ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Problem z wtyczką Slideshow Random Photo
vipek
Wtyczka domyślnie ma ustawione białe tło pod tytułem wyświetlanego zdjęcia. Chciałbym to zmienić. Edytowałem plik fade_include.php i wywaliłem standardowe tło i zastąpiłem graficznym. Tło działa i fotki też ładnie przechodzą z jednej w drugą. Niestety tytuły się pokopały Angry zostaje zawsze tytuł poprzedniego i obecnego zdjęcia...
Czy ktoś wie jak to usunąć?

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 22:50:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrek
daj adres strony na ktorej to masz Smile

vipek
www.sonic.boo.pl

Piotrek
coś w kodzie źle wkleiłeś

vipek
myślisz??
wkleić tu kod z fade_include.php?

Piotrek
pobierz sobie jeszcze raz tą wtyczkę i przywróć od nowa Smile tak będzie najlepiej

vipek
ej zrobiłem tak...ale chcę się pozbyć tego beznadziejnego białego tła..

Edytowałem tylko 2 linie kodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oraz:

U mnie były to linie 25 i 60
Edytowane przez vipek dnia 18.02.2007 12:19:51

Piotrek
no to nie wiem skąd ten błąd. Ja niestety musze teraz iść, ale później się z tym pobawie Smile

as
Ja tą Twoją stronę oglądam za pomocą MyIE i wszystko jest ok.... nie widzę tam białego tła. A może to tylko bielmo na oku ?
as

vipek
a może tylko pod IE nie widać białego tła?

as a czy tytuły obrazków CI się nakładają?

Już wiem co źle zrobiłem ;) W lini 25 źle wpisałem kod. Tam nie miał być ADRES obrazka tylko jego KOD.

Wrzuciłem odcień i działą
Edytowane przez vipek dnia 18.02.2007 12:45:58

ithan
Witam.
Pozwoliłem sobie podpiąć się pod ten temat, gdyż również mam problem z tą wtyczką.
Chodzi o to, że nie wiem jak zrobić, żeby wywalić to białe tło a wstawić takie jak ma panel.
Jak wyedytuję linię 25 w pliku fade_include.php w ten sposób:

zamiast:

wtedy znika mi białe tło, napisy zostają, ale niestety nakładają się na siebie.

Jeśli wyedytuję tak jak to kolega @vipek robił (czyli podając ścieżkę do pliku na serwerze), to efekt jest dokładnie taki sam, czyli białe tło znika i napisy się nakładają.

Jednak jeśli usunie się to tło to pojawia się kolejny problem. Jeżeli miniaturki zdjęć z albumu są różnej wielkości lub kształtu (np kwadratowe i prostokątne) to wtedy one również się nakładają i widać jak jedna "wystaje" spod drugiej. Dodam że nie chciałbym usuwać napisów spod zdjęć, jak również nie chciałbym zmieniać tła z białego na jakiś inny kolor, tylko je usunąć całkiem albo ewentualnie zmienić na dokładnie taki sam kolor ja ma panel pod nim.

I teraz moje pytania:

1.) Nie mam pojęcia co mam tam wpisać, skąd wziąć ten KOD obrazka a nie ADRES, dzięki któremu można zastąpić to tło? (czy chodzi tu o kod koloru??)

2.) Czy da się tak zastąpić to tło, żeby automatycznie zmieniał się jego kolor, przy zmianie stylów, na kolor paneli danego stylu?

3.) Czy ewentualnie da się tak zrobić, żeby owo tło nie istniało, a napisy i obrazki się nie nakładały? (byłoby to najlepsze rozwiązanie, bo nie trzeba byłoby się martwić o to żeby zmieniał się kolor tła na aktualny kolor panelu).

Bardzo gorąco proszę o pomoc.

Ps. Adres strony jest w moim profilu

http://www.kopportal.yoyo.pl/
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl