ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,272
Najnowszy użytkownik: kkubko

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
15.09.2018 22:24:13
Zaduszki będą Grin czyli wszystko w normie Grin

JazOOn
09.09.2018 01:17:47
Sam nie wiem do czego Grin

Pieka
07.09.2018 22:02:07
Do czego to doszło... Pfft

piterus
07.09.2018 17:14:41
Support nawiedzony? Shock

MajsterBieda
06.09.2018 02:12:44
Cool

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Biznes-Host.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
paciek
Cześć, dziś postanowiłem uruchomić forum które dawno nie śmigało i spotkałem się z następującym problemem. Ciężko mi go opisać więc po prostu podam adres do strony: www.mariol.hostit...
Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić. Dane wszędzie zmienione na poprawne itd. Co może być przyczyną błędnego wyświetlania strony?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 14.10.2016 17:27
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 19.09.2018 07:40:39
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Biznes-Host.pl
IP: localhost  
Apis
A na czym polega błąd? Strona się wyświetla, układ chyba też OK....
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga.wroclaw.pl
dyguss
Witam,

przenoszę serwis oparty na php fusion z jednego hostingu na drugi. Mam już podpiętą bazę danych i wrzucone pliki, ale wciąż wyskakują mi następujące komunikaty o błędach, kiedy próbuję wyświetlić stronę:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nie jestem za dobry w php, prosiłbym o pomoc. Nie wiem już co robić, pliki były kilka razy nadpisywane i na pewno żadnego nie brakuje.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 07.11.2016 16:24
 
dowson
Jaką wersje php masz na serwerze ?
Edytowane przez khaman dnia 07.11.2016 17:19:03
 
dyguss
5.3


PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - khaman 07.11.2016 17:21
 
dowson
u mnie też sypało błędami na 5.3 włączenie 5.4 rozwiązało problem.
 
dyguss
Włączyłem 5.4 ale to nic nie pomogło. Nadal te same komunikaty są Sad
 
dowson
podaj link do strony
 
dyguss
NowyPotter.eu tylko, że domena nie jest jeszcze podpięta pod nowy hosting tylko pod stary (więc musiałbyś zmienić plik hosts Windows zgodnie z tą instrukcją: http://wiki.hitme...Id=2130098 żeby domena skierowała Cię na nowy serwer. Dane do wprowadzenia w plik hosts: 188.116.53.38 nowypotter.eu
 
daru-x
Witam serdecznie.
Jakiś czas temu przenosiłem stronę z konta hostingowego na inny hosting.
Okazało się , że strona padła bo nie zrobiłem czegoś związanego z mysql.
Teraz pytanie.
Instaluję na świeżo wersje PHPFUSION i chciałbym popodmieniać pliki tak by strona nadal działała.
Oczywiście jak wszystkie nadpiszę to jest efekt taki sam strona nie działa.
Których plików nie ruszać w świeżej instalacji? Czy jest wogóle możliwe odpalenie strony?

Połączony z 18 grudzień 2016 21:01:
Proszę o ścieżkę do użytkowników, musiałem zainstalować na nowo PHP FUSION ale chciałbym skopiować użytkowników z ich hasłami a nie moge znaleźć.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 16.12.2016 09:14

Edytowane przez daru-x dnia 18.12.2016 21:01:28
 
Pieka
Zapomniałeś, że PHP-Fusion poza plikami ma jeszcze bazę? Mało tego, to właśnie baza jest najważniejsza.
 
www.php-fusion.pl
daru-x
No już wiem , że jest ważna jak padła mi strona.
Nie mam pojęcia jeszcze co i jak, nawet nie wiem gdzie ta baza się znajduje, gdzieś baza mysql ale nie wiem jak tam się dostać.
Mam zakładkę baza danych mysql ale nie ma edycji żadnej tam podglądu na pliki.
NIc nie zapomniałem po prostu się nie znam i tyle.
Umie tylko wejść na ftp heh Smile
 
igoor23
Witam po miałem stronę na proste.pl po automatycznym przeniesieniu strony na serwer iq.pl klikając na stronę główną przerzuca mnie do poprzedniego adresu wszystkie inne linki na stronie działają ? moja strona http://www.zspspz...ewo.iq.pl/
Nie wiem czy to trzeba gdzieś w ustawieniach strony zmienić??

Połączony z 30 wrzesień 2017 13:43:
Juz znalazłem oczywiście trzeba było zmienić w nawigacji na stronie


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 30.09.2017 17:05

Edytowane przez igoor23 dnia 30.09.2017 13:43:52
 
Godul88
Dzień dobry. Mam problem i już chyba nie dam sobie sam z nim rady. Przenosiłem stroną na nowy serwer, zrobiłem wszystko tak jak było tu pisane i strona nie chce ruszyć. Wyskakuje błąd "Ta strona nie działa
Serwer www.zdrowe.elsat.... nie może teraz obsłużyć tego żądania.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
. Wysłałem zapytanie do moderatora serwera i otrzymałem taką wiadomość w logach error.log pojawia się wpis:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


funkcja ta jednak według informacji z php.net (http://php.net/manual/en/function.eregi.php) została wycofana w php7.0, a sam serwer korzysta z php7.1 stąd też poniższy problem. Alternatywą wg php.net jest użycie prag_match`a. Nic z tego nie rozumie dlatego piszę do was. Dziękuje i pozdrawiam


PW od moderatora:
  1. Kody i kody błędów w code - khaman 02.02.2018 15:12

Edytowane przez khaman dnia 03.02.2018 13:52:21
 
Lukeup
eregi zostało całkowicie usunięte z php 7, już wcześniej było zdeprecjonowane. Ta funkcja nie istnieje, więc nie możesz z niej skorzystać dla tej wersji php i w jej miejsce użyć np. preg_match().

Nie ma żadnego kodu, ale przypuszczam, że masz u siebie coś takiego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Jeśli mam rację, możesz zmienić to, na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
https://lukeup.pl
Godul88
Dzięki bardzo za pomoc. Ruszyło ale jedna rzecz mnie jeszcze dziwi. Jak wpisuje adres nowej strony to łączy mi się z starą.
 
Lukeup
Nie wiem do końca, o co chodzi. Możesz mieć przekierowanie zrobione.
Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
https://lukeup.pl
Prinklap
Miałbym jeszcze ostatnie pytanie odnośnie kopii bazy danych. Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale czy w sposób opisany poniżej mogę tworzyć kopię bazy danych i potem bez problemów znowu wgrać ją na serwer?

- Utworzenie domeny i bazy danych (na dowolnym hostingu, np. cba)
- Wgranie oprogramowania PHP-FUSION 7.02.07
- Rozwijanie strony przez jakiś czas, dodając na nią artykuły, newsy, obrazki, tematy na forum itp.
- Połączenie się z FTP serwera i pobranie całego folderu o nazwie [MojaNazwaStrony].pl
- Usunięcie domeny, bazy danych i oprogramowania php-fusion

- Utworzenie na nowo domeny na tym samym hostingu (z taką samą nazwą jak ta, którą wcześniej usunąłem)
- Utworzenie bazy danych (login i hasło takie samo jak wcześniej)
- Wgranie tego samego oprogramowania (PHP-FUSION 7.02.07)
- Połączenie się z FTP i wgranie całego folderu [MojaNazwaStrony].pl, który wcześniej przegrałem sobie na dysk

Czy po takiej operacji wszystko będzie działać w 100% prawidłowo? Zachowam całą zawartość strony?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 12.06.2018 00:12
 
adi
Witam jasne że będzie działać tyle że baza danych musi być w tym samym kodowaniu bo mogą wystąpić tak zwane krzaczki.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 12.06.2018 00:12
 
slaskimix.eu
Prinklap
Dzięki, właśnie o to mi chodziło OK


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 12.06.2018 00:12
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl