Zobacz temat
fusionboard_3-0 gdzie zadeklarowane nowe bbcode
|
|
dex |
Dodany dnia 14.05.2007 20:51:18
|
Początkujący Postów: 212 Data rejestracji: 16.08.2006 15:18 |
Witam, przewertowałem forum, ale nikt nic o tym nie pisał, aż boję się zapytać, bo to pewnie jakiś banał, ale raz sie żyje: W readme do fusionboard jest napisane: # Nowe tagi [bb] code * [geshi] - Kolorowanie kodu. Wspiera 56 języków programowania # [google] - Odnośnik do google wraz z hasłem # [user] - Robi link do profilu użytkownika # [hidden] - Ukryty dla gości tekst Zainstalowałem fusionboard 3.0 na świerze php-fusion 6.01.10, na forum widać nowe przyciski geshi, google, user, hide jednak one nie działaja, tzn po wcisnięciu np hide pojawi się wpisuje tam przykładowo test i nic, widac po prostu tylko w poście: szukałem w plikach i w przykładowo w pliku viewthread.php jest: ');\"> <input type='button' value='quote' class='button' style='width:45px;' onClick=\"addText('message', ' ', ' ');\">".extra_bb_codes()."</td></tr> [/code] czyli wszystkie orginalne bb code, nie ma tu nic o hide, google, user Proszę o pomoc, bo najbardziej zależy mi na [hide] żeby tekst objety tym tagiem był widoczny po odpowiedzi na dany post lub tylko dla zarejestrowanych Edytowane przez jantom dnia 05.01.2008 20:50:18 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 20:17:15
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 14.05.2007 21:22:07
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Hmm... ale dlaczego cały czas kombinujesz ze tagiem hide? Tag hidden działa tak, jak jest opisane w readme - ktoś jest niezalogowany, tekstu nie widać. Przed chwilą specjalnie postawiłem nowego Fusiona z fb, żeby to sprawdzić (jeden błąd do fb już dodałem, ale to inna sprawa) - działa bez problemów. Co do samego hidden i deklarowania nowych bbcode'ów - zajrzyj do /forum/includes/forum_includes.php - tam znajdziesz to, czego Ci potrzeba. Edit: Sprawa dotyczyła uciętej funkcji parsowania - wszystko już działa. Edytowane przez jantom dnia 14.05.2007 22:57:10 |
|
Przejdź do forum: |