ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
70 złotych za usunięci trojana ze strony
kosa1964
Witam.

Na stronie www.sk1964.pl oraz www.galeria.sk196... zadomowił się trojan. Dopisuje on do każdego pliku na sam koniec lub w środku jakiś tam swoj kod.

Próbowałem już na różne sposoby go usuwać i albo o czymś zapominam albo on sam się odradza. Np. przez 10 dni jest spokój i potem znowu na każdej stronie (a szczególnie w index.php jest ten kod).

Osobie, która się podejmnie usunięcia podam hasła do ftp. Dlatego musi to być osoba, która jest znana na supporcie.

Płatne - 30złotych od razu po wykonanej pracy + 40 zlotych po około trzech tygodniach, gdy zobaczę że nie ma nawrotu "wirusa".

Nie znam się na cenach. Jeśli jest to za mało, to proszę napisać swoją propozycję.

Pozdrawiam i czekam na PW lub odpowiedzi w tym temacie.

PS. Praca dotyczy zarówno usunięcia trojana z galeri, jak i z php-fushion.
Edytowane przez kosa1964 dnia 09.05.2008 12:45:04

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 19:04:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co to?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
kosa1964
To jest właśnie to co ten trojan dopisuje. Ja mimo tego, że usuwam to z wszystkich plików, to po jakimś czasie znów to dopisuje.

bartek124
Jak widzeń nie usuwasz z wszystkich plików Wink
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
kosa1964
Teraz nie usuwałem, ale dla przykladu usunę jutro z wszystkich i... po jakimś tygodniu znów będzie to samo. Nie wiem czym to jest spowodowane.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Dla mnie to jest bardzo dziwne, bo mogę zrozumieć jeszcze do bazy ale w plikach, gdzie one mają 644 to jest wręcz niemoćliwe bez hasła i konta ftp, chyba że sam je wgrałeś już z tym paszkwilem, oczywiście zmieniłeś hasła do bazy, ftp, ale w pierwszej kolejności trzeba czesać bazę, a pliki te, które może dodawać user i szukać padalca co to dodaje przy Twoich wejsciach np ftp bo to tak działa.

wlodekp.europa.pl
metaxy
Wywalić z TC hasło do serwera i za każdym razem wpisywać ręcznie... Hasła w TC są niezabezpieczone - póki co ten sposób działa ok... Ten trojan nie ma zdolności nasłuchiwania haseł wysyłanych przez protokół FTP (a jest nieszyfrowane), ale wyciąga hasła z TC...

http://blog.metaxy.eu/
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl