:
Mam jeszcze jedno pytanko co do tej skórki. A pro po pierwszego postu. Jak dodać lub zmienić linki submenu. Nie chciał bym mieć takich samych jak te pod ikonkami, nad nim.



Czy ktoś mógł by coś w końcu poradzić ? chociaż napisać że się nie da, bo troszkę już mam dosyć zaglądania w ten temat i braku odpowiedzi.


PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 29.01.2013 21:01

Edytowane przez omikron20 dnia 06.02.2013 16:19:22
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl