ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brak możliwości pobrania załączników z forum (zmiana nazw plików).
Stojan
Witam,
problem polega na tym,ze pliki dodaje,ale nie moge ich sciagnac.grafik nie mozna dodac.jezeli dodam plik text.doc to pokazuje mi ,ze moge sciagnac text.doc[11].jak temu zaradzic? i co konkretnie musze zmienic? adres stronki http://www.wiertn... php-fusion wersja 6.01.8 z malymi poprawkami tzn zmienilem w profilu z nazwy komunikatorów oraz dodalem ich statusy i to chyba tyle co moglo by miec wplyw na forum. temat ten byl juz wczesniej poruszany,jednak nie pomogl mi. z gory dziekuje za pomoc !

probowalem zmieniac moj plik viewthread.php oto on
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

ale jakos niewyszlo mi to napraiwanie bo wyrzuca jakis blad w 190 linii,niemam juz do tego sily.prosze o pomoc !!

Kod w code / szer
Edytowane przez jantom dnia 05.01.2008 21:09:07

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 21:58:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
1. wyłącz te buziaki w kodzie bo nikt nawet na to nie popatrzy-bo dostanie oczopląsu.
2. Chyba normalne, że w jednym katalogu pliki muszą być jakoś identyfikowane po nazwie stąd te [11] itd przy powtarzających się nazwach automat każdy format
3. Jak nie możesz normalnie to zzipuj rar fotka tylko dla zmiany formatu i przyjmie
I na koniec przyjmowanie takiej formy załączników pozwala odbiorcy na przeskanowanie treści antywir-czy ktoś uczynny nie stara Ci się PRZYSŁUŻYĆ!
Edytowane przez wlodekp dnia 15.04.2007 15:39:54

wlodekp.europa.pl
Stojan
dziekuje za odpowiedz,
ten viethread ktory jest powyzej to jest moja proba uporania sie z problemem,jednak nie korzystam z tego ,bo wywala mi bład w 190 linii.prosilbym o wzkazowke,jak mam to naprawic. a podczas dodawania plikow jest wszystko ok,tylko,ze jak chce pobrac ten plik to np z nazwy : plik.doc robi sie plik.doc[12].doc i wtedy juz nie idzie go pobrac.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie posiadam normalnie forum ale jeśli coś piszę dłuższego to najpierw robię to na testowym serwerze i tu muszę mieć kawałek forum.
Po dodaniu w ustawieniach forum z PA rozszerzenia doc nie mam problemów z dodawaniem i ściąganiem plików worda.
Nazwy plików przy ponownym dodawaniu tego samego są :
nazwa.doc
nazwa_1.doc
nazwa_2.doc itd
więc nie wiem ską to [11]
za dodawanie załączników odpowiadają: postnewthread.php-i przy odp edycji-postreply.php,postedit.php.
Są one includowane w zależności od wyboru operacji z poziomu pliku post.php.
Natomiast viewthread.php tylko wyświetla poszczególne tematy już z dodanymi załącznikami.
Sprawdziłem na oryginalnych plikach forum serii 6.01(akurat 6.01.6) i tak to się ma.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Kolega ma pomieszane pliki roznych wersji, wiec nic dziwnego, ze ma problemy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Stojan
wlodekp - dziekuje za pomoc,ja nie pisalem nic dluzszego, ja chcialem poprostu skleic vievthread z modu(MOD-Zmiana nazwy na GG TLEN SKYPE),ktory dodaje nazwy gg/skype/tlen z oryginalnym plikiem vievthread z wersji v6.01.8 .jestem amatorem.
Pieka - prosze o sprecyzowanie,ktore konkretnie pliki sa pomieszane?

z niecierpliwoscia czekam na dalsza pomoc Smile
Edytowane przez Stojan dnia 17.04.2007 00:27:02

Pieka
Stojan napisał/a:
..Pieka - prosze o sprecyzowanie,ktore konkretnie pliki sa pomieszane?..

Pliki forum, to chyba zrozumiale, prawda?
Pomiedzy wersjami v6.00.3xx i v6.01.x jest spora roznica w sposobie zapisu zalacznikow.
Efektem jest wlasnie to, co Ty nam tu prezentujesz.

Specjalnie dla Ciebie przyklad dzialania pliku viewthread.php z wersji v6.00.307: http://cms4you.ov...d=8#post_8

Oraz wlasciwa wersja pliku viewthread.php, czyli z v6.01.x: http://cms4you.ov...d=8#post_8
Edytowane przez Pieka dnia 17.04.2007 01:08:58
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Stojan
zrobilem tak : skopiowalem na serwer oryginalny plik viewthread z wersji v6.01.8 na serwer i zalaczniki dzialaja,ale znowu nie mam statusow gg na forum...i koło sie zapetla.no trudno

dziekuje za pomoc,milej nocy ;]

Pieka
Stojan napisał/a:
zrobilem tak : skopiowalem na serwer oryginalny plik viewthread z wersji v6.01.8 na serwer i zalaczniki dzialaja,ale znowu nie mam statusow gg na forum...i koło sie zapetla...

W zalaczniku masz plik viewthread.php (v6.01.10) wzbogacony o status GG (za status AIM)
Dzialanie: http://cms4you.ov...d=8#post_8
Pieka dodał/a następującą plik:
viewthread-gadu-gadu.zip [4.33kB / 239 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 17.04.2007 01:53:56
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl