ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,349
Najnowszy użytkownik: BlackRosse

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

piterus
14.04.2021 20:57:50
Nie ma duchów! Nie ma żadnych duchów! Nikt nie robi: Uuuuuu... Nikt nie świeci, w kącie, nikt nie stoi, Nikt nie straszy tuuuu...

khaman
14.04.2021 18:32:53
Duchy jakieś Shock

Pieka
14.04.2021 17:39:10
Smile

krystian1988
04.04.2021 00:00:00
Dobrego jajka Smile

krystian1988
31.03.2021 10:34:14
Witam wszystkich Grin po Covidzie Smile Widzę że wszyscy cali Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Aktualizacja strony z v6.xx do v7.xx
kRis77
Tak wszystko z katalogu /files oprócz setup.php i _config.php ... nie wiem co sie stało... teraz próbowałem sie zalogowac z poziomu forum i wyskoczył taki error :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

 
Pieka
Nie wiem co i czym nadpisales, ale z pewnoscia nie ten katalog, poniewaz nadal brakuje zawartych w nim plikow.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
kRis77
Teraz usunałem całe includes i theme i wrzuciłem od nowa z pobranej paczki 7.00.05 ...nadal nic...
Edytowane przez Chemikpil dnia 16.02.2009 18:24:59
 
piotrek1231
Wiem, że sprawa ta była już poruszana, ale nim wezmę się za aktualizacje chcę być pewien na 100%. Czy jeżeli mam wersję v6.01.6 to muszę najpierw zakutaizować na v6.01.7 póżniej do nowszej itd. i jak dojdę do ostatniej wersji v6 to dopiero wtedy mogę brać się za aktualizację do v7 ??
 
Pieka
Aktualizacja stopniowa jest zawsze najbezpieczniejsza i dlatego polecamy wlasnie taki sposob dzialania.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
piotrek1231
Aha. Dzięki Smile
 
kRis77
Dziś usunąłem wszystko. Instalowałem całego fusion'a od nowa, na czystej bazie danych. Instalacja przebiegła pomyślnie i gdy miała się pierwszy raz pokazać strona główna znów pojawił się ten błąd. Nadpisałem wszystko, nadpisałem tylko katalog includes...i nic. Wszystkie pliki są na serwerze...a ich jakby system nie widzi...
 
Pieka
W razie dalszych problemow podeslij mi na PW dane bazy i serwera, w wolnej chwili sprawdze.

Edit: Serwer, na ktorym instalujesz PHP-Fusion jest z zalozenia serwerem gier i sporo funkcji, w tym czesc niezbedny do pracy strony jest wylaczonych. Najlepszym rozwiazaniem bedzie zmiana hosta na jeden z darmowych, ktore posiadaja wszystkie potrzebne funkcje i oferuja zdecydowanie wiecej niz to, co podales mi w PW. Mozesz tez wrocic do v6.01, czyli do wersji mniej wymagajacej, ale przy tym przestarzalej pod kazdym wzgledem, nie polecam.
Edytowane przez Pieka dnia 25.02.2009 21:59:18
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
piotrek1231
Po aktualizacji wszystko działa dobrze. Jest jednak jeden problem. W galerii nie wyświetla obrazów.
Pod zdjęciem pojawia się komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Po skasowaniu linii 94 nie pojawia się komunikat, ale nadal nie wyświetlane jest zdjęcie. Dlaczego?
Edytowane przez Pieka dnia 20.02.2009 21:52:56
 
Pieka
Blad mowi, ze skrypt wyswietlajacy wielkosc oraz wage pliku nie byl w stanie ich pobrac z podanej lokalizacji, czyli innymi slowy pod adresem wskazanym adresem nie ma pliku foto.JPG:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Byc moze jego nazwa to foto.jpg, nie wiem, sam musisz sprawdzic jak jest w istocie.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
piotrek1231
Chyba domyślam się w czym jest błąd. Aby nie robić przerwy w działaniu strony stworzyłem kopię strony wraz z bazą pod adresem mojastrona1.pl i tą aktualizowałem, a gdy skończę, to ponownie,ale już zaktualizowane pliki dam na mojastrona.pl.
Tylko, czy jak ponownie przeniosę ją na mojastrona.pl to galeria będzie wyświetlana?
 
Pieka
piotrek1231 napisał/a:
..Tylko, czy jak ponownie przeniosę ją na mojastrona.pl to galeria będzie wyświetlana?

Jesli to ten sam serwer, a zatem ustawienia to nie powinno byc najmiejszego problemu. Pamietaj tylko, aby nie zmieniac wielkosci liter w nazwach plikow podczas ich przenoszenia po udanej aktualizacji.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
dexoff
Czesc mam proble. Zaktualizowalem z versji 6 do 7 i przypadkiem wlaczylem skore z v6, bo nie wiadomo dlaczego byly tam do wyboru i sie wywrocilo.
Co mam zrobic w takiej sytuacji? Prosze o pomoc. Wyswietla sie tylko to:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Kody błędów podajemy w [code] //hoopak
Edytowane przez hoopak dnia 25.02.2009 15:01:37
 
hoopak
Wchodzisz na FTP, kasujesz pliki ze skórki v6 ale zostawiasz sam folder, do tego folderu (który ma nazwę skórki z v6) wgrywasz pliki z folderu skórki z v7 i działa.
 
www.hoopak.pl
piotrek199214
Albo wchodzisz do swojej bazy danej (MySQL) wyszukujesz i wchodzisz do tabeli
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Następnie u góry klikasz na przycisk PRZEGLĄDAJ i dajesz na ołówek aby móc edytować pola. Po tym wyszukujesz pole
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i zmieniasz na nazwę swojej skórki.
Pozdrawiam.
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
kar13
Witam,

Pisze, ponieważ walczę z przeniesieniem strony i jej aktualizacją już kilka dni. Dodam że forum przeglądałem w szerokim zakresie jednak nie znalazłem nic co mogło by mi pomóc.

Problem wygląda następująco:

Mam strone na serwerze home.pl w wersji 6.0.303 i chce ją przenieść na inny serwer, również home.pl , a następnie zaktualizować do wersji 7. I tu zaczynają się schody. Oczywiście zrobiłem kopie bazy za pomocą programu MySQL Front. Instaluje na nowym serwerze tą samą wersje php-fusion i importuje baze danych. Wszystko działa oprócz możliwości dodawania grafiki na strone. Chodzi tu o dodawanie zdjęć (newsy,art.) przez panel admina, dodawanie zdjęć do fotogalerii oraz załączników przez użytkowników na forum. Żadne pliki nie wchodzą. Jednak dalej aktualizuję do wersji 6.01.18. Aktualizacja przebiega bez problemu. Po aktualizacji nadal nie moge dodawać zdjęć, a fotogaleria ginie zupełnie :/. Po koejnej aktualizacji do wersji 7.00.05, która również przebiega bez problemu nadal jest ten sam problem i dochodzi kolejny, a mianowićie użytkownicy nie mogą się zalogować wogóle na strone. Napisane jest że niepoprawny nick lub hasło.

Mam nadzieje że w miare jasno opisałem problem.

Bede wdzięczny za wszelką pomoc, ponieważ sam sie z tym chyba nie uporam :/

adres strony po tych aktualizacjach to wwww.ustanow000.home.pl/news.php
 
www.ustanow.pl
zwierz76
Witam!
Przeniesienie:
1. skopiuj całą zawartość witryny w nowe miejsce (ftp),
2. zrób kopie bazy danych
3. załóż sobie nową bazę danych (nie wiem jak to jest na home.pl) ...
4. zaimportuj utworzoną wcześniej kopie bazy do nowej
5. zmień ustawienia w pliku: config.php na nowe
6. zaloguje się na admina i zmień Adres strony: w ustawienia głównych admina.

Aktualizacja:
1.Zacznijmy od początku, czy korzystasz z jakiś wtyczek infusion? jeśli tak to trzeba poczytać czy będą działać w nowej wersji.(lub znaleźć aktualizacje)
2.Najpierw musisz zaktualizować do najnowszej 6.00.x chyba to jest 308
3. Jeśli wszytko działa to dopiero idziemy dalej.
Ja robię to tak:
a)zakładam jakiś katalog na ftp-ie np /update
Coolprzegrywam do niego całą zawartość strony
c)zakładam nową bazę danych(najbezpieczniej)
d)robię kopie bazy głównej i wgrywam całą jej zawartość do nowej bazy
e)zmieniamy ustawienia w pliku: config.php na nowe
Dopiero po tych czynnościach przechodzimy do standardowej aktualizacji.


p.s. galerię w wersji 6.00 należy przekonwertować do 6.01, do tego służy plugin photo_converter - poszukaj na forum

Niedawno robiłem aktualizacje z 6.00.308 do 7.00.05 - była to droga przez mękę ale to wina tego, że używam kilku "infusionów" do których oczywiście nie było aktualizacji.
pozdr.
 
kar13
Dzięki Smile Aktualizowałem krok po kroku do najwyższej wersji i sie udało. Jednak po aktualizacji nie wyświetla mi się "ś" i "ą". Dodawałem ten wpis w maincore jednak nic to nie daje :/ . Serwer mam na home.pl

Jak wchdzę do MyAdmina to:
System porównań dla połączenia MySQL: utf8_unicode_ci.
System porównań dla tabel to: utf8_general_ci oraz latin2_general_ci

Może ktoś powiedzieć jak sobie z tym poradzić?? :/
 
www.ustanow.pl
Pieka
Po przeniesieniu aktualizowales, czy przed? Jesli po to, czy miales PL znaki? Sprawdzales w ogole?
Poza tym, jaki wpis dodawales do maincore.php? Na nazwa.pl/home.pl jesli juz wstawiacie to tylko latin1. Niepotrzebnie mieszasz w temacie. Po to sa dwa, jeden dotyczacy aktualizacji i drugi przenoszenia, zeby nie robic balaganu. Przez Ciebie inni beda mieli problemy, za ktore beda mogli tylko Tobie podziekowac.
Edytowane przez Pieka dnia 16.03.2009 14:33:36
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
kar13
Pisze tu bo znaki zniknęły po przneisieniu. Zrobiłem tak:
Bałem sie kombinować na docelowym serwerze żeby nie stracić strony. Więc przeniosłem ją na identyczny próbny serwer, też na home.pl. I wtedy już zniknęły polskie znaki. Starałem sie to naprawić dodając wpis w maincore, próbowałem zarówno latin1, latin2, utf8 i nic. Jednak myślałem, że to coś z tym serwerem jest nie tak i że po zaktualizowaniu i przeniesieniu na poprzedni serwer znaki wrócą. I tak też zrobiłem. Zaktualizowałem na tym próbnym serwerze i potem przeniosłem na docelowy. Jednak znaki nie wróciły :/
Można temu jakoś zaradzić?
 
www.ustanow.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl