ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Usuwanie użytkowników
lamer666
Witam! Mam pewien problem. Mam do usunięcia okolo 400 użytkowników. Czy usunięcię ich przez phpMyAdmin pociągnie za sobą jakieś problemy. Śmieci w bazie itp.? Czy moge spokojnie tak zrobić? Czy może jest jakiś mod który umożliwia masowe kasowanie użytkowników?

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 17:32:56
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrroger
Co do modu to nie wiem, ale wydaje mi się że usuinięcie w phpMyAdmin (czyli bazie danych) nie przyniesie żadnych konsekwencji.

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
lamer666
Właśnie nie jestem tego 100% pewny, ponieważ podczas kasowania danego użytkownika, kasują się także jego komentarze itp.

Piotrroger
Musiałbyś usuwać z bazy wszystko po kolei - najpierw użytkownika, potem jego komentarze itp. nie opłaca się - szybciej zrobisz kasując z poziomu PA.

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
Vallhalen
Heh i ja mam pytanie odnosnie usuwania userów mam okolo 100 do usuniecia czy dobrze rozumiem ze muszę to wykonać jeden po drugim w panelu administratora??XD

:::::ShockFFTOP::::::::::
Chce równiez usunąć wszystkie tematy na forum nie usuwając rozdziałów jaki jest na to sposób? tez za pomocą opcji "usuń temat" an dole kazdego tematu?? to zajmie wiecznosc w ten sposób xDPfft
Edytowane przez Vallhalen dnia 07.08.2007 16:36:01
Na odpowiedz nalezy czekać cierpliwie....

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Usuwanie to kwestia sortowania po czym praktycznie można po wszystkim najlepiej jednak po user_id można operować przedziałami.Co do forum to procedura jest podobna wybór sortowania algorytm np po id_usera post_athor można po dacie itd.
Jest to tylko kwestia konstrukcji zapytania do bazy i sprawę można załatwić masowo-Z DOOZĄ DUŻEJ OSTROŻNOŚCI I KOPII BAZY KILKU.

wlodekp.europa.pl
Vallhalen
wlodekp napisał/a:
Usuwanie to kwestia sortowania po czym praktycznie można po wszystkim najlepiej jednak po user_id można operować przedziałami.Co do forum to procedura jest podobna wybór sortowania algorytm np po id_usera post_athor można po dacie itd.
Jest to tylko kwestia konstrukcji zapytania do bazy i sprawę można załatwić masowo-Z DOOZĄ DUŻEJ OSTROŻNOŚCI I KOPII BAZY KILKU.

Poprosze o łopatologiczna wersję Grin <wstydniś>

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A jaśniej to musiałbym palnąć wykład o mysqlu tabelach poleceniach sortowaniu składni i typie zapytań. Nawet biorąc pod uwagę jedynie tabelę users zajmie to kilka stron. I nawet napisanie wymaga czasu-na brudno-swoim serwerze-ŁOPATOLOGICZNIE TIP TOP
Może napiszę coś w sensie mysql usuwanie jako artykuł zobaczymy.
A jeśli idzie o usuwanie użytkowników to jest na forum już parę postów gdzie to wyjaśniam.

wlodekp.europa.pl
Vallhalen
wlodekp napisał/a:
A jaśniej to musiałbym palnąć wykład o mysqlu tabelach poleceniach sortowaniu składni i typie zapytań. Nawet biorąc pod uwagę jedynie tabelę users zajmie to kilka stron. I nawet napisanie wymaga czasu-na brudno-swoim serwerze-ŁOPATOLOGICZNIE TIP TOP
Może napiszę coś w sensie mysql usuwanie jako artykuł zobaczymy.
A jeśli idzie o usuwanie użytkowników to jest na forum już parę postów gdzie to wyjaśniam.

Kolejna kwestia ktora przemawia za wzieciem do reki ksiazki o podstawach mysql... Pfft
Milo ze chce ci sie pomagac takim nowicjuszom jak ja Grin pozdrawiam poszukam a jak nie znajde to ... to bede szukal dalej Grin

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl