ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,235
Najnowszy użytkownik: judocz

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
23.11.2017 00:47:03
Cool

krystian1988
22.11.2017 17:41:07
Nawet na zaduszki nie zdążył Grin

Pieka
18.11.2017 17:12:57
Dobre Grin

khaman
18.11.2017 14:06:06
Święto zmarłych już było Wink

piotrek199214
17.11.2017 21:32:10
Witam wszystkich, po tylu latach Smile

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting TaniDedyk.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
jackie777
Więc tak...
Przy próbie importu bazy pobranej z PA wyskakuje błąd 1064. Przy próbie importu bazy pobranej przez phpMyAdmin - [500] Internal Server Error : Wewnętrzny błąd serwera.
Admin z nazwa.pl zaproponował, żeby spróbować przez active.Admin.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pierwszy jest z próby wrzucenia bazy pobranej z PA, drugi z bazy pobranej przez phpMyAdmin.
Nie wiem już, czy się śmiać czy płakać.
Drogi Pieko - powiedziałeś, że u Ciebie wszystko działało poprawnie.
Pomocy...
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2017 06:14:32
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting TaniDedyk.pl
IP: localhost  
Drecha
W błędzie masz dokładnie napisane na czym polega problem. Prawdopodobnie powyższe "znaczki", których nie akceptuje baza musisz zamienić na coś innego. Mowa o tych kwadratach itd.
 
http://www.chatownik.pl
jackie777
Wcześniej już o tym mówiłam - jak próbowałam wrzucić bazę przez phpMyAdmin, to wyskakiwał mi błąd, który twierdził, że z wrzuconym artykułem jest coś nie tak. To był sam czysty tekst.
Usunęłam artykuł, po czym zaraportowany został kolejny. Po pięciu takich przypadkach w końcu stwierdziłam, że coś MUSI być nie tak - atykułów na stronie było ponad tysiąc, jak będzie mi się kazał przedrzeć przez wszystkie...
 
talent
Witajcie mili Panowie

przebrnąłem przez cały temat, mnóstwo problemów pojawia się przy przenoszeniu bazy danych, a ja mam jeszcze inny.

Otóż po paru komplikacjach udało mi się z Waszą pomocą skopiować starą bazę danych na nowy serwer.

Niby wszystko jest ok, a jednak... loguję się, wpisuję login oraz hasło. Zostaję przekierowany na stronę główną i jestem zalogowany. Jednak wystarczy że kliknę jakikolwiek odnośnik i przenosi mnie na kolejną stronę, ale już jako gościa...

Ma ktoś jakiś pomysł?

adres: www.r ędziny.eu/news.php
 
Pieka
Nie zmieniles adresu strony w ustawieniach glownych i masz w nawigacji np.:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

To rowniez bylo poruszane w tematach dotyczacych przenoszenia.

PS Chyba, ze masz to hardcoded, wtedy trzeba poprawic plik skorki.
 
www.php-fusion.pl
talent
Nie do końca rozumiem, ponieważ nawigacja jest właśnie w pliku skórki.
Poprawiłem adresy i nadal jest to samo.
A jeśli jest hardcoded, to który plik za to może odpowiadać?
 
baczek
Ja już nie daje rady. Przeniosłem baze i portal z jednego serwera na drugi i efekt następujący http://80.50.142....k/news.php. Normalnie powinno być www.loczersk.pl .
Baze kopiowałem za pomocą phpmyadmin, z konsoli, skopiowałem nawet na żywca.
Proszę o pomoc.
 
Pieka
Sprawdź, czy theme.php oraz plik news.php posiadają na początku pliku pełne tagi PHP, czyli:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

 
www.php-fusion.pl
Apis
Czy aby nowy serwer ma interpreter PHP?
http://80.50.142....k/news.php - taki adres pokazuje w źródle plik PHP a nie - jak powinno być - HTML wygenerowany przez ten plik.
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga.wroclaw.pl
baczek
Dzięki wielkie. Faktycznie w theme.php nie było "<?php".
 
foxskav
Witam,
ponieważ nie mogę założyć nowego tematu napisze tutaj:
Ostatnio byłem zmuszony przenieść stronę z jednego serwera na drugi.
przekopiowałem pliki z ftp oraz baze. Wszystko działa oprócz wrzucania zdjęć oraz innych plików poprzez PHP. Przeszukując gooooooogle wyczytałem że potrzebny jest folder tmp i taki istnieje w głównym folderze z chmod'ami 777.
Serwer, na którym jest teraz strona jest postawiony przez prywatną firmę tak więc jest możliwość, że jest źle skonfigurowany. Jest możliwość żeby administrator zmienił ustawienia ale nie wiem jakie.
Pozdrawiam.
 
BornForThis
Witam mam pytanie co do poradnika Pieka.
2. Eksportujesz baze starej strony przez phpMyAdmina.


Chodzi o to ze zapomnialam oplacic strone, i zostala zamknieta. i nie moge wejsc w jej panel... Jest jakas inna mozliwosc by pobrac cala baze danych z tej zamkniętej strony?
 
Pieka
Napisz do hostingu. Z reguły udostępniają kopie.
 
www.php-fusion.pl
mmcs
Witam,
Mam problem, ponieważ przenoszę stronę z jednego na drugi hosting i niby wszystko dobrze się przeniosło jednak na stronie startowej pokazują się błędy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zajrzałem do pliku maincore.php i
Linia 33:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Linia 280:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Proszę o pomoc w zlokalizowaniu problemu.
Edytowane przez khaman dnia 11.04.2013 23:44:15
 
Konto ukryte
Łojej zmień tą czcionkę !
 
koalabis
Witam
Próbuję odpalić ponownie stronę zrobioną w fusion wersji 6.x
Mam kopię plików z serwera i kopię bazy zrobioną bodajże narzędziem z fusion. Podczas próby importu danych do utworzonej bazy pojawia się błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co jest przyczyną błędu? Czyżby zbyt wysoka wersja serwera MYSQL (5.2)?
 
www.uskiz.prv.pl
Pieka
Bardziej to: https://www.php-f...d_id=32570
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2015 Ekipa PHP-Fusion.pl