ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Problem z miniaturkami w galerii
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Po obejrzeniu i analizie nazw plików zdjęciowych-na odległość-wychodzi mi że te które widzę ich nazwy-pochodzą z katalogu photoalbums-z safemode natomiast finalne zdjęcie albumu którego miniaturek nie widać ma sygnaturę dostępową images/photoalbum/album_1/dsc05656.jpg. Wygląda na to jakby pomieszane były dwa tryby-pracy. Safemode i bez safemode. Jest to wynikiem albo importu z serwera z innym trybem i obecnego innego trybu, bądź zmianą tej opcji na serwerze w trakcie pracy. Pliki obsługujące galerię automatycznie wykrywają tryb-dwa tryby na raz mogą powodować różne kolizje.
W galerii nie jest wiele zdjęć, więc ja bym postawił galerię na czysto-skasował pliki i bazę photo_albums, photos-nowa baza wystarczy wykonac podglad tych dwu tabel wklejonych z setup.php do dodatkowej strony lub trunkate opisywałem w temacie czyszczenie tabel.
I tu zobaczysz że po ftp nie można zmienić skasować plików w album_1 jest to tylko możliwe bez safemode w katalogu fhotoalbum.
Tak to widzę po wejściu na stronę-a bez tego w tej kwesti-jak ABNEGAT-i tak jest to po częsci wróżenie-bez pełnych dostępów i widoków.
ALE ZANIM COKOLWIEK ZROBISZ CZY OBECNY to SAFEMODE? PA php.info safe_mode ON i dokładnie z której wersji Fusion używasz wszystkich pików galerii
Edytowane przez wlodekp dnia 01.11.2006 12:01:28

wlodekp.europa.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 22:01:18
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
rav1989
Używam php-fusion 6.01.6

safe_mode Off
safe_mode_exec_dir no value
safe_mode_gid Off
safe_mode_include_dir no value
sendmail_from no value

pytałem się admina biblioteki GD są dostępne a safe_mode wyłączony j.w.
wcześniej miałem php-fusion 6.00.307 był ten sam problem więc
wywaliłem pliki z serwera i baze danych i zainstalowałem wersje 6.01.6
Edytowane przez rav1989 dnia 03.11.2006 19:35:26

Brak już mi pomysłu-na Twój problem. Jedyne co mogę powiedzieć w tej chwili to:
Galeria zarówno 307 jak serii 6.01 od 2-6 nie sprawia mi tego typu problemów. Używam dodatkowo massupload watermark no problem-dopisałem swój mass-kasowanie bez safe mode no problem. Dysponuje dwoma własnymi serwerami z Fusion-gdzie mogę włączyć wyłączyć safemode-i chmod-mam zawsze 644-bez safemode włascicielem katalogu nie jest użytkownik tylko www(chown)-wiec niemożliwość zmiany chmod-jeśli możesz to zrobić po ftp w katalogu album_1 swiadczy to o dziwnej konfiguracji kont-niestandardowej-serwera. Jesteś drugim użytkownikiem-który zgłasza galerniane problemy na boo.pl, ale inne. Bez fizycznego dostępu i widoku nic nie przychodzi mi do głowy. Teoretycznie wszystko powinno chodzić bez względu na wersję fusion-gdzie tylko struktura katalogów uległa zmianie +submision dla użytkowników. Nie będę dalej dywagował-gdyż kod galerii fusion jest poprawny w kwestii upload i chmod czy mkdir. Nie wiem-może admini serwera coś doradzą znając konfiguracje systemu jaką stworzyli. Twój przypadek chmod jest pierwszym w mojej 1,5 rocznej fusionowej karierze i na obecny stan informacji nie znam na niego lekarstwa.

wlodekp.europa.pl
Pieka
rav1989 napisał/a:
...wcześniej miałem php-fusion 6.00.307 był ten sam problem więc
wywaliłem pliki z serwera i baze danych i zainstalowałem wersje 6.01.6

Popros o reinstalacje konta.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
rav1989
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

gdzieś wyżej był podany taki kod php który zmienia chmod może by wcisnąć gdzieś to i zamiast /katalog/plik dać ścieżkę do miniatury (tylko nie wiem w której linii jest funkcja tworzenia miniatur i w którym pliku)

chmody w galerii są dobrze zdefiniowane 644. Mówimy o drugim elemencie prawach własności chown które są przypisane do konta galeria fusion dodaje zdjęcia bez safemode nie z Twojego konta ale serwerowego www a u Ciebie wychodzi inaczej chown właściciel i grupa - może zmienić tylko root-główne konto administratora serwera. Prawa własności są automatycznie dodawane przy tworzeniu kont użytkowników i dopisywane do katalogów, ale zmiany w katalogach powinny przepisywać prawa a u Cebie wygląda, że tak nie jast-jakbyś nie był członkiem grupy www.

wlodekp.europa.pl
rav1989
czyli inaczej mówiąc nici z miniaturek (trzeba ręcznie zmieniać chmod z 600 na 644) no nic mówi się trudno dziękuje za czas poświęcony nad moim problemem

P.S
jeszcze taka mała sprawa (żeby nie śmiecić na forum) jak można dodać opcje usuń post tak jak jest to na tym forum nad edytuj i cytuj jest usuń post.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl