ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,323
Najnowszy użytkownik: EwelinaH

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

khaman
01.04.2020 19:00:55
W dziale sprawy wewnętrzne » PHP-Fusionpl jest przyklejony temat.

Giggsy
01.04.2020 14:45:45
Witam wszystkim, Życzę zdrowia wszystkim i mam pytanie: Czy mogę napisać posta w dziale: tylko o Extreme-Fushion, bo chciałem założyć temat, a nie mogę. Za odpowiedź z góry dzięki. Pozdraw

JazOOn
29.03.2020 00:14:13
Zdrowia!

EwelinaH
25.03.2020 07:47:09
witam :-)

jantom
22.03.2020 16:07:05
Starczy tej aktywności na dziś - 3 posty, jeszcze baza nie wyrobi Wink

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
W galerii po dodaniu nie wyświetlają się zdjęcia
Pieka
Zapoznaj sie z Poradnikiem oraz artykulami: http://www.php-fu...rowstart=3. Jak sam widzisz wystarczy ruszyc swoje szanowne cztery litery, aby uzyskac podstawowe informacje dotyczace wlasnej strony.
Linki z serii "Dodaj..." sa dla uzytkownikow, Ty jako administrator masz do dyspozycji swoj panel, ktory wypadaloby poznac na poczatku, zamiast zakladac nowe tematy. Regulamin jest po to, aby go stosowac, a nie olewac.
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2009 00:47:19
 
www.php-fusion.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 04.04.2020 02:02:57
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
mikgorski
Witam,

Zrugany przez Pieka, (zresztą słusznie) podklejam się do powyższego tematu.


Problem może wydać Wam się banalny lecz dla mnie taki nie jest, od dwóch tygodni szukam rozwiązania na forach i wszystkie opisywane przez Was sposoby u mnie nie działąją.

- Zmiana CHMOD na 777
- dodanie katalogów tmp
- ręcznie utworzenie albumów w odpowiednim folderze
- wczoraj pozamieniałem pliki na nowe photoalbum

Jedną galerie udało się dodać bez problemów i załądowac do niej zdjęcia. Wczoraj jednak ją usnąłem i już nic nie mogę dodać.
W panelu administracyjnym dodaję kolejne galeria wraz z miniaturkami (i one są widoczne)natomiast dodając zdjecia do poszczególnych galerii nie widac ich mimo, że żadne błędy nie wyskakują.

Wchodząc na stronę jako gość widac tylko jedną, pierwszą galerią po reszcie nie ma śladu mimo, że w panelu je widać. Widoczność galerii jest ustawiona dla gości więc teoria mówi, ze powinna być widoczna. (od wcozraj nie ma już nawet tej galerii)

Chętnie udostępnię osobie, która zechce mi pomóc loginy i hasła zarówno do storny jak i do serwera.

Proszę o pomoc z góry dziękuję.

Sprawa jest dla mnie bardzo ważna i jestem gotowy osobie która pomoże kupić 6 paczek piwka
(przelac symboliczną kwotę 20 zł na konto).

Wiadomość doklejona:
1. Co to za hosting?
ibc.pl

2. Pod tym adresem znajduje sie wymieniona galeria?
www.kslegionovia.pl

3. Pod adresem, ktory wczoraj byl podawany byly widoczne 4 albumy, z czego tylko pierwszy zawieral zdjecia.
Tak tylko do pierwszego udało się załadować zdjęcia.
Szukając wczoraj informacji na forum, natrafiłem na post, który nakłaniał do wymiany plików na ""czysta" photogallery. Usunałem więc z poziomu PA wszystkiego galerie, wymieniłem pliki na serwerze, i próbowałem ponownie dodać zdjęcia bez skutku. Do żadnej galerii nie udało się dodać zdjęć.

Rzeczywiście mam wersję 7, rozumiem, że nieodpowiednio się podpiąłem za co przepraszam.

Jeśli będziesz chciał zajrzeć na serwer lub w PA chętnię podam hasła, jeśli już teraz mozesz powiedzieć w czym tkwi problem to proszę o opisanie.

Z IBC korzystam od ponad roku, i nigdy nie miałem problemu z wrzucaniem grafik. Nigdy wcześniej nie pracowałem na php fusion. Doświadczenie jakie posiadam opirają się na PRESTA SHOP. www.bmglobal.com.pl


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 10.09 - 10:03

Edytowane przez Pieka dnia 10.09.2009 11:20:15
 
Pieka
Dziekuje za uzupelnienie informacji.
W dniu wczorajszym widoczne byly 4 albumy, z czego tylko pierwszy zawieral zdjecia. Dzisiaj widze, ze sa dwa, ale rowniez bez zdjec. Rozumiem, ze wszystko zostalo sprawdzone i dodano brakujace elementy jak:
  1. Katalog tmp w glownym katalogu strony badz konta, bo i tak czasami trzeba.
  2. CHMOD-y maja wartosc 777 na katalogach images i photoalbum.
  3. Pliki nie zawieraja zadnych znakow specjalnych ani spacji.
  4. Serwer pracuje stabilnie i posiada wymagane biblioteki GD.

Jesli odpowiedzia na w/w jest tak, prosze o dane. W wolnej chwili postaram sie sprawdzic.

PS Jakie CHMOD-y maja katalogi albumow tworzone podczas ich zakladania? Powinny miec 755, w przeciwnym razie zawsze beda problemy, o ile nie bedziesz ich kazdorazowo recznie zmienial na 777 po dodaniu nowego albumu.
 
www.php-fusion.pl
latino
Witam miałem ten sam problem z galerią zdjęć na mojej stronie. Rozwiązałem go w prosty sposób. Podmieniłem pliki galerii na nowe czyste i wyczyściłem rekordy w bazie danych. Problem zniknął i mogę cieszyć się moją galerią zdjęć.
Edytowane przez Chemikpil dnia 10.09.2009 17:04:46

InterStacja.pl - Twoja Muzyczna Wibracja
...:::eminiu87@wp.pl:::...
...::: GG: 9722099 :::...
 
www.InterStacja.pl
kedzior92
Pieka prosze pomóż... Mam taki sam problem jak wszyscy tylko dodatkowo mam problem że nie mogę nawet stworzyć nowego albumu.
Wszystko ładnie ale jak dodaje do albumu miniaturkę to ładuje zdjęcie na serwer i jak skończy cała strona robi się biała i nic Sad Nie dodaje albumu Sad
Proszę pomóż
 
Pieka
Jestes pewny, ze sprawdziles wszystkie opisane warianty w tym temacie, pliki, CHMODy etc.? Sprawdz jeszcze raz i jesli po wyeliminowaniu wymienionych problemow nadal bedziesz mial problem, napisz pownie w tym temacie.
 
www.php-fusion.pl
kedzior92
No wszędzie gdzie trzeba było dałem CHMODy na 777 i stworzyłem katalog tmp niestety w dalszym ciągu występuje ten problem.
 
Pieka
Kilka postow wyzej jest spis najwazniejszych informacji. Czytales i sprawdzales swoj hosting pod tym wzgledem?
 
www.php-fusion.pl
kedzior92
Do punktu 3 wszystko zrozumiałem, ale że jestem początkujący i zielony w tym wszystkim niestety niewiem jak sprawdzić punkt 4 :-(

Dodam że hostuje na prv.pl

I jak coś to mogę na maila wysłać dane do zalogowania Smile
Edytowane przez kedzior92 dnia 09.11.2009 18:03:18
 
Pieka
Wrzuc sobie fraze "prv" do wyszukiwarki i zobacz sam, co Ci zwroci... Jedno pewne, w kwestii galerii jest problem z prawami katalogow na prv, o czym czym pisza koledzy i przeczytasz np. tu: http://www.php-fu...ost_133484. Osobiscie nie testowalem tego hostingu, wiec nie majac zadnego z nim doswiadczenia, nie moge sie wypowiadac.
 
www.php-fusion.pl
Los Adminos
Mam stronkę na ugu.pl safe mode wyłączone. Zdjęcia się nie wyświetlają wraz z nimi miniaturki. Po kliknięciu na napis Brak miniatury wyświetla mi taki komunikat w miejscu zdjęcia
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Czy to problem z safe mode ? Zauważyłem, że link do zdjęcia powinien wyglądać tak :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
a nie tak jak w tym komunikacie
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przepraszam jeśli coś zle napisałem... Z góry dzięki za pomoc.

Edit. Dodam, że pliki maja odpowiednią "wagę"
Edytowane przez Los Adminos dnia 22.12.2009 20:40:41
się nie znam... przepraszam =)
 
lui
Na prv.pl jakimś cudem nie trzeba ustawiać chmodów. Wszystko działa od razu po wgraniu PF na serwer. Obrazki w galerii nie mogą być w formacie .jpg. Ten host akceptuje tylko .png i.gif.
 
www.lui.ugu.pl
Mustava
Mój post dotyczy usunięcia "niemożności" uploadowania plików do galerii zawierających w nazwie polskie znaki, spacje.

Do pliku /maincore.php dodałem funkcję(nieco zmodyfikowany oryginał)
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


w pliku /submit.php po linii
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dodałem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wydaje się być OK - np załadowanie pliku "Zażółć gęślą jaźń.jpg" nie stanowi problemu (załadowany plik to"zazolc_gesla_jazn.jpg").
Pewnie można to "dopieścić" - ja zrobiłem to na tyle, na ile umiem.:)
Edytowane przez Mustava dnia 28.07.2010 11:56:42
 
sloniczeczek
Mam podobny problem z galerią, jednak nie do końca taki sam tzn.

Po instalacji silnika od razu dorzuciłem lightbox photogallery (ajax photo gallery). Nie sprawdzałem, przed wrzuceniem tego czy galeria działała prawidłowo.
Dodałem również mass photo uload.

Kilka dni temu chiałem uzupełnić galerię o zdjęcia.
Zdjęcia bez problemu się wrzuciły czy to pojedynczo czy masowo.
W galerii działają miniatury wszystkich zdjęc niby ok.
Ale po kliknięciu w zdjęcie by zostało powiększone lightbox odpala to swoje białe okienko chwile ładuje zdjęcie po czym zmniejsza rozmiar tego okienka do bardzo małego z nazwą zdjęcia tylko i przyciskiem "close".
Próbowałem odinstalowac ajax photo gallery no ale wygląda to tak samo duże zdjęcie nie pokazuje się.

chmody na images sa 777
photo_upload ma 777

mam w public_html folder tmp i cały czas nic nie mam powiększonych zdjęć (powiększonych w sensie w oryginalnym rozmiarze).

Co jest nie tak ?
Edytowane przez Drecha dnia 13.01.2011 16:20:37
 
Scania1994
Witam,
Podobny problem, jak kolega wyżej, tj.:
Dodaję zdjęcia poprzez panel nawigacyjny. Akceptuję fotki. Niby wszystko ok, wyświetlają się miniaturki tylko full screen nie działa. Strona to tutaj http://www.ti.ele...allery.php
Chmode ustawiona na 777
Może wiadomo jak to rozwiązać?
EDIT:
Po dogłębnym przeczytaniu forum udało mi się rozwiązać problem wraz z http://www.php-fu...d_id=31280
Aby poprawnie się wyświetlało należy usunąć znak wodny.
Przepraszam za problem.
Edytowane przez Scania1994 dnia 17.01.2011 20:19:42
 
www.ti.elektroda.eu
kamilok1965
Za to ja dalej mam problem.

Po dodaniu zdjęcia (normalnie przez PA, bez jakichkolwiek dodatków) wyświetla się pusta strona. Dzieje się to tylko przy dużych zdjęciach. Co ciekawe, zdjęcia te są na FTP, ale ani w Galerii, ani w Bazie danych nie. Jeśli ręcznie dodam w bazie to zdjęcie, to i tak się nie wyświetla.
Zrobiłem wszystko, włącznie z ponowną instalacją, co byłem w stanie.

Na serwerze Safe Mode jest wyłączony, hosting to artcom.pl, darmowe konto, (bo mam od nich neta) coś więcej możecie sobie poczytać TU.

P.S Aha, no i Fusion v7.00.07
Edytowane przez kamilok1965 dnia 06.03.2011 15:43:21
Piszę poprawnie po Polsku!


Ale nie zawsze mi wychodzi Pfft
 
dhapollo83
Witam..

Mam bardzo podobny problem do waszego a mianowicie nie mogę dodać zdjęć powyżej 1,5MB do galerii. Oczywiście w ustawieniach mam ustawione na 6MB rozmiar zdjęcia.

Jak dodaje zdjęcie powyżej 1,5MB to pisze ze zdjęcie zostało dodane ale tak nie jest. dodaje się sam opis i dopisek brak obrazu. Plik nie zostaje zapisany na serwerze oraz nie ma do niego ścieżki w bazie. Chmod-y mam ustawione na 777, dodałem katalog tmp w folderze głównym, zamieszczane foto nie ma polskich znaków oraz spacji a rozszerzenie to jpg. Wszystko pracuje na moim serwerze, gdzie nic nie jest blokowane. Proszę o pomoc w tej sprawie. Jeśli potrzeba więcej danych mówcie co to podam.

 
Pieka
Zglosic do hostingu, bo to nie jest wina PHP-Fusion, tylko ograniczen nalozonych na serwery. Zapewne chodzi tu nie tyle o wage pliku, co czas wykonywania skryptu. Ale niech sie wypowiedza administratorzy serwera.

Zobacz, na potrzeby demonstracji wrzucilem plik 1.7 MB: http://test7.php-...photo_id=4
 
www.php-fusion.pl
dhapollo83
Witam, Twoje foto się dodało ale moje, które ma 2,9mb już nie chce:(

Idąc za twoją radą na serwerze (linux debian 6) w pliki /etc/php5/apache2/php.ini ) ustawiłem

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Następnie restart i niestety nic się nie zmieniło, czy jeszcze jakieś pomysły?

Problem rozwiązany!!!!!!

W ustawieniach serwera (php.ini) miałem wpisane
upload_max_filesize= 2mb
Zmieniłem na 10MB i działa

Dzięki za podpowiedź
Edytowane przez dhapollo83 dnia 29.03.2011 16:24:49
 
Pieka
Prosze, zdjecie o wadze 3.5 MB: http://test7.php-...photo_id=5
Poszlo w ciagu chwili, az sam bylem zaskoczony. PHP-Fusion v7.01.05.
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl