ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,363
Najnowszy użytkownik: MamaImelda

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

khaman
19.06.2022 03:02:38
Korul piłeś, nie pisz, polecam Smile

krystian1988
18.06.2022 09:21:02
Strona dla społeczności pf. Brak zainteresowania społeczności = umieranie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Gdzie wkleić metatag Google?
Zalvi
Witam, mam taki problem. Chciałbym umieścić metatag od Google, ale niestety nie wiem gdzie.
W pliku index.php nie ma śladu po znacznikach body itp.

Bardzo proszę o pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 07.07.2009 09:20:52
 
BenLomax
Kod ten umieść w pliku header.php znajdującego się w folderze /themes/templates/header.php
Edytowane przez BenLomax dnia 07.07.2009 08:41:31
21293.png
 
Zalvi
Metatag wygląda tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Może jeszcze ktoś wie w którym miejscu go wkleić?
W pomocy Google'a jest napisane: "Skopiuj poniższy metatag i wklej go na stronę główną witryny. Powinien znaleźć się w sekcji <head>, przed pierwszą sekcją <body>."
Oto fragment kodu z pliku 'header':
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Proszę by go ktoś poprawnie uzupełnił.
Edytowane przez Pieka dnia 07.07.2009 11:22:35
 
Chemikpil
Przecież dostałeś odpowiedź więc czego jeszcze potrzebujesz? Gotowca pod nos? No daj se spokój Smile i spróbuj to sam wkleić.
Edytowane przez Chemikpil dnia 07.07.2009 10:47:08
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
emil90ck
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Ja bym umieścił go tak :)
Edytowane przez emil90ck dnia 07.07.2009 10:49:35
 
http://www.bluemoney.pl
Zalvi
Próbowałem sam wkleić i coś było nie tak Pfft
Ale propozycja Emila działa, wielkie dzięki Smile
 
HumanusNoctorna
Witam, nie chcę tworzyć nowego tematu, więc odświeżę ten.
Mam podobny problem z weryfikacja Google.
Przy weryfikacji przez metatag, robię tak jak poniżej:
kod do weryfikacji:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wpisuję go w pliku : /htdocs/themes/templates/header.php

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przy próbie weryfikacji otrzymuję wiadomość:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i tak już drugi dzień :( .

Natomiast przy próbie weryfikacji plikiem, tworzę pusty plik w notatniku nadaję mu nazwę :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zapisuję go jako html. Próbowałem go umieścić w folderze głównym i w folderze templates, ale otrzymuję wiadomość:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nadałem mu wszystkie prawa dostępu.
Używam PHP-fusion v7, wie ktoś jak sobie poradzić z tym problemem?
Edytowane przez Pieka dnia 29.08.2009 00:44:51
 
emil90ck
Dlaczego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

ma podwójne " a nie pojedyncze '?
Edytowane przez Pieka dnia 29.08.2009 00:44:23
 
http://www.bluemoney.pl
HumanusNoctorna
Poprawiłem na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

jednakże nadal uzyskuję tą sama odpowiedź:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


 
Pieka
Odpowiedz wskazuje na problem po stronie Google, ale dla swietego spokoju sprawdz tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
HumanusNoctorna
Niestety też nie działa, będę musiał sprawdzić, czy istnieje szansa ręcznej weryfikacji.
BTW. W jakim folderze powinno się umieścić plik weryfikacyjny (może umieściłem go w złym :/ )
 
Pieka
W glownym folderze strony, czyli tam gdzie masz m.in. plik config.php. CHMOD 644 na plik weryfikacyjny.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
HumanusNoctorna
Poprawiłem CHMOD, ale też mnie działa Sad
Trudno się mówi, trzeba będzie złapać kontakt z kimś z ekipy google.
 
FiXik
Prawidłowo umieszczony kod weryfikacji powinien wyglądać tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i najlepiej jeśli jest umieszczony jak najwyżej. Ja mam umieszczony przed metą "description", a problem z weryfikacją jest z dwóch powodów możliwy:
1. Twój adres strony to twojastrona.pl/news.php - bardzo ciężko weryfikuje taki adres, gdyż istnieje przekierowanie z którym robot google nie radzi sobie w 80%,
2. Jeśli twoja strona jest umieszczona na serwerze darmowym to istnieje tzw. błąd 500 (wewnętrzny błąd serwa) wynikający z przekroczenia czasu weryfikacji.
Ja mam n swojej stronie www.szukajkapdf.eu kod weryfikacji i jest ok, miałem również na stronie darmowej i było ok przez 2 miesiące, a teraz już nie daje rady zweryfikować, bo jest to darmowy serwer i przekracza czas weryfikacji.
Edytowane przez FiXik dnia 30.08.2009 12:10:25
może już nie szukajmy
 
http://www.zainwestujwemnie.eu/
Pieka
Strone weryfikuje sie tylko raz i dlatego najlepszym rozwiazaniem jest plik, a nie kod.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
artur13
Witam, mam też pytanie na ten temat, próbowałem już każdego z tych sposobów lecz albo weryfikacja się nie powiodła albo był błąd na stronie i tak w kółko. Więc spróbowałem taki amatorski sposób ...
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wyciąłem po prostu przykład z google i wkleiłem ;) , i się zdziwiłem bo zadziałało, nie mam błędów na stronie a weryfikacja się powiodła, więc moim pytaniem jest czy jak tak to wkleiłem to google będzie miało dostęp do wszystkiego z mojej strony tak jakbym wkleił to poprawnie ? Czy weryfikacja rzeczywiście jest pomyślna ? Jeżeli nie to może mi ktoś napisać jak to zrobić ? Byłbym bardzo wdzięczny.

(PS)Wszystkie powyższe sposoby zawiodły
 
http://metin2poradz.cba.pl/downloads.php
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl