ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,362
Najnowszy użytkownik: IgorKopr

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
13.05.2022 16:33:41
Raany boskie jestem kioskiem... MajsterBieda wrócił

MajsterBieda
25.04.2022 00:06:35
Matko Kozłoska to TO jeszcze istnieje???? Shock Angry Cool Pfft

krystian1988
24.02.2022 22:56:13
@khaman, pracuję w CZ to rozumiem Grin jak Przemek mam blisko do granicy Grin

krystian1988
24.02.2022 22:55:35
Chápu. Vždy můžete něco změnit, aby to bylo lepší.

khaman
24.02.2022 15:43:40
To se nevrati pane Havranek. Jak to Czesi mówią. Lata przestoju w rozwoju zrobiły swoje.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Skórka Manchester - Zmiana szerokosci paneli
jan111to
Witam!

Pobrałem skórkę "manchester" (http://[cenzura]/...ester.html za bagatela 10 zł (z [cenzura]). Chciałem ją nieco zmodyfikować do własnych potrzeb, o czym poinformuję po kolei.

1. Nie podoba mi się szerokość lewego panelu. Chciałbym aby został on nieco zmniejszony. Niestety nie mogę znaleźć kodu odpowiedzialnego za szerokość paneli.

2. W skórce brakuje prawego panelu. Chciałbym go dodać, a zarazem lewy panel przerzucić na prawą stronę, tak by górny panel (ten z newsami) znajdował się po stronie lewej.


Pan Bogdan powiedział abym założył temat ze swoim problemem oraz wrzucił plik z tym themem z którym mam problem. Regulamin grafy stanowi tak:

1. Zakazuje sie: udostępniania na innych stronach, sieciach P2P itp,sprzedawania,rozpowszechniania danego szablonu bez zgody administracji '[cenzura]'.
2. Zabronione jest usuwanie stopki z linkiem prowadzącym do '[cenzura]'.
3. Dany szablon można dowolnie edytować lecz trzeba przestrzegać pkt 3.


Dlatego ewentualne zastrzeżenia proszę kierować do Pana Bogdana, a plik usunąć. Pozdrawiam


PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 04.02.2014 21:19
jan111to dodał/a następującą plik:
manu.zip [6.04MB / 745 Pobrane]

Edytowane przez jan111to dnia 04.02.2014 21:33:26
Wszyscy umrzemy
 
bogdan
jan111to napisał(a):


Pan Bogdan powiedział abym założył temat ze swoim problemem oraz wrzucił plik z tym themem z którym mam problem. Regulamin grafy stanowi tak:

Dlatego ewentualne zastrzeżenia proszę kierować do Pana Bogdana, a plik usunąć. Pozdrawiam


Czemu nie napisałeś/zacząłeś od tego, że "pan bogdan" napisał Ci, żeby najpierw:
Kupując w "xxxx", "xxxx", czy innym tego typu serwisie najlepiej się do nich zwrócić o pomoc jeśli coś nie jest tak jakbyś chciał.
Oni widzą jak tworzyli thema, zresztą mają specyficzny sposób robienia tego, więc jak to się mówi - "są w temacie".

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
jan111to
No właśnie napisałem i nie otrzymałem odpowiedzi, dlatego przyszedłem z problemem na forum.

@P.S Ja myślałem ze edytuje posta, a tymczasem cytowałem swojego i robił się jeszcze dłuższy niż był. Już je edytowalem Smile
Wszyscy umrzemy
 
Vanko
Siema, nie wgrywałem thema na serwer ale pogrzebałem w kodach.
Aby zmienić szerokość paneli należy w pliku styles.css znaleźć linijke:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i wartość 415 zmienić na swoją szerokość.

W załączonej paczce ustawiłem aby lewe i prawe panele wyświetlały się po prawej stronie, a środkowe po lewej. Pozdrawiam.
Vanko dodał/a następującą plik:
manchester.rar [713.97kB / 706 Pobrane]

Edytowane przez Vanko dnia 04.02.2014 21:59:33
 
http://skyde.pl
jan111to
Witam!

Dzięki za pomoc, ale coś nie działało wysłałem Ci P.M

Poszukałem trochę i znalazłem częściowe rozwiązanie. Otóż wkleiłem kod znaleziony tu na forum:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Niestety mam teraz inny problem.

1. Cała stopka znajduje się na górze (pod górną belką menu) zamiast na dole
2. Newsy nie trzymają się ramek tylko się rozjeżdżają poza nie.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


3. Nadal nie mogę znaleźć które miejsce odpowiada za szerokość panelu
jan111to dodał/a następującą grafikę:
22.png

Edytowane przez jan111to dnia 05.02.2014 18:33:39
Wszyscy umrzemy
 
Lukeup
Załączam skórkę. Przed użyciem, zachowaj jej oryginał w innej lokalizacji, jako kopię zapasową.

Pozdrawiam,
Freeze
Lukeup dodał/a następującą plik:
manchester.zip [724.4kB / 710 Pobrane]
 
lukeup.pl
jan111to
Freezemaster napisał(a):

Załączam skórkę. Przed użyciem, zachowaj jej oryginał w innej lokalizacji, jako kopię zapasową.

Pozdrawiam,
Freeze


Panel rzeczywiście zmniejszony, wszystko prawie jest ok, tylko jest problem z tym szarym tłem jak na zdjęciu.

Można wiedzieć które elementy kodu edytowałeś, żeby zmniejszyć szerokość panela ?
jan111to dodał/a następującą grafikę:
44.png

Wszyscy umrzemy
 
Lukeup
U mnie skórka wygląda nieco inaczej:
images63.fotosik.pl/637/55c7c169318ab703med.png

Screen trochę mało pokazuje. Być może jeszcze coś zmodyfikowałeś?
Jeśli nie, to przypuszczalnie na konkretnej stronie, skórka zachowuje się inaczej.

Co do Twojego drugiego pytania. To w tej, jak i każdej innej skórce dla wersji v7, sterowanie wyglądem odbywa się głównie za pośrednictwem pliku theme.php oraz stylów CSS.

Pozdrawiam,
Freeze
Edytowane przez Lukeup dnia 09.02.2014 16:22:34
 
lukeup.pl
bogdan
Spróbuj tak - w .css skórki linii ~ 289 - 296 (o ile nie modyfikowałeś):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

pomanipuluj wielkością "width".
bogdan dodał/a następującą grafikę:
bogdan_20140209_15h35m39s_001_.png

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
jan111to
bogdan napisał(a):

Spróbuj tak - w .css skórki linii ~ 289 - 296 (o ile nie modyfikowałeś):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

pomanipuluj wielkością "width".


bardzo dziękuję za pomoc. zmieniłem na 185 i pomogło. Teraz wszystko wygląda jak należy :))

Mam jeszcze jedną zagwozdkę z którą walczę i jeżeli ktoś chce się pobawić to może pomóc. Chodzi o newsy, z których wylewa się treść, oraz po kliknięciu w "czytaj więcej" nie poszerza się cały news tylko jest tak mały jak na głównej. Jeżeli ktoś znajdzie odpowiedzialny kod, który należy zmienić bardzo proszę o wskazanie. Pozdrawiam :)
jan111to dodał/a następującą grafikę:
44_1.png

Wszyscy umrzemy
 
Lukeup
A czy czasem tekst Ci się nie wylewa, ze względu na to, że jest to jeden długi wyraz?
images61.fotosik.pl/647/9456f24489cecdffmed.png

Jeśli się mylę, to proszę opisz dokładniej swój problem.

Pozdrawiam,
Freeze
 
lukeup.pl
jan111to
Freezemaster napisał(a):

A czy czasem tekst Ci się nie wylewa, ze względu na to, że jest to jeden długi wyraz?
images61.fotosik.pl/647/9456f24489cecdffmed.png

Jeśli się mylę, to proszę opisz dokładniej swój problem.

Pozdrawiam,
Freeze


Dokładnie tak jak masz na obrazku. Na stronie głównej ramka powinna być szersza, tak by tekst był w niej. Zaznaczyłem strzałką (górny obrazek).

Po kliknięciu "czytaj całość" przenosi nas do newsa. Tutaj również obramowanie jest zbyt wąskie, do tego górna belka (tam gdzie jest tytuł newsa) jest zbyt wąska. Jeżeli zjedziesz na dół wówczas zobaczysz że dolna belka na "komentarze" jest zdecydowanie szersza.

Moim zdaniem aby estetyka strony była odpowiednio zachowana news w "czytaj całość" powinien być zdecydowanie szerszy.

Rozwiązanie pewnie tkwi gdzieś w stylach, ale nie wiem gdzie szukać. Pozdrawiam


PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - khaman 12.02.2014 20:40
jan111to dodał/a następującą grafikę:
34.png

Edytowane przez jan111to dnia 12.02.2014 19:53:04
Wszyscy umrzemy
 
Lukeup
Dopiero, gdy spojrzałem na ten sam obrazek w pracy, zrozumiałem o co chodzi. Na moich monitorach w domu, kolor belki zlewa się z tłem, dlatego problemu nie widziałem :)

Zobacz, czy o to Ci chodzi. Zaznaczam, że nie mam jak tego sprawdzić, wnioskuję z kodu źródłowego, że to powinny być te parametry.

Załączam kolejną wersję skórki, jednak nie uwzględnia ona poprawek naniesionych przez innych uczestników tematu, więc będziesz musiał ten kod o nie znowu poprawić.

Pozdrawiam,
Freeze
Lukeup dodał/a następującą plik:
v7-manchester-v3.zip [721.74kB / 695 Pobrane]

Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
lukeup.pl
jan111to
Dzięki za pomoc, jest prawie idealnie, z wyjątkiem jednej krechy, która się nie poszerzyła. Zobacz na zdjęciu.
jan111to dodał/a następującą grafikę:
2_5.png

Wszyscy umrzemy
 
Lukeup
A coś w niej modyfikowałeś jeszcze?
Bo zdaje się, że ja nie mam tej belki.
Lukeup dodał/a następującą grafikę:
content-77.jpg

Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
lukeup.pl
jan111to
Już wiem o co chodzi. Musiałem wyczyścić ciasteczka z historią przeglądania. Dzięki za pomoc Smile

Powiedz mi jeszcze czy miałbyś pomysła co zrobić z tym białym tłem w rozwinięciu newsa? Czy je tak zostawić, czy tam można coś wstawić? Jak myślisz? Załączam obrazek.
jan111to dodał/a następującą grafikę:
33.png

Edytowane przez Pieka dnia 14.02.2014 20:37:17
Wszyscy umrzemy
 
Lukeup
Wstawić zawsze można, chociaż odradzam to, jeśli dajesz swoim użytkownikom wybór skórki.
Możesz również zrobić rozwinięcie newsa na całej stronie, jeśli ta pustka Cię drażni.

To co jest możliwe, tak naprawdę ogranicza się do Twojej kreatywności.

Pozdrawiam,
Freeze
Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
lukeup.pl
jan111to
Witam!

Dawno mnie tutaj nie było. Czy mógłbyś rozwinąć bardziej tą kwestę

Możesz również zrobić rozwinięcie newsa na całej stronie, jeśli ta pustka Cię drażni.


Czy wystarczy edytować któryś z kodów styles.css (który z zamieszczonych kodów odpowiada za szerokość newsa po rozwinięciu?), czy trzeba jeszcze pogrzebać w pliku theme.php ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wszyscy umrzemy
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl