ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Hacked by Blood Killer - PILNE
wenus82
Proszę o pomoc totalna panika mnie opanowała po wejściu na strone www.naukatanca.org

Co mam robić??

Proszę

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 22:35:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Przede wszystkim czytac newsy na Supporcie...
Nie wykonalas aktualizacji i... Turcy to wykorzystali.
Edytowane przez Pieka dnia 04.04.2007 21:22:53
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
wenus82
Czyli wtopa i mam pozamiatane??;];] no nie było mnie trochę - wyjazd - więc tak jakoś wyszło Sad

Pieka
wenus82 napisał/a:
Czyli wtopa i mam pozamiatane??;];] no nie było mnie trochę - wyjazd - więc tak jakoś wyszło Sad

Nie sadze, zeby zniszczyli strone. Musisz cofnac zmiany przez nich poczynione.
Sprawdz, czy masz baze OK. W najgorszym razie po prostu przywroc kopie bazy.
Edytowane przez Pieka dnia 04.04.2007 20:50:31
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
wenus82
No cóż kombinuje zobacze co mi z tego wyjdzie - ale kurcze co ja komu winna, że takie psikusy Sad co za lipa

Pieka
wenus82 napisał/a:
No cóż kombinuje zobacze co mi z tego wyjdzie - ale kurcze co ja komu winna, że takie psikusy Sad co za lipa

Nadpisz plik index.php, wstaw news.php i zobacz, czy pomoglo.
Edytowane przez Pieka dnia 04.04.2007 21:25:14
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
wenus82
nadpisałamWink niestety...przywracam całość dobrze, że mój facet zrobił kopie 3 dni temu Smile dam znać co i jakWink bynajmniej nauczkaWink człowiek całe życie się uczy

Pieka
Ok, trzymamy kciuki Cool
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jantom
Hacked by Blood Killer

Hmm... Z tego co widzę, to nie tylko Ty masz problemy z tym gościem - na co.uk też są raporty na jego temat... Ostatnio sporo tematów na temat włamów się tam pojawia, a na SecurityFocus zaczynają się pojawiać informacje o dziurach we wtyczkach... Źle się ostatnio dzieje...Sad

http://jantom.info
Pieka
Tak, to fakt. Jednak Digi twierdzi, ze wine za ten stan rzeczy ponosza tylko i wylacznie tworcy wtyczek.
Przykladem jest Event Calendar Wibix'a, czy Arcade nie pomne kogo.
PHP-Fusion sam w sobie jest bezpieczny, co osiagnieto poprzez ostatnie aktualizacje.
Edytowane przez Pieka dnia 05.04.2007 10:08:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kpiatkowski
Niestety ja tez miałem problem z rzeczonym osobnikiem Wink. Ale cóż, za lenistwo sie płaci. Zapytam tylko z ciekawości. Czy inni którzy mieli z nim "do czynienia" też mieli usuniętą bazę danych czy tylko podmienione pliki?

qpabomber
no ja niestety mam usunieta baze danych...:/ mam nadzieje ze dostawca serwera robil kopie baz danych bo na z poziomu PA juz dawno nie moge robic backupow:/

JazOOn
jantom napisał/a:
Hacked by Blood Killer

Hmm... Z tego co widzę, to nie tylko Ty masz problemy z tym gościem - na co.uk też są raporty na jego temat... Ostatnio sporo tematów na temat włamów się tam pojawia, a na SecurityFocus zaczynają się pojawiać informacje o dziurach we wtyczkach... Źle się ostatnio dzieje...Sad

niestety zawsze znajdzie sie jakiś kacap który żeruje na nieszczęściu i pracy innych

m_i_n
Jedno wam powiem, ta muzyczka w tle wpada w ucho ;P

http://www.bbproject.net
qpabomber
super. moze i wpada ale jak sie tego pozbyc ? :/

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A ja powiem z innej beczki-w zasadze oglądam wszystkie nowe wtyczki chociaż kod i 3/4 nie ma zabezpieczeń wypracowanych w wersjach fusio w wielu przypadkach naginanie kodu pod pseudo potrzeby użytkownika-także otwiera okno do ataków.
Więc potrzebna jest centralna baza modów, globalna z certyfikatem-antyhack, która wyłapie-w propozycjach luki.
Zdaje sobię sprawę że nie ma 100% panaceum na te bolączki-i będą zawsze podjazdy.
Na chwilę obecną jest całkowita partyzanka w tej kwestii- i dobrze by było żeby ująć to w karby minimalizując prawdopodobieństwo włamów-przez mody-bo dziwne że dopiero teraz nastąpiły zmasowane ataki przez tę otwartą furtkę-PEWNIE DLATEGO ŻE PODSTAWOWY SYSTEM JEST NA BIEŻĄCO USZCZELNIANY.
Jest to wyłącznie moja prywatna opinia.

wlodekp.europa.pl
wenus82
No cóż widzę, że nie tylko ja miałam z tym kolesiem doczynienia. Przeglądałam google i widze, że nieźle miesza...ech

Przyznam, że w pierwszej chwili po odpaleniu stroni totalna załamka...ale już wszystko oki (nie jestem w stanie powiedzieć czy wystarczyło by tylko nadpisać baze bo odświezyłam całośćSmile) jutro znajde czas na aktualizacje mam nadzieje, że sytuacja już się nie powtórzy i nikomu nie życze takich niespodzianek po włączeniu stronki. W sumie wkładamy w nie tyle pracy i serca.

fusionek
Pieka napisał/a:

Ja z aktualizacjami byłem zawsze na bieżąco i co? I spotkało mnie to samo co wenus82 - Blood Killer. Niedobrze Angry

Czy mogę w takim razie prosić o przetłumaczenie najnowszego newsa z php-fusion.co.uk?

Pieka
fusionek napisał/a:
Pieka napisał/a:

Ja z aktualizacjami byłem zawsze na bieżąco i co? I spotkało mnie to samo co wenus82 - Blood Killer. Niedobrze Angry

Czy mogę w takim razie prosić o przetłumaczenie najnowszego newsa z php-fusion.co.uk?

Miales v6.01.9? Jestes pewny, ze nadpisales wszystkie pliki?
Aktualne ataki wykorzystuja luki we wtyczkach typu Arcade, TopListe, czy Event Calendar.
News bedzie dostepny wieczorem.
Edytowane przez Pieka dnia 05.04.2007 15:46:08
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
elektryk
A ja mam pytanie :

Dlaczego jak wpisuje adres www.elektroinstal... to wyskakuje strona zhakowana przez Bloodkilera , a gdy www.elektroinstal... to już nie ??

Mam v. 6.1.9 i nadpisałem index.php oraz news.php a kopie z przed tygodnia tez przywróciłem.

/Edytowany

Ok, przyjrzałem się wszystkim plikom przez FTP-a i okazało się że mam plik index.html, który to powodował. Usunąłem i problem narazie zniknął.
Edytowane przez elektryk dnia 06.04.2007 07:43:25

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl