ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,363
Najnowszy użytkownik: MamaImelda

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

khaman
19.06.2022 03:02:38
Korul piłeś, nie pisz, polecam Smile

krystian1988
18.06.2022 09:21:02
Strona dla społeczności pf. Brak zainteresowania społeczności = umieranie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Zrobienie z użytkownika moderatora
BenLomax
W PA można z użytkownika zrobić administratora, a jak zrobić moderatora? Czy muszę utworzyć to przez dodanie w 'Grupy użytkowników', grupy moderator? Czy jest na to inny sposób?
Edytowane przez Pieka dnia 23.10.2008 20:05:13
 
ICEK
Utwórz grupę użytkowników, dodaj do niej moderatorów, potem utwórz forum i jak klikniesz "edytuj" to tam masz Moderowane przez i wybierasz przez którą grupę ma być moderowane.
Edytowane przez ICEK dnia 19.10.2008 11:17:54
 
www.modlinski.net
Pieka
Moderatorow mozesz dodac zarowno jako grupy, co opisal wyzej ICEK, jak i jako pojedyncze osoby. Wszystko realizujesz w PA poprzez edycje istniejacego dzialu forum. Zapoznaj sie ze swoim PA, przyda Ci sie.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
exittt
Witam
A ja mam takie trochę inne pytanie.
Otóż już jakiś czas korzystam z tego skryptu i jestem zadowolony, ale teraz mam problem właśnie z tym moderatorem. To co opisaliście w tych 3 tematach nie wiele mi pomogło. Ponieważ dodanie użytkownika do grupy "moderator" nie zmienia u niego obrazka gdzie są randki na forum. Tak jak ja mam "site admin" mój jeden admin ma "administrator" i chciałbym aby moderator miał to co z założenia mu się należy Smile No i czy jest możliwość nie dodawania do każdego forum - moderowane przez??? Jeśli dodałbym modka tak jak wynika to z rang, to chyba logiczne że powinien móc moderować, tak samo jak nie musiałem dodawać do moderowane przez :adminów"
 
www.theocracy.xgame.pl
LAbUdZiN
Właśnie, mi również o to chodzi.
W PA mam rangi Site Admin, Administrator i Moderator ale nie mam co z nimi zrobić oczywiście uczynię użytkownika administratorem to mogę edytować jego prawa lecz jak nadać kogoś moderatorem z rangi by wyświetlało się to na forum jak i w profilu zamiast "Użytkownik" było "Moderator" i mógłby zarządzać forum?
Edytowane przez LAbUdZiN dnia 28.01.2009 12:53:47
 
www.takgramy.pl
khaman
exittt napisał/a:
No i czy jest możliwość nie dodawania do każdego forum - moderowane przez??? Jeśli dodałbym modka tak jak wynika to z rang, to chyba logiczne że powinien móc moderować, tak samo jak nie musiałem dodawać do moderowane przez :adminów"


Hmm nielogiczne, choćby jeśli chcesz, żeby moderator działu A nie mógł ci moderować działu B bo od tego masz innych moderatorów. Stąd w ustawieniach forum masz "moderowane przez" i tam to ustawiasz. Skrypt sam nie wie czy ty nazwiesz grupe "Moderatorzy" czy też "Strażnicy Texasu". Dlatego te ustawienia są właśnie w funkcji "moderowane przez".

Dodajesz np. grupę "strażnik działu B" i dodajesz tam tylko jedną osobę. Nazwa grupa nie oznacza, że musi być tam więcej osób, może być jedna.
Edytowane przez khaman dnia 28.01.2009 14:51:43
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
exittt
khaman napisał/a:


Dodajesz np. grupę "strażnik działu B" i dodajesz tam tylko jedną osobę. Nazwa grupa nie oznacza, że musi być tam więcej osób, może być jedna.


Tylko to nadal nie odpowiedź na moje pytanie. Bo to rozkminiłem, tylko że wtedy taki użytkownik jest nadal użytkownikiem, który jest w grupie "moderator" i ma uprawnienia do moderowania, ale nie zmienia to faktu, iż nadal w profilu ma napis użytkownik i rangi z forum jak zwykły użytkownik.
 
www.theocracy.xgame.pl
Pieka
exittt napisał/a:
..ale nie zmienia to faktu, iż nadal w profilu ma napis użytkownik i rangi z forum jak zwykły użytkownik.

Guzik prawda, po dodaniu do grupy moderujacej, na forum ma range moderatora, a nie uzytkownika.
Odnosnie administratora, zawsze pierwszenstwo ma wyzsza ranga, wiec admin nigdy nie bdzie mial na forum rang i opisow moderatora. Jesli natomiast chodzi o rangi w profilu uzytkownika, to nigdy tam nie bylo wyswietlanych innych niz adminow, poniewaz moderatora ma sie TYLKO na forum, a wiec tylko tam jest ta ranga widoczna.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
exittt
No więc ja powklejam screeny bo widzę, że nie inaczej się nie dowiem.
Więc biorąc nawet pod uwagę to forum jest tak http://www.theocr...forum1.JPG a u mnie wygląda to tak (nawet po dodaniu użytkownika do grupy "moderator" http://www.theocr...forum2.JPG

A tak to wygląda jak się wejdzie w profil u Was http://www.theocr...forum3.JPG

a tak u mnie
http://www.theocr...forum4.JPG

Chodzi mi o to, żeby tam zmienić na moderator .. a nie dodawać do grupy moderator (bo spełnia to swoją funkcje, ale nie tak to ma wyglądać) Smile
Edytowane przez exittt dnia 03.02.2009 16:31:31
 
www.theocracy.xgame.pl
khaman
exittt napisał/a:
Tylko to nadal nie odpowiedź na moje pytanie.

Bo nie zadajesz konkretnie pytania. Trzeba było napisać w profilu a nie "u niego", po tem sie dziwisz, że nie wiadomo o co chodzi. Nie wklejaj screenów tylko pisz treściwie.

A teraz to sobie zaprzeczasz:
u mnie wygląda to tak (nawet po dodaniu użytkownika do grupy "moderator"

A tu już chcesz, żeby miał moderatora w profilu ale nie moderował?:
żeby tam zmienić na moderator .. a nie dodawać do grupy moderator (bo spełnia to swoją funkcje, ale nie tak to ma wyglądać)

I znowu "tam" to trzeba się domyślać, że chodzi o profil.

Potem się dziwisz, że nikt nie wie o co ci chodzi.
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
exittt
Czepiacie się o słówka ... a to do czego zmierzasz było napisane tutaj:

exittt napisał/a:
Bo to rozkminiłem, tylko że wtedy taki użytkownik jest nadal użytkownikiem, który jest w grupie "moderator" i ma uprawnienia do moderowania, ale nie zmienia to faktu, iż nadal w profilu ma napis użytkownik i rangi z forum jak zwykły użytkownik.


i to nawet dość jasno, ale jak tak to macie screeny i po wielu próbach w końcu doszliśmy do sedna sprawy. Więc jeszcze poproszę odpowiedź i już nie zawracam Wam głowy Smile
Edytowane przez exittt dnia 03.02.2009 18:02:57
 
www.theocracy.xgame.pl
Pieka
Kolega ma do innych pretensje, a sam nie czyta, co inni pisza, cytuje:
Pieka napisał/a:
..Jesli natomiast chodzi o rangi w profilu uzytkownika, to nigdy tam nie bylo wyswietlanych innych niz adminow, poniewaz moderatora ma sie TYLKO na forum, a wiec tylko tam jest ta ranga widoczna.

To, co jest u nas nie zawsze jest dostepne dla ogolu, wiec sugerowanie sie nami jest co najmniej bledne.

Tlumacze jeszcze raz, tym razem baardzoo woolnoo, moderatorem jest sie TYLKO na forum, wiec informowanie o tym fakcie w innym miejscu niz forum lub profil forum jest zbyteczne i nigdy nie bedzie mialo miejsca w standardzie.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
exittt
No i mamy happy end ... to trzeba było od razu pisać że wersji podstawowej tego nie ma i tyle ... Tak więc dziękuję za odpowiedź.

...

Choć z drugiej strony jest to głupie, ponieważ w podstawowych rangach na forum jest opcja moderatora wraz z ich podpisem i ilością tych gwiazdek ... więc po co to jest? skoro tego ustawić nie można?
Edytowane przez exittt dnia 03.02.2009 19:51:05
 
www.theocracy.xgame.pl
szymon
Grzebałem, grzebałem i wygrzebałem, że pewnie chodzi o zmianę w pliku viewthread.php, mianowicie w oryginalnym pliku ~300
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wtedy, jeśli mamy moderatorów, to pod avatarem widnieje stosowny napis.

PS. Należałoby zmienić w plikach instalacyjnych PHP-Fusiona ;)
 
www.zloteskrzydlo.pl
Pieka
Racja Szymku, najlepiej bedzie jak zglosisz to na UK.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
KCS
No dobra, mam dokładnie ten sam problem tylko że ja mam zainstalowane FusionBoard i nigdzie nie widzę tej opcji aby dodać moderatora działu. Czyżby nie było tego w FusionBoard? Jeżeli tak no to wielka lipa.
 
Borys_B
Wystąpił mały błąd podczas tworzenia grup, u mnie
Stworzyłem na początku grupę Administrator
Potem zmieniłem jej nazwę na Administratorzy
I dodałem jeszcze jedną Moderatorzy
http://img146.ima...niejce.jpg
W spisie grup aktywnych mam 2.
Przechodzę do edytowania forum i mam 3 grupy
Administrator, Administratorzy, Moderatorzy.
http://img190.ima...awidmo.jpg

Jeszcze nie mam za dużo na swojej stronie, to pozwoliłem sobie na usunięcie wszystkich grup. Nic to nie dało, grupa widmo nadal została.
Jak ją usunąć?
 
khaman
To nie jest grupa "widmo" to każdy użytkownik któremu nadasz prawa administratora. Tak samo masz na tej liście "Gość", "Użytkownik" i "Super Administrator". Poczytaj PORADNIKI, dowiesz się tam wielu ciekawych rzeczy.
Edytowane przez khaman dnia 14.08.2009 08:15:15
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
Borys_B
Nadal nie łapie co jest nie tak.
Dlaczego chodź nie mam w żadnej grupy, to w edycji forum nadaj jedna pozostaje.
W Poradnikach nic nie ma na temat usuwania grupy z edycji forum, której nie ma w PA\ZU\Grupy Użytkowników.
(użytkowników wypisałem, a wręcz usunąłem i nadal zero efektu)

Poroszę o wskazanie sposobu usunięcia tego "czegoś".


PS. Dlaczego po dodaniu nowej grupy, po usunięciu starej, nowa grupa nie przybiera numeru pierwszego z kolejności czyli 1, tylko np 4?
 
Pieka
  1. Administrator jest to grupa predefiniowana, ktorej nie da sie usunac. Nie jest ona przypisana do forum, o ile w trakcie edycji danego dzialu nie klikniesz w jego edycje i jej nie dodasz.
  2. Numery sa przydzielane rosnaco bez wzgledu na stan poprzednich przypisan, wiec kazda nastepna grupa, jak i zdjecie, artykul, news etc. beda mialy kolejne numery. Odpowiada za to pole auto_increment.

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl