ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,363
Najnowszy użytkownik: MamaImelda

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

khaman
19.06.2022 03:02:38
Korul piłeś, nie pisz, polecam Smile

krystian1988
18.06.2022 09:21:02
Strona dla społeczności pf. Brak zainteresowania społeczności = umieranie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Dostosowanie skórki Tr-Pardus do różnych rozdzielczości
meli
Witam, robię stronę w php fusion v6.01.16. oto jej adres www.kris-ochrona.eu Mój problem jest taki: Chodzi o to by strona się tak nie "rozjeżdżała" w każdej rozdzielczości. Najlepiej jak by miała stałą rozdzielczość. Nie wiem jak to zrobić. Jestem zielony w tym. Nie wiem czy to wina themu czy czegoś. Jeżeli wiecie panowie jak to zrobić to proszę o pomoc i bardzo dziękuję z góry Wink


PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Chemikpil 23.01 - 17:12
  2. Przeniesienie tematu - Chemikpil 23.01 - 17:12
  3. Brak Stopki! - Pieka 23.01 - 17:24

Edytowane przez meli dnia 23.01.2011 19:57:46
 
emil90ck
W pliku styles.css zmień w class wrapper wartość width na konkretną wartości np. 1000px:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 23.01.2011 20:08:08
 
http://www.bluemoney.pl
meli
Zrobiłem tak jak wyżej i w rozdzielczośći 1280 na 1024 jest ok lecz w 1024 na 768 wszystko się rozjeżdża.
Oto tak zmieniłem ten kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jeżeli coś nie tak to byłbym wdzięczny jak byście poprawili.
Edytowane przez Pieka dnia 23.01.2011 20:27:09
 
eldiablo
Musi się rozjeżdżać skoro ustawiłeś 1280 pikseli a rodzielczość ma 1024 x 768 pikseli :D

Ustaw tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez eldiablo dnia 23.01.2011 20:31:18
 
http://dropdire.pl
emil90ck
Ustawiłeś szerokość na 1230px i pod wysoką rozdzielczością monitora wszystko jest ok, ale jak dasz mniejsze rozdzielczość monitora to strona się po prostu nie mieści zmień 1230px na np. 1000 i pod wszystkimi będzie ok .

Chyba że użytkownik będzie miał rozdzielczość mniejsza niż 1000 np 800x600, wszystkim nie da się dogodzić.
 
http://www.bluemoney.pl
meli
Ok dziękuję bardzo, a co zrobić jeszcze żeby baner automatycznie dopasowywał się do rozdzielczości strony?
 
eldiablo
Wstawić w logo (bo o nie pewnie chodzi) diva + zrobić grafikę na powiedzmy 1680px + ustawić tą grafikę jako tło tego diva + wyśrodkowanie tego tła. I włala Grin
 
http://dropdire.pl
meli
A jakimś prostszym językiem?Pfft
 
emil90ck
Jeżeli skorzystałeś z moje propozycji

zmień

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


na

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


 
http://www.bluemoney.pl
meli
Ale ja mam tylko taki kod dotyczący baneru w theme.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Gdzie mam to zmienić w tym?
 
emil90ck
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
http://www.bluemoney.pl
meli
Dzięki bardzoWink A wiecie jeszcze może jak bym mógł przy menu zmienić np te kółka co są, na strzałki ?
Edytowane przez meli dnia 23.01.2011 20:59:26
 
emil90ck
To chyba nie jest problem ale pokaż plik theme bo nie pamiętam jak się nazywa miejsce edycji nalepiaj napisz na PW lub GG bo administracja się pogniewa za odejście od tematu Pfft
 
http://www.bluemoney.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl