Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Znikniecie zdjec z albumow
|
|
Pieka |
Dodany dnia 26.03.2007 20:05:51
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Kazimierz napisał/a: Katalog jest, ale... ma chmod 700, nie mogę go zmienić, katalogu nawet nie mogę otworzyć. Próba zmiany chmod kończy się komunikatem, że nie można zmienić atrybutów zdalnych plików. Atrybuty innych albumów mogę zmienić. Co jest grane? Polecam kontakt z hostingiem, bo masz zle ustawione prawa do plikow. Jestem jaki jestem
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 22:54:11
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Kazimierz |
Dodany dnia 28.03.2007 08:56:42
|
Przedszkolak Postów: 29 Data rejestracji: 24.10.2006 12:29 |
Pieka napisał/a: Polecam kontakt z hostingiem, bo masz zle ustawione prawa do plikow. Miałeś rację. Ale hosting poradził mi, żebym do zmiany atrybutów użył funkcji chmod() w kodzie strony. Funkcja działa, ale teraz trzeba pamiętać, żeby przy tworzeniu na przykład nowego albumu wkleić funkcję z odpowiednimi parametrami do kodu strony i ją wykonać, żeby nadać odpowiednie prawa. W sumie da się z tym żyć ale chyba nie powinno tak być, żeby używać takich sztuczek do zmiany chmod. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 28.03.2007 09:49:02
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Kazimierz napisał/a: Pieka napisał/a: Polecam kontakt z hostingiem, bo masz zle ustawione prawa do plikow. Miałeś rację. Ale hosting poradził mi, żebym do zmiany atrybutów użył funkcji chmod() w kodzie strony. Funkcja działa, ale teraz trzeba pamiętać, żeby przy tworzeniu na przykład nowego albumu wkleić funkcję z odpowiednimi parametrami do kodu strony i ją wykonać, żeby nadać odpowiednie prawa. W sumie da się z tym żyć :| ale chyba nie powinno tak być, żeby używać takich sztuczek do zmiany chmod. Napisz im, ze Ty masz w plikach odpowiedzialnych za tworzenie galerii/albumow standardowo te funkcje. Pliki: photos.php oraz photoalbums.php . Pisalismy juz o tym wiele razy, ostatnio byl to hosting boo.pl, ktory zreflektowal sie, ze ma niestandardowe ustawienia i je zmienil - Problem z galerią na boo.pl, przeczytaj temat o tym tytule. Zajrzyj do plikow, to sam sie przekonasz, ze wszystko jest na miejscu, a ograniczenia/bledy leza po stronie hostingu. Plik: photoalbums.php: Tworzenie katalogu z prawami zapisu. Na boo.pl mogli, to Twoi tez dadza rade, o ile zalezy im na kliencie :) Edytowane przez Pieka dnia 28.03.2007 09:57:19 Jestem jaki jestem
|
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |