ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dodawanie zdjęć - nieprawidłowy typ pliku!
mariaczi
hej

mam problem.
nie mogę przesłać zdjęć wielu.niektóre mogę a niektóre nie i to jest ciekawe.
limity wielkości i rozmiaru są wystarczająco duże,
a przy dodawaniu większości zdjęć pojawia mi się komunikat, że zdjęcie nie mogło być przesłane, plik musi być typu GIF, JPEG, PNG .
drugi admin może znowuż dodać te zdjęcia których ja nie mogę, ale też ma problemy z niektórymi.uprawnienia mamy te same.
o co tu może chodzić ??
Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 00:36:41

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 17:14:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Marcus Fenix
images26.fotosik.pl/31/eea49fc3ed2f2e58m.png
Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 00:37:00

ix360.pl
ciejkins
Ja mam ten sam problem. Przyjęło mi miniaturkę, ale już zdjęcia nie ma szans. Pojawia się komunikat - "Błąd zdjęcia - Możliwa przyczyna: Błędny format pliku."

Limity są OK, wielkość tak samo, typ pliku - jpg. Czyli wszystko niby OK, a tu Sad

Jak się z tym uporać?

wersja strony v6.01.9

aha... jeszcze jedna (być może) ważna rzecz.

Wcześniej miałem starszą wersję (nie pamiętam którą) i było wszystko w porządku.
Dopiero jak zrobiłem aktualizację do 6.01.9 to pojawił się ten problem.
Edytowane przez ciejkins dnia 19.07.2007 01:42:36

Pieka
To, co napisales w poscie wyzej, uwazasz za pelne informacje na temat problemu?

1. Jestes pewny, ze nadpsales wszystkie pliki?
2. Blad wyskakuje tylko jak dodajesz w PA, czy rowniez za pomoca linka "Dodaj zdjęcie"?
3. Na jakim serwerze masz strone (jaki hosting)?
4. W jakim trybie pracuje serwer, bezpiecznym, czy nie?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ciejkins
1. Na 99% nadpisałem wszystkie pliki.
2. yyy... proszę wybaczyć ale nie widzę u siebie linka "Dodaj zdjęcie" - czyli z PA (widzę Dodaj News, Artykuł, Link)
3. Na serwerze www.diecezja.tarn..., nie wiem czy pracuje w bezpiecznym trybie....
Edytowane przez Milka dnia 19.07.2007 18:13:18

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
te 99% to wcale nie takie pewne upgrade z jakiej wersji? dodaj zdjęcie nie w PA tylko w nawigacji pod newsa artykuł dla użytkownika.
Rodzaj trybu pracy albo sprawdzasz PA-zarządzanie stroną PHP Info i szukasz wpisu safe mode OF/ON w zależności który wył/zał lub sprawdzasz fotki przy safemode wszystkie są w jednym worze photoalbum a bez każdy album tworzy swój podkatalog album_1, album_2 itd i dopiero w nich są fotki zawartość albumów.
Zapis w bazie przy obu trybach jest identyczny-jednak ułożenie katalogów plików na serwerze różne.
Galeria wykrywa automatycznie tryb pracy serwera i może to być tylko jeden tryb-dotyczy szczególnie przenosin z serwerów o innych trybach bądż zmiany dokonanej przez admina w trakcie pracy serwera-GŁUPIEJE.
Jednak nowe fotki powinno dodawać to tak z grubsza po raz ENTY.

wlodekp.europa.pl
ciejkins
Wlodekp... naprawdę nie pamiętam z jakiej wersji - prawdopodobnie 5.01 ale głowy nie daje.

Kolejna rzecz - nie mogę wejść w PHP-Info. Po kliknięciu pojawia się biała pusta strona. Musiałem coś sknocić ale nie wiem dokładnie co... Tak więc nie sprawdzę tego Safe Mode Sad

Adres strony to www.przeclaw.diec....tarnow.pl
Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 18:52:18

Normalnie osłabłem ja stawiałem na serię 6.0.300 widząc milestone gdzie to theme było defoult a Ty tu z 5 walisz upgrade 5 robi się etapami na 6 i potem 6.0.300 i dopiero seria 6.01.xxx i to po to że choćby galeria zarówno baza jak i pliki uległy dużym zmianom to dodaj zdjęcie występuje dopiero w pliku submit.php wersji 6.01.xxx wcześniej nie dlatego pliki ani baza nie są zgodne-tak przypuszczam nie wspomnę o użyciu konwertera foto z poprzedniej wersji.
Mogę się mylić, ale opatrzność nad tobą czuwa że to wogóle chodzi.
Edytowane przez wlodekp dnia 19.07.2007 18:59:25

wlodekp.europa.pl
Pieka
Jestes pewny, ze wykonales prawidlowo upgrade wraz z konwersja galerii?
Oczywiscie przy zalozeniu, ze faktycznie masz pliki w 100% wlasciwe.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ciejkins
Teraz to już niczego nie jestem pewien.... Przyznaje, że coś musiałem spieprzyć podczas upgradu tylko nie wiem co.

Pytanie co mi teraz radzicie? Tzn coś bezpiecznego bo strona nie może się wysypać. Po pierwsze, że kosztowało mnie to kupę pracy i naprawdę szkoda by mi było, ponadto jest ciągle w użyciu.

Pieka
ciejkins napisał/a:
Teraz to już niczego nie jestem pewien.... Przyznaje, że coś musiałem spieprzyć podczas upgradu tylko nie wiem co.

Pytanie co mi teraz radzicie? Tzn coś bezpiecznego bo strona nie może się wysypać. Po pierwsze, że kosztowało mnie to kupę pracy i naprawdę szkoda by mi było, ponadto jest ciągle w użyciu.

Sciagnij raz jeszcze paczke i nadpisz pliki, przy okazji wykonaj upgrade do v6.01.11.
Pozniej bedziemy mysleli dalej.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Proponowałbym jednak zrobić tą operacje na kopiach i innym serwerze bo pacjen-może nie wstać po nadpisaniu np theme i wszystkich zmodyfikowanych rzeczy-na kopi spokojnie po kolei wszystkie błędy powstałe eliminujemy.
Przy założeniu że strona ma być w ciągłej emisji.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Tak, tak... 755 zamiast 777, spacje w nazwach zdjec.. Wszystko jasne Wink
Juz dziala.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl