Zobacz temat
Nieprawidłowe wyświetlanie treści tematu na forum wersji 6.01.10 z wtyczką Forum Rang System 4.00
|
|
Tazzz |
Dodany dnia 12.09.2007 08:56:52
|
Przedszkolak Postów: 65 Data rejestracji: 05.06.2007 16:25 |
Kompletna padaczka, ledwo coś naprawię i znowu problemy - wybaczcie te osobiste wywody ale ręce opadają. Problem dotyczy forum na PHP-Fusion w wersji 6.01.10, z dodatkowo zainstalowaną wtyczką Forum Rang System 4.00 weedorbeat. Ponieważ nie wiem czy problem dotyczy samego forum, wtyczki, czy może czegoś innego to temat wrzuciłem tutaj. Wszystko działała bez zarzutu, aż tu wchodzę wczoraj na forum do tematu i...(załącznik) nie nie widać, jednolite zielone tło. Strona pod adresem www.lkpsudety.eu z góry dziękuję za pomoc PW od moderatora:
Tazzz dodał/a następującą grafikę:
Edytowane przez Tazzz dnia 12.09.2007 09:19:53 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 14:31:44
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 12.09.2007 09:36:26
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Tazzz napisał/a: ..Wszystko działała bez zarzutu, aż tu wchodzę wczoraj na forum do tematu i...(załącznik) nie nie widać, jednolite zielone tło... Oj sciemniasz kolego Przy okazji Twoich problemow z galeria, wszedlem rowniez na forum i miales dokladnie takie, jak na screenie i nie bylo to dzisiaj, ani wczoraj. Najprosciej bedzie nadpisac plik viewthread.php standardowym, pobranym z paczki. Jesli jednak zalezy Ci na tym modzie, to proponuje zapoznac sie z jego poprawna instalacja lub zasada dzialania. Na moj gust, sa trzy mozliwosci: 1. Nie zainstalowales tego moda. 2. Zainstalowales, ale blednie zmodyfikowales w/w plik. 3. Do poprawnego dzialania wymaga obecnosci dodatkowych komponentow na serwerze, jak biblioteki gd etc. Po sprawdzeniu powyzszego, zapoznaj sie rowniez z trescia tego tematu http://www.php-fu...ad_id=8979. Edytowane przez Pieka dnia 12.09.2007 09:38:59 Jestem jaki jestem
|
|
|
Tazzz |
Dodany dnia 12.09.2007 09:46:40
|
No fakt, że dłużej ale to chyba żadna różnica, problem zauważyłem trzy dni temu. Pieka, zależy mi na tym modzie bardzo bo go zmodyfikowałem dość mocno, ale on chodził poprawnie. Wszystko śmigało bez zarzutu a w między czasie nic nie grzebałem przy plikach forum więc odpadają te trzy możliwości, które podałeś (jak mi się zdaje) |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 12.09.2007 10:39:11
|
Tazzz napisał/a: No fakt, że dłużej ale to chyba żadna różnica, problem zauważyłem trzy dni temu. Pieka, zależy mi na tym modzie bardzo bo go zmodyfikowałem dość mocno, ale on chodził poprawnie. Wszystko śmigało bez zarzutu a w między czasie nic nie grzebałem przy plikach forum więc odpadają te trzy możliwości, które podałeś (jak mi się zdaje) Skoro nie grzebales w plikach i bazie, to musiales zmienic konfiguracje serwera. Ja jednak bede uparty i stawiam na pliki/instalacje. Przetestowalem te wtyczke na wszystkie mozliwe strony i nie mialem z nia nigdy problemu. Jest prosta i skuteczna, wiec nie wmowisz mi, ze "samo sie popsulo". Jestem jaki jestem
|
|
|
Tazzz |
Dodany dnia 12.09.2007 11:26:00
|
Pieka, gdzie Ty znajdujesz w moim poście coś o tym, że samo się popsuło. Nigdy nie twierdziłem i nie twierdze, że coś się robi samo. Sprawdziłem raz jeszcze oba pliki, które powinny być modyfikowane przy instalacji wtyczki - okazało się, że z pliku maincore.php zniknęła linijka, która powinna być dopisana podczas instalacji i NIE TWIERDZĘ, że zniknęło samo - nie wiem jak to się stało ale się wyjaśniło. Temat można zamknąć oczywiście bo chyba raczej nie znajdę przyczyny tej zmiany. Edytowane przez Tazzz dnia 12.09.2007 11:26:50 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 12.09.2007 12:21:55
|
Tazzz napisał/a: Pieka, gdzie Ty znajdujesz w moim poście coś o tym, że samo się popsuło. Nigdy nie twierdziłem i nie twierdze, że coś się robi samo. Sprawdziłem raz jeszcze oba pliki, które powinny być modyfikowane przy instalacji wtyczki - okazało się, że z pliku maincore.php zniknęła linijka, która powinna być dopisana podczas instalacji i NIE TWIERDZĘ, że zniknęło samo - nie wiem jak to się stało ale się wyjaśniło. Temat można zamknąć oczywiście bo chyba raczej nie znajdę przyczyny tej zmiany. Skoro twierdzisz, ze niczego nie zmieniales, to naturalnym wnioskiem jest, ze samo sie stalo. Zakladam, ze nie masz krasnoludkow na serwerze... Podczas pisania odpowiedzi mialem przygotowana wlasnie te linijke wraz z pytaniem, o jej poprawne umieszcenie, ale stwierdzilem, ze jestes na tyle rozgarniety, ze nie musze podawac tak podstawowych i zdawaloby sie naturalnych rzeczy, ktore sa wymienione w instrukcji instalacji. Jak widzisz, przecenilem Cie, wiec mylilem sie, za co przepraszam. Podaruje sobie opinie na temat administratora, ktory sam nie wie, co sie na jego podworku dzieje. Podaruje sobie rowniez opinie na temat podejscia do moich odpowiedzi oraz zachowania w temacie. Poza tym, jesli pytasz o przyczyne usterki i prosisz o pomoc, to wypadaloby z samej grzecznosci stosowac sie do polecen admina/moderatora, a nie twierdzic, ze jest wszystko ok i na dodatek czepiac kazdego napisanego slowa. Pamietaj, ze to Ty tu jestes strona oczekujaca pomocy, a nie ja. Zgodnie z zyczeniem temat zamykam. Edytowane przez Pieka dnia 12.09.2007 12:31:29 Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |