Zobacz temat
Degradacja do niższej rangi za spam na forum
|
|
poziomamp |
Dodany dnia 09.07.2007 18:13:32
|
Przedszkolak Postów: 26 Data rejestracji: 20.05.2007 09:02 |
Hej. Mam problem. Na stronie mam userów, którzy nabijają sobie posty i chciałbym ich ukarać degradując do niższej rangi, albo usunąć im ze statystyk np 50 postów. Nie wiem jak to zrobić, proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 18:11:24
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Milka |
Dodany dnia 09.07.2007 19:05:39
|
Zaawansowany Postów: 1372 Pomógł: 5 Data rejestracji: 02.07.2006 16:56 |
Chodzi Ci o usunięcie tych postów (całkowite), czy tylko modyfikacja liczby postów danego użytkownika na forum? Jeśli mówimy o modyfikacji liczby postów danego użytkownika to musisz zmienić wartość w bazie danych poprzez phpMyAdmin. Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!
|
|
|
poziomamp |
Dodany dnia 10.07.2007 01:07:04
|
Jeżeli zacznę ręcznie usuwać posty to i taki liczba napisanych postów w statach danego usera będzie taka sama, więc chyba wchodzi w grę tylko usunięcie z bazy danych. Ale mało się na tym znam, proszę o podpowiedź jak to zrobić, jak odjąć użytkownikowi kilka postów w bazie danych, lub ewentualnie zdegradować rangę niżej? |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 10.07.2007 02:35:38
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Kasowanie postów: <?php Zrobić podgląd wklejonego kodu z poziomu PA strony informacyjnej$user_id = 9999;//numer id odczytany np z listy użytkowników paska adresu: profile.php?lookup=NUMER $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."posts WHERE post_author=$user_id ORDER BY post_id DESC limit 10"); ?> zamiast tego 9999 należy wstawić realny mumer id użytkownika odczytany np. z listy użytkowników pasek adresu przeglądarki: http://php-fusion.pl/profile.php?lookup=9999 liczba kasowanych postów ustawiona na ostatnio dodane przez tego użytkownika i jest to te 10 wstaw tu swoją ilośćWeryfikacja ilości postów profil-forum: do tego celu proszę użyć załączony infusion działa on tylko w trybie prac na serwerze jeden z użytkowników już go tłumaczy bo locale rumuńskie i angielskie-może Ty jednak będziesz szybszy i z potrzeby to zrobisz nie licząc na INNYCH? Bez dalszych wyjaśnień są tylko dwa stany potrafisz albo nie
wlodekp dodał/a następującą plik:
Edytowane przez wlodekp dnia 10.07.2007 07:44:05 |
|
|
poziomamp |
Dodany dnia 10.07.2007 02:50:35
|
Dzięki, jutro postaram się z tym powalczyć, bo dziś już mało co widzę na oczy, zmęczenie. Dzięki jeszcze raz. Próbowałem spolonizować to i dodałem do locale polish. Nie jestem geniuszem z angielskiego ale się starałem jak mogłem. wlodekp napisał/a: Kasowanie postów: <?php Zrobić podgląd wklejonego kodu z poziomu PA strony informacyjnej$user_id = 9999;//numer id odczytany np z listy użytkowników paska adresu: profile.php?lookup=NUMER $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."posts WHERE post_author=$user_id ORDER BY post_id DESC limit 10"); ?> zamiast tego 9999 należy wstawić realny mumer id użytkownika odczytany np. z listy użytkowników pasek adresu przeglądarki: http://php-fusion.pl/profile.php?lookup=9999 liczba kasowanych postów ustawiona na ostatnio dodane przez tego użytkownika i jest to te 10 wstaw tu swoją ilośćA odnośnie tego, to próbowałem tak zrobić, dałem id usera 13, bo taki miał, wpisałem by skasowało 10 postów <?php $user_id = 13;//numer id odczytany np z listy użytkowników paska adresu: profile.php?lookup=NUMER $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."posts WHERE post_author=$user_id ORDER BY post_id DESC limit 10"); ?> i widzę, że liczba postów dalej taka sama przy userze z id 13... coś zrobiłem nie tak? A infusion działa znakomicie, szkoda, że nie ma opcji wyboru dla poszczególnych userów, ale i tak jest super. Dzięki
poziomamp dodał/a następującą plik:
Edytowane przez poziomamp dnia 10.07.2007 17:48:06 |
|
Przejdź do forum: |