ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,257
Najnowszy użytkownik: szajba001

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

hoopak
23.05.2018 07:54:59
Dzień dobry! Smile

krystian1988
16.05.2018 08:26:09
@JazOOn powitać serdecznie Smile

JazOOn
15.05.2018 23:12:28
Pokazał się. Ja ciągle żyje Grin

piterus
15.05.2018 09:27:25
Jaz00n pokazal się, czy za długo na słońcu byłem? O.o

JazOOn
15.05.2018 00:55:37
Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Biznes-Host.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Jak wykonać podstronę *.php o własnej nazwie
emil90ck
Pieka napisał/a:
Po co wstawiasz kod podany przez zezola w echo?


Ponieważ napisał powyżej by dać tam gdzie treść stronki to dałem, bardzo dziękuje za pomoc oraz Panu Adminowi za zwrócenie uwagi
Wszystko pięknie działa


To jak już zacząłem do dodam jeszcze jedno pytanie tytuł strony mam

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Choć dodałem tylko "Tytul", jak zrobić by było tyko to co dodałem bez pobierania tytułu stronki z PA
Edytowane przez emil90ck dnia 08.01.2010 23:00:55
 
http://www.bluemoney.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.05.2018 18:24:13
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Biznes-Host.pl
IP: localhost  
Pieka
Zamien:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

 
www.php-fusion.pl
emil90ck
Bardzo dziękuje wszystko pięknie działa Grin
 
http://www.bluemoney.pl
decymka
Ja także chciałbym stworzyć taką podstronę. Wykorzystałam skrypt @Pieka

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że ja chciałabym mieć na tej podstronie tabelę.
Próbowałam w różny sposób i nic.

Zrobiłam tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I mam to:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Proszę o pomoc, co mam źle.
...Nie bierzmy życia zbyt poważnie...
 
nauczycieleprzedszkola.pl
Pieka
Zobacz, co masz w linii 14, czyli tej, na ktora wskazuje blad... Od kiedy wstawiamy w panele ", a nie '?
 
www.php-fusion.pl
decymka
Co my byśmy zrobili bez Ciebie, @Pieka?
Dzięki ogromne Smile
...Nie bierzmy życia zbyt poważnie...
 
nauczycieleprzedszkola.pl
neotronik
Wiem że będzie trudno wytłumaczyć mi to większą łopatą, ale poproszę jeżeli się da punkt po punkcie.
Na przykładzie mojej stronki http://neotroniks...?page_id=2żeby wyświetlała się O Neotronik Na tej podstawie już dalej jakoś pociągnę. Próbowałem zgodnie z tą instrukcją na wszelkie przychodzące mi do głowy sposoby, ale jakoś nie daje rady.

Jeśli mas stronę z językiem Polish to musisz zapisać to w kodowaniu ISO-8859-2 a jeśli Polish-utf8 to w UTF-8. Tego nie robi się notatnikiem! Zdobądź jakiś program do pisania stron, w którym będziesz mógł ustawić kodowanie.

Wiadomość doklejona:
To i ja dodam swoje rozwiązanie, pliku podstrony, czerpiącego zawartość z dodatkowej strony.

Wystarczy do /includes/ wrzucić załączony przeze mnie plik, oraz utworzyć plik, o poniższej zawartości:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Ważne 2 rzeczy:

Trzeba dołączać plik viewpage_include.php (linijka nr 4)
Jako parametr funkcji viewpage() podajemy id dodatkowej strony
 
neotronik.prv.pl
Detektyw Monk
Po pierwsze otrzymujesz złotą łopatę archeologa za prawie roczny wykop.
www.animalcrossingpost.com/images/AC_GoldenShovel.png

Po drugie proponuję wtyczkę VPG (Viewpage Generator) - http://www.php-fu...ost_130549
 
www.revelation.on-deck.eu
neotronik
Smile Świetna łopata, zawsze o takiej marzyłem.
Nie wiem dlaczego jak szukałem wcześniej nijak na tą nową stronę nie trafiłem. Ale pomijając to dalej nie daje rady.
Może podpowiesz coś od razu.
Mam wtyczkę zainstalowaną, pokazuje mi dodatkowe strony już we wtyczce.
I jak dobrze rozumiem mam stworzyć lub pobrać plik i nazwać go jak chce żeby się wyświetlało np. omnie.php z pobranego file.php
Następnie wrzucam go na serwer... i tak wklejam ten pliczek kolejno do głównego; administration; a nawet infusion gdzie zainstalowany generator, bo cały czas nic się nie dzieje.
Ostatecznie znów pisze w tym temacie że nie mogę nic zwalczyć.
Wiem ze robię jakiś banalny błąd ale musi mi go ktoś wskazać bo za zielony jestem, żeby samemu dojść.
Albo opisać na zasadzie klikaj tu, później tu, skopuj stąd tam, itp.
Nie chce gotowego rozwiązania a dobrego pokierowania przykładem.
 
neotronik.prv.pl
vallorian
Witam,
Otóż mam problem, gdyż chciałbym posegregować sobie podstrony na ftp i umieścić je w nowych-, utworzonych przez siebie folderach. Niestety gy tak po prostu wrzucam podstrony .php do odpowiednich folderów i następnie probuję je wywołać to jest pusta strona (nie ma komunikatu że pliku nie znaleziono).

Mój kod do panelu :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


A taki mam kod podstrony NAZWA.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Proszę o pomoc, gdyż chyba przeszukałem cały internet i to forum i nic nie znalazłem.
Z góry dzięki!


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.11.2011 11:06

Edytowane przez Drecha dnia 06.11.2011 13:32:17
 
Spoczywaj w pokoju... Creeper
Jeżeli podstronę masz w folderze musisz dodać ../ do:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czyli musi to wyglądać tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
vallorian
Nic to nie dało. Też wyświetla się biała strona bez niczego.
Edytowane przez vallorian dnia 06.11.2011 14:41:24
 
lem
Witam,

Mam plik z tekstem i zamiast zawartości mowa o tekście mam puste tło.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
szajba001
Zmień w echo " na '
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl