ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Menu strony - nie tworzy linków
Lord_Sirius
Witam mam problem, otóż od kilku dni nie działa mi na stronie tworzenie linków z PA>Zarządzanie stroną>menu strony, nie wiem co może być tego przyczyną, ani jak to naprawić.
Dodam, iż edycja linków w tym samym panelu działa bez zarzutów. A przy próbie nowego dodania linku pomiędzy już istniejące tworzy się luka w kolejności linków (tj. linki, przed które chciałem wstawić nowy link przesuwają się numerycznie o 1 jednostkę do góry), lecz po odświeżeniu kolejności linków wszystko wraca do stanu poprzedniego.

Próbowałem także podmieniać plik navigation_panel.php na nowszy, lecz i to nie pomogło.

Czy ktoś może mi doradzić co może być przyczyną tego błędu i jak to naprawić?

P.S. Przez godzinę szukałem czegoś o tym na stronie, za pomocą szukajki, lecz nic konkretnego nie znalazłem. Jeśli podobny temat już istnieje to przepraszam i prosze o podanie linku do niego. W zależności od wybranych ustawień szukania znajdowało mi kilka lub kilka tysięcy wyników. W tych "kilku" nic ciekawego nie było, a przeszukiwanie kilku tysięcy (stron) byłoby nie małym problemem.

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 23:25:38
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
decymka
Linki musisz pododawać zarówno w new_navigation jak i w menu strony. Jak będziesz dodawał tylko w new_navigation to właśnie linki będą znikać.

nauczycieleprzedszkola.pl
Lord_Sirius
Dotychczas zawsze dodawałem przez "PA>Zarządzanie Stroną>Menu strony" i nigdy nie było problemów, zawsze tworzyły się nowe linki w nawigacji. Teraz nie tworzą się w ogóle.

nie dodawałem nigdy nic przez new_navigation i teraz także nie dodaję

decymka
A masz new_navigation panel ?

Lord_Sirius
obecnie niezainstalowany, ale tak jest od pół roku i dopiero teraz nie tworzy linków

decymka
Spróbuj dodawać linki od dołu ponownie. Policz który numer ma mieć ostatni i dodawaj je kolejno. To jest (chyba) normalne, ponieważ podczas dodawania linków mnie też tak się robi.
Edytowane przez decymka dnia 06.02.2007 22:45:36

Lord_Sirius
Zainstalowałem new navigation panel przed chwilą. Dodałem w nim link, w nawigacji się nie pojawił ale w new navigation panel jest widoczny. Otworzyłem menu strony raz jeszcze dodając ten sam link, znowu nic nie dodało i link dalej nie wyświetla się w nawigacji (czy jak kto woli w menu).

Jakieś dalsze pomysły?

decymka
Przeczytaj mój post powyżej. Edytowałam go i nie sprawdziłam czy ty napisałeś posta.

Lord_Sirius
nie rozumiem co masz na myśli przez dodawanie linków "od dołu". mam 35 linków, a może nie tylko linków jak łącznie wpisów (4 kategorie/grupy). i właśnie tego 36-go nie mogę dodać, ten dodałem w tym new navigation, lecz się on nie wyświetla i nie można go w dalszym ciągu dodać do "menu strony" (dla sprostowania żadnego linka nie można dodać)

decymka
A ja mam 43 Smile Od tyłu to znaczy od dołu. Czyli dodajesz 36 - zapisujesz, 35 - zapisujesz, 34 - zapisujesz i tak do 0 linka. Jeśli zainstalowałeś new_navigation panel to najpierw zrób to we wtyczce, a później w menu strony.

Nie działa tak.
Nie da się dodawać nowych linków nie wiem czemu. Próbowaliśmy wszystkiego. Można edytować linki, ale podając numery tez nie można dodawać.
Może coś poradzicie?

Już jest OK Grin
Poprostu New Navi zmienił strukture tabeli site links. Stare menu miało za mało danych do dodania i SQL odrzucał polecenie Inserta Grin

wystarczy zmienić na NULL w ustawieniach 4 ostatnich pól w tabeli Site_Links i działa Grin
Edytowane przez avatarus dnia 10.02.2007 16:13:31

www.silkroadonline.com.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl