ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Gdzie są moje foty? :)
adamk
Witajcie!
Na mojej stronie www.pneuma.kdm.pl zniknęły mi wszystkie fotki z galerii. POzostały tylko miniaturki galerii, miniatury samych zdjęć także zniknęły. Przy próbie otworzenia zdjęcia pojawia mi sie komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Spotkał sie może ktoś z Was z czymś takim?

Pozdrawiam
Dyfer

Na obecną chwile wygląda to tak jakby zmieniła sie struktura katalogów. Nie istnieje taka ścieżka jaka zwraca błąd czyli
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
a wszystki zdjęcia umieszczone sa w katalogu images/photoalbum/ czyli jakby zniknął podział na albumy... Może to znowu jakiś włam na strone?... :/

Zaczniesz używać tagów? Kod w code... / szer
Edytowane przez Pieka dnia 12.04.2007 00:52:41

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 21:19:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Brak włamu, a jedynie wyłączenie trybu safe_mod. Przenosiłeś stronę?

http://jantom.info
adamk
Nie, ale wyłączyłem safe_mode bo potrzebowałem doinstalować gallery2. Można to jakoś obejść? bo gallery2 z włączonym napewno nie ruszy...

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie potrzebuje drugiej galerii więc mogę tylko czysto teoretycznie patrząc w kod plików.
Galeria serii 6.01 automatycznie wykrywa tryb pracy serwera i wyświetla zdjęcia w takim trybie z taką organizacją fotek na dysku serwera, baza danych dla obu trybów jest taka sama.
Galeria2 ma swój katalog fotek photoalbum2 więc nawet w trybie safemode powinna wyświetlać zdjęcia z tego katalogu a nie photoalbum(galeria podstawowa).
W tej chwili przy pomieszaniu trybów-utworzonych albumów starą galerię całość wszystkie pliki należałoby przestawić na tryb safemode tzn wyciąć wybór i zmodyfikować skrypty do jednego trybu.
Jednak dla normalnej pracy wskazany jest tryb zgodności wszystkich galerii bo przy każdej zmianie wystąpi ten problem zarówno z dodawaniem jak i wyświetlaniem.
Na chwilę obecną można stworzyć ręcznie po ftp podkatalogi album_1 itd i też po ftp przerzucić do nich zdjęcia-patrząc na bazę które należą do danego albumu-kategorii.
Opisy tego są na forum-na pewno bo sam też pisałem. Innych możliwości nie ma.
Edytowane przez wlodekp dnia 12.04.2007 02:50:56

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl