ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,323
Najnowszy użytkownik: EwelinaH

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

khaman
01.04.2020 19:00:55
W dziale sprawy wewnętrzne » PHP-Fusionpl jest przyklejony temat.

Giggsy
01.04.2020 14:45:45
Witam wszystkim, Życzę zdrowia wszystkim i mam pytanie: Czy mogę napisać posta w dziale: tylko o Extreme-Fushion, bo chciałem założyć temat, a nie mogę. Za odpowiedź z góry dzięki. Pozdraw

JazOOn
29.03.2020 00:14:13
Zdrowia!

EwelinaH
25.03.2020 07:47:09
witam :-)

jantom
22.03.2020 16:07:05
Starczy tej aktywności na dziś - 3 posty, jeszcze baza nie wyrobi Wink

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
W galerii po dodaniu nie wyświetlają się zdjęcia
dhapollo83
Pliki są dodawane ale...
... no właśnie teraz jest zmieniony ich kolor, dopiero po otworzeniu w 100% wraca do normy. Jak skasować ten dziwny "nalot".
Problem można obejrzeć tu http://sp206.waw....album_id=3
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 04.04.2020 01:48:02
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
Pieka
To jest kwestia uzytej kompresji. Zmien z obecnego, zapewne domyslnego ustawienia GD2 na GD1, nastepnie dodaj zdjecie i sprawdz, czy jest dobrze. U mnie galeria dziala na domyslnym GD2 i jak widzisz, wszystko jest OK.
 
www.php-fusion.pl
dhapollo83
Tak faktycznie zmieniłem na GD1 jak był problem z dodawaniem fotek. Po powrocie do ustawienia na GD2 jest wszystko ok. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 29.03.2011 20:23:56
 
Pieka
dhapollo83 napisał/a:
Tak faktycznie zmieniłem na GD1 jak był problem z dodawaniem fotek. Po powrocie do ustawienia na GD2 jest wszystko ok. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Dokladnie to, co napisales przyszlo mi od razu do glowy Smile
 
www.php-fusion.pl
PesiVek
Mam podobny problem jak dhapollo83

Mam problem z galerią
A mianowicie

  1. Wgrywam zdjęcia OK
  2. Otwieram w miniaturkach ZŁA JAKOŚĆ
  3. Klikam na powiększenie ŁADUJE SIĘ
  4. Otwieram w miniaturkach DOBRA JAKOŚĆ
  5. Klikam na powiększenie TO SIĘ NIE ŁADUJE WCALE

Korzystam z hostingu ugu.pl
Zmiana GD1 czy GD2 nic nie zmienia

Jeśli w opcjach
Włączyć znak wodny na zdjęciach?
Zachować wygenerowane znaki wodne?i wezmę NIE
patrz pkt 2 i 3
A jeśli wezmę na TAK patrz pkt 4 i 5

Ten znak wodny można usunąć w jakiś sposób albo coś ?Ten napis PHP fusion na zdjęciach ...

Są jakieś inne galerie które mogę wgrać albo zamienić z aktualną?
 
szabel_
A więc panowie mam taki problem, po dodaniu zdjęcia miniaturki oraz dużego zdjęcia miniaturka pokazuje się, natomiast po kliknięciu w miniaturkę otwiera się okno z linkiem do "dużego" zdjęcia, zamiast dużego zdjęcia jest link który nie prowadzi do dużego zdjęcia tylko ukazuje się kawałek designu. Natomiast jak wejdę w panel administracyjny do galerii, w miejsce dodawania zdjęcia to jest pokazana miniatura i duże zdjęcie. Co jest nie tak? Próbowałem już wszystkiego co na forum było pisane i nic hmm? Z góry dziękuję za pomoc.
 
Petro91
Witam! Zainstalowałem na swoim serwie (o12.pl) wersje 7.02.01 i również nie wyświetla mi zdjęć tzn. wszystko się dodaje bez żadnych błędów, w galerii widać miniatury, jednak gdy klikam na zdjęcie wyświetla się tylko hiperłącze, tak samo jak przy max. rozmiarze zdjęcia. Chmody mam poprawne, próbowałem też z tmp i kicha...Może ktoś wie jak ten problem roziwązać
 
Geneoo
Ustawcie chmody 777, dla wszystkich katalogów i podkatalogów z folderu images. U mnie pomogło, u was raczej też powinno.
 
Petro91
Przed chwilą zainstalowałem wersje 7.01.05 i też to samo, ustawiłem te chmody 777 na wszystko ci się dało. Na cba.pl działało bez problemu... Ciekawe czym to jest spowodowane?
Edytowane przez Pieka dnia 16.05.2011 23:51:36
 
Pieka
Wylacz znak wodny.

PS Uzupelnij dane w profilu tj. adres strony oraz wersje PF.
Edytowane przez Pieka dnia 16.05.2011 23:52:55
 
www.php-fusion.pl
Petro91
Heh Pieka wpadłem na to przed pzeczytaniem twojego postu Grin...ale dzięki za infoGrin

P.S Tzn. że nie będe mógł używać watermarków?
 
Pieka
Wpadles, czy nie, ja juz o tym pisalem i to wielokrotnie, wystarczylo poszukac.
Tak, na chwile obecna musisz sie obejsc bez znaku wodnego.
 
www.php-fusion.pl
tekner
Witam,
miałem następujący problem:
po dodaniu kolejnego zdjęcia do albumu, jako gość nie widzę zdjęć (biała strona - kompletnie nic!)

Sprawdziłem wszystkie ustawienia, o których piszecie:
1. safe mode wyłączony
2. chmod na images 777 (podkatalogi mają też 777)
3. nowe albumy tworzą się w nowych katalogach

Problem leżał w tym, że miałem złe ustawienia w PA -> Ustawienia -> Galeria Zdjęć -> Miniatur na stronie:60

Zmieniłem na poniżej 50 - dokładnie 48.

Problem został rozwiązany SmileSmileSmile

Może komuś pomoże ta informacja...
Edytowane przez tekner dnia 03.02.2012 12:26:19
 
www.parafiasaczow.pl
elfans
Pieka:

Ja mam taki problem podobny:
Zmieniłem Galeria na "Galeria Highslide" oraz zmieniłem watermark.png takie pod siebie...

Na początku było wszystko OK !!! Otwierało się tak jak powinno na tej nowej galerii oraz ze znakiem wodnym... Lecz po jakimś czasie zaczeły się kłopoty takie jak osobą powyżej....

Nie było obrazka po kliknięciu na miniaturkę, nie otwierało się jako duże.. (lub tylko był napis "ŁADOWANIE"Wink
Po wyłączeniu "znaku wodnego" wszystko gra !!! lecz nadal gdy mam tą nowa galerie Highslide to nadal mam takie cos jak "ładowanie" i zdjęcie nie otwiera się w niej.

PS: tak jak mówiłem na początku instalacji HS wszystko było OK nawet ze znakiem wodnym...
 
www.lodzcyfanatycy.pl
xenor
Na początku chciałem się przywitać jestem nowy na forum.
Użytkownikiem PHP-Fusion jestem od niedawna i napotkałem pewien problem liczę że koledzy z forum pomogą mi go rozwikłać.
Mój problem polega na tym że mam wrzucony katalog zdjęć do ftp_upload i są w nim zdjęcia.
Tworzę galerię zdjęć, następnie dodaję przez Wgraj katalog ze zdjęciami
Wybieram katalog przyciskam dodaj zaznaczony katalog do albumu. Po czym przekierowuje mnie na pustą stronę (samo tło) i zdjęć w galerii nie ma ?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 20.05.2012 22:55

Edytowane przez xenor dnia 20.05.2012 15:53:05
 
bogdan
Ano Siemanko Smile
Na początek zanim Ekipa wstanie, sprawdź, czy nie było cuś podobnego. Wink
Później, jak nie ma, doprecyzuj nazwę wątku, że chodzi o ftp_upload, popraw nazwę na "PHP-Fusion". Wink
Na początek sprawdź jakie masz ustawione prawa do "ftp_upload" (ma być 777).


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 20.05.2012 22:55

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
krystian1988
images/photoalbum na 777 oraz images/photoalbum/submissions na 777
PHP-Fusion się pisze!!


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 20.05.2012 22:55

Polecamy hosting Hekko.pl
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
xenor
Dziękuje za słuszne uwagi poprawiłem chyba wszystko.
Następnym razem nie popełnię takich gaf.
CHMODY mam wszędzie takie nadane i nadal to nie działa
Dziękuje za zainteresowanie tematem.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 20.05.2012 22:55
 
bogdan
Powinno być tak.
Tworzysz album z miniaturą.
Wchodzisz przez PA -> zarządzanie treścią -> galeria -> wchodzisz w album.
Pojawi się "Wgraj katalog ze zdjęciami", po kliknięciu otworzy się ramka z katalogiem.
Oznaczasz go i wgrywasz.
Jeśli się nie wgrywa powinien się pokazać u góry komunikat.
Mogą być za duże zdjęcia, mogą mieć złe nazwy.
Spróbuj wgrać jakiś testowy katalog, z kilkoma zdjęciami, z nazwami jednosylabowymi, bez polskich znaków.
Musi przejść. Smile
Sprawdzałem na CBA i działa, więc chyba na innych darmowych też.
Może podaj adres strony?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 20.05.2012 22:55

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
krystian1988
Hmm...
images/imagelist.js
sprawdź prawa, powinny być też 777.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 20.05.2012 22:55

Polecamy hosting Hekko.pl
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl