ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,349
Najnowszy użytkownik: BlackRosse

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

piterus
14.02.2021 22:31:41
@JazOOn Wcale nie był prostszy... Po prostu byliśmy bardziej plastyczni... Teraz reumatyzm przeszkadza... Pfft

JazOOn
14.02.2021 21:11:09
Kiedyś internet był prostszy...

piterus
28.01.2021 17:17:39
Trzeba... Niech zwierzaki przez chwile mają trochę wytchnienia... Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Aktualizacja strony z v6.xx do v7.xx
marcin_malutki
Witam ponownie,
mam takie pytanie. Gdzie mogę znaleźć pliki z update do wersji 6.01.7?
Na stronie odnalazłem w archiwum aktualizację do wersji 6.01.8 ale niestety nie działa, z pozostałymi aktualizacjami też tak jest. Tylko końcowe 6.01.16 i wzwyż są do pobrania ze strony.
Edytowane przez Pieka dnia 19.08.2010 21:21:57
 
Pieka
Do pobrania sa wszystkie wersje, wiec slabo lub w ogole nie szukales.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
kacepi
Taki mi sie blad wyswietla:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co on oznacza?
 
Sony
Przy aktualizacji do v7 miałem identyczny błąd.
O dziwo problemem był uszkodzony, czy raczej niedostosowany theme(nie pamiętam dokładnie) do PF v7.
Zmień skórkę na default'ową w bazie danych.
tjaa Smile
 
kacepi
Jak ją zmienić?
Edytowane przez khaman dnia 29.08.2011 10:50:11
 
Pieka
Blad wskazuje na brak pliku config.php. Kolega o nim jak widac zapomnial, zmienil mu nazwe etc.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
dix37
Czy po wgrywaniu plików na serwer mam je zamienić z oryginalnymi bo taki okno mi wyskakuje?

Połączony z 17 październik 2011 21:24:
Pieka napisał(a):
Umieszczamy na serwerze wszystkie pliki z paczki PHP-Fusion v7 oprócz setup.php i _config.php z katalogu files.


Jak total commander pyta czy podmienić pliki klikam TAK? A co z galerią też trzeba podmienić i zdjęcia się nie skasują?


Wgrałem wszystkie pliki i przy wejściu na stronę mam błąd:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - Pieka 17.10.2011 22:09

Edytowane przez dix37 dnia 17.10.2011 21:55:45
 
http://www.sms.sandomierz.opoka.org.pl/
portals
Witam
Zaktualizowałem stronę z wersję v6 do v7 zgodnie z instrukcjami. Po aktualizacji strona działa poprawnie z wyjątkiem tego że zdjęcia w galerii próbują się wczytać z niepoprawnego adresu.
Adres strony to: http://zs1olkusz.... Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Nowo dodane zdjęci działają poprawnie.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 23.02.2012 15:52
 
Konto ukryte
Sprawdź czy chmody starych plików masz poprawne, i katalogu też.
 
portals
CHMODy na 777 nie chcą się ustawić: Operation not permitted.
To wygląda na winę dostawcy, postaram się rozwiązać ten problem. Jeśli jednak problem nie będzie z winy chmodów napiszę i dalej będę prosił o pomoc.
 
marciniasty
Witam,

zrobiłem aktualizację starego PHP-Fusion w wersji 6.01.15 do 7.00.07.. oczywiście zrobiłem kopie zapasową bazy danych. Niestety nie zrobiłem kopi zapasowej plików :( Proces aktualizacji przeszedł bez problemów, jednak po zmianie plików (oczywiście setup i _config nie zostały przerzucone) napotkałem masę błędów. Część z nich staram się rozwiązać, a z niektórymi mam problem. Na przykład w głównym indexie po wejściu na stronę mam takie błędy i oczywiście brak dostępu do PA, ale tu nie przyjmuję hasła, problem pewnie z podwójnym hashowaniem, i potrzeba ingerencja na bazie. Może ktoś zna przyczynę błędów w indexie? Proszę o pomoc :(

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Połączony z 04 czerwiec 2012 22:11:
Dziękuję za pomoc :) Już sobie poradziłem. Wedle życzeń administratorów zachowuję formę i styl wypowiedzi.


PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 03.06.2012 11:15
  2. Brak stopki! - bogdan 06.06.2012 09:29

Edytowane przez marciniasty dnia 04.06.2012 22:11:19
 
m@rkop
Witajcie.
Dawno mnie tu nie było. Dziś postanowiłem zaktualizować stronę z v.6.0.18 do 7.0.05. Zrobiłem wszystko (tak mi się wydawało) zgodnie z opisem w 1 poście i po odświeżeniu strony pojawiła się ona w nowej "szacie". Niestety nie obyło się bez błędów:
strona główna (www.spczernikowo.pl) nie chce się załadować, firefox pokazuje coś takiego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Dotyczy to tylko strony głównej, bo podstrony działają normalnie.
Poproszę o pomoc w rozwiązaniu powyższego problemu.
Pzdr
Edytowane przez m@rkop dnia 24.06.2012 23:52:15
 
ZiGi
m@rkop napisał(a):

Witajcie.
Dawno mnie tu nie było. Dziś postanowiłem zaktualizować stronę z v.6.0.18 do 7.0.05. Zrobiłem wszystko (tak mi się wydawało) zgodnie z opisem w 1 poście i po odświeżeniu strony pojawiła się ona w nowej "szacie". Niestety nie obyło się bez błędów:
strona główna (www.spczernikowo.pl) nie chce się załadować, firefox pokazuje coś takiego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Dotyczy to tylko strony głównej, bo podstrony działają normalnie.
Poproszę o pomoc w rozwiązaniu powyższego problemu.
Pzdr


Nie pamiętam dokładnie czy tak samo w starszej wersji PHP-Fusion jest jak w najnowszej, ale spróbujemy :)

Skocz do panelu administracyjnego, następnie zakładka Ustawienia i Główne.

W Ustaw jako stronę główną podaj stronę, która ma być otwierana jako strona główna.
i.minus.com/ilUM9PLdROkEv.jpg
 
www.ospszymany.com
m@rkop
Pomogło :)
Dzięki serdeczne ZiGi
Edytowane przez m@rkop dnia 27.06.2012 22:23:39
 
jumbomonster
Witajcie.

Wybaczcie, że na pierwszym spotkaniu już proszę o pomoc, ale sam się za szybko z tym nie uporam. Sprawa wygląda następująco:
Po aktualizacji z wersji 6.01.2 do 6.01.3 nie mogę się zalogować na stronę. Wyskakuje mi że hasło bądź login są nieprawidłowe. Drogą eliminacji wina lądowałaby po wrzuceniu pliku maincore.php(aktualizacja 6.01.3).
Po za tym nie mogę wykonać aktualizacji w panelu administracyjnym. Po wrzuceniu plików na serwer wyświetla się tylko "Żadne nowe aktualizacje nie są dostępne.".
Czytałem już o problemach z hasłami, ale nic nie było pisane o tej wersji PHP-Fusion. Spotkaliście się już z takim czymś?


Mimo plików z PHP-Fusion baza danych była z eXtreme-Fusion.
Prze konwertowałem ją do PHP-Fusion 7, zaktualizowałem do najnowszej wersji i napisałem skórkę od nowa opartą na div'ach. Wszystko działa. Jest tylko jeden problem.
Po zalogowaniu się w operze następuje wylogowanie zaraz po odświeżeniu strony. Na IE i Chrom działa normalnie.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 02.04.2016 21:38

Edytowane przez jumbomonster dnia 30.04.2016 10:28:44
 
decymka
Zaktualizowałam stronę: http://www.przeds...l/news.php do v7. Coś jest nie tak z niektórymi tabelami w bazie danych. Mianowicie mam komunikaty:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
- sprawdziłam nie mam takiej tabeli. Moja tabela nazywa się
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
,
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
- nie mam takiej tabeli,
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
- nie mam takiej tabeli.

Proszę o pomoc.


PW od moderatora:
  1. Kody i kody błędów w code - khaman 11.04.2016 12:17

Edytowane przez decymka dnia 11.04.2016 17:33:53
...Nie bierzmy życia zbyt poważnie...
 
nauczycieleprzedszkola.pl
czubass
Witam

robiłem aktualizacje php fusion 6.01.11 na 6.01.12 w celu stopniowej aktualizacji dla v. 7 po po odmianie plików z paczki 6-01-12up
po wejściu na stronę pokazuje się komunikat.

Fatal error: Call to undefined function: check_rang() in /infusions/user_info_panel/user_info_panel.php on line 55

co powinienem teraz zrobić


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - krystian1988 14.10.2016 06:34
  2. Przeniesienie posta - krystian1988 14.10.2016 06:35
 
krystian1988
Usunąć
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
z pliku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Linijka 55. Tak jak pisze :)


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - krystian1988 14.10.2016 06:35

BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
czubass
Wszystko ok dzięki.

Niestety mam kolejny problem _ bezmyślnie zmieniłem skórkę, jak przywrócić standardową?

W_chodząc na strone mam białe tło.


Teraz wychodzi
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Połączony z 14 październik 2016 11:18:
Ok usunąłem wszystkie themes od v 6 i zmieniłem nazwę jednego them'a od versji 7 na taką samą jak z v6.
Zaczęło wczytywać stronę ale tylko dla news.php całą rozsypana i pełno błędów.
Innych podstron, czy panelu admina w ogóle nie wczytuje

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Jak pozbyć się tych komunikatów?

Pozdrawiam


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - krystian1988 14.10.2016 06:35

Edytowane przez khaman dnia 14.10.2016 12:13:12
 
Apis
Nie powinieneś był usuwać wszystkich poprzednich theme v.6. Wystarczyło wejść na serwer z poziomu klienta FTP (np. Filezilla) i zmienić nazwę poprzednio używanego, prawidłowego theme na nazwę tego błędnie ustawionego a jedynie ten błędny usunąć lub inaczej nazwać. Wszystko wróciłoby do poprzednich ustawień. Zmiana nazwy theme pochodzącego z wersji 7 skutkuje błędami, bo pliki tych wersji się różnią i skórki nie są wzajemnie kompatybilne.
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga-rzeczna.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl