ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,345
Najnowszy użytkownik: KaraS_998

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
26.11.2020 20:29:06
Nie spotkałem się.

mateusz880
22.11.2020 23:27:39
Jest jakaś działająca wtyczka na logowanie prze FB ?

krystian1988
08.11.2020 09:35:20
Przemku nikt się nie gniewa na nikogo Grin

Pieka
07.11.2020 12:08:55
Nie ma się co obrażać na Kamila, bo w 100% ma rację Smile

Pieka
07.11.2020 12:07:09
Zasada jest taka, że na supporcie UK piszemy po angielsku, a u nas po polsku. Translator jest ogólnodostępny, więc dają sobie radę Smile

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
Andrew333
Sprawdź czy jesteś zalogowany na z www. czy bez.
 
vico
W obu przypadkach (www i bez) ten sam efekt.
Edytowane przez bogdan dnia 09.01.2014 20:05:12
 
u-milki.vicosound.pl
bogdan
Poczytaj ten wątek, powinieneś znaleźć rozwiązanie -> http://www.php-fu...rowstart=0.

PS.
Podaj w edycji profilu adres strony i wersją PHP-Fusion
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Xardas93
Czołem!

Wybaczcie, że odświeżam temat, ale przejrzałem go i nie widzę odpowiedzi na jedno pytanie.

Swego czasu wspominał o tym swistak, ale nie widzę, by dostał wskazówki, jak rozwiązać problem. Mianowicie po przeniesieniu strony na nowy serwer (z strefa.pl na hekko.pl) na niektórych podstronach pojawia się informacja:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
A na jednej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czym jest to spowodowane?

Pliki przekopiowane. Uprawnienia zachowane jak na starym serwerze. Kopia bazy danych wgrana na nowy bez większych problemów. Nie ma innych problemów: treść, polskie znaki - wszystko jest. Tylko to nie.

Dla ułatwienia, link do podstrony, na której występuje problem: http://surmenia.h...page_id=34
Możecie coś poradzić? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Edytowane przez Pieka dnia 28.03.2014 21:55:55
 
http://www.surmenia.org/
Piotrroger
http://lmgtfy.com...recated+in
To, że jest to CMS, nie znaczy że nie trzeba szukać na Google.
W skrócie: masz starą wersję PHP-Fusion i przesiadłeś się na nowszą wersję PHP, gdzie funkcja (ereg_replace()) ta nie jest używana.

userbar_sparta3.gif
 
http://spartabks.boo.pl
Xardas93
Szukałem tylko w Google problemu z undefined index, a nie z Deprecated... Mój błąd. Dzięki za pomoc!

Pogrzebałem w maincore.php i linię:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zmieniłem na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Ostrzeżenia zniknęły. Wszystko działa.
 
http://www.surmenia.org/
micnor
Witam, mam taki problem.
Po przeniesieniu strony na inny serwer i przeglądając ją, raz jestem na swoim koncie a niekiedy na innym. Po kliknięciu w obojętnie jaki link znów jestem na swoim. U innych użytkowników też występuje ten problem.
Macie jakiś pomysł co jest nie tak ?
----
edit:
Występuje to tylko gdy druga osoba również jest online, wtedy tak jakbyśmy zamieniali się swoimi kontami.
----
edit 2:
Zauważyłem jeszcze efekt wylogowania. Po odświeżeniu znów byłem zalogowany.
----
edit 3:
Po wylogowaniu nie mogłem się zalogować przez kilka razy (byłem jakby zalogowany ale nie widziałem tego, po naciśnięciu w jakikolwiek link było już ok)
O co chodzi?
Edytowane przez micnor dnia 04.05.2014 17:59:48
 
http://mods-kodi.pl
Pieka
Zgłoś to hostingowi, bo Twoja strona zachowuje się nienormalnie, a do tego niebezpiecznie. Po wejściu na nią każdy jest logowany co jakiś czas jako Ty. Prawdopodobnie masz tam jakiś system cacheowania, który nie działa prawidłowo.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
micnor
Dzięki Przemek, właśnie zwijam się z tego serwera bo tam nic nie działa jak powinno.
 
http://mods-kodi.pl
lui
Albo DNSy prowadzą jeszcze na stary serw.
 
www.lui.ugu.pl
Pieka
I logują każdego odwiedzającego, w dodatku na konto głównego admina? Nie żartuj...
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
micnor
Panowie, 100% wina serwera, powróciłem na poprzedni i problem znikł.
Korzystając z okazji odradzam az.pl
Tu się zaczęły wszystkie problemy.
 
http://mods-kodi.pl
GokuSSJ4
Witam,

Na mojej stronie forum w jakiś sposób nie działa. (nie pokazuje się)

Gdy wchodzę na panel administratora>forum ustawiam kategorie i działy niby wszystko działa i jest, jednak gdy przechodzę do faktycznego forum aby coś napisać tam nic nie ma. Pokazuje się puste forum pomimo tego że w panelu działy i kategorie są stworzone.

Zaraz po instalacji przeniosłem ze starej bazy danych newsy, artykuły i właśnie forum. Z niczym nie było problemu ani błędów.

Nie przeniosłem użytkowników którzy się na tym forum wypowiadali więc nie wiem czy to ma jakiś związek. Wiem że jak wszystko usunąłem z forum i chciałem sam od nowa je zrobić to dalej się nie pokazuje w faktycznym forum.

W panelu administracyjnym wszystko niby działa i się pokazuje bez zarzutów.

Dodam że na początku chciałem przenieść bazę danych forum z mojej starej strony, niby działo widziałem je w panelu administracyjnym forum ale nie działa ono w faktycznym forum. Załączam linki do screenów.

adres : http://shinobi.pu...m/news.php

Załączam screeny.

pozdrawiam.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 27.06.2014 21:29
GokuSSJ4 dodał/a następującą grafiki:
p2_1.png p1_1.png

Edytowane przez Pieka dnia 27.06.2014 21:32:31
?.....???...........................?
 
Pieka
No to przenosiłeś, a nie instalowałeś, czy przywracałeś. Umieszczaj swoje wpisy poprawnie i opisuj dokładnie wykonywane czynności.

Przenosić musisz na tę samą wersję, a najlepiej wszystko skopiować na nowy serwer.
No i nie da się mieć forum bez użytkowników... Pomyśl.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
GokuSSJ4
Wszedłem na pierwszą baze (starej strony) i z niej wyeksportowałem phpf_articles, phpf_news i phpf_forums. Później to samo zrobiłem z drugą (nową) bazą.

Po tym wszedłem na stary plik np. phpf_forums i skopiowałem tą cześć:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I dodałem ją tutaj w miejsce pomiędzy
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


a

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wyszło coś takiego, po wrzuceniu tego na nową bazę wszystko poszło pomyślnie, newsy i artykuły działają poprawnie :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Z forum jest problem jak opisałem wyżej. Myślałem nad tym z użytkownikami ale chciałem spróbować.

Jednak pomimo usunięcia danych forum(kategorii i działów) i próba ich zrobienia od nowa skończyła się tym samym problemem. W panelu administracyjnym wszystko jest ok. Gdy przychodzi do zaglądnięcia do forum na stronie pojawia się puste forum.

Sprawdzę jeszcze z innym motywem czy może on nie sprawia żadnych problemów.

Instalowałem też panele jak shoutbox czy też aktualnie online ale wątpie aby to był problem.

p.s. - Przepraszam za problem z moim tematem link który mi podałeś odesłał mnie na pierwszą tego tematu stronę i myślałem że chodzi o te że muszę od nowa zainstalować nie popatrzyłem na ostatnią.(głupota) Siedzę nad tym od rana i pewnie daje to znaki. A nie chcę jeśli jest nadzieja tego od nowa przeinstalowywać.

//edit

Zauważyłem że po usunięciu wszystkiego z forum pisze na nim "Brak udostępnionych forów.". Zaraz po stworzeniu czegoś ten tekst znika i jakby nie wyświetla tego co powinno tam być. Sprawdzę inny szablon zobaczę czy to jest problem.

//edit2

Na innych skórkach ten sam problem. Nie wiem dlaczego nie chcę się poprawnie wyświetlać.

//edit3

Działa. Problem był w jakimś pliku forum z poziomu FTP. Po podmianie z oficjalnymi pojawiło się. Wina pewnie leży po stronie hostinger.pl który posiada autoinstalator. Ten musiał namieszać.

Pozdrawiam i dziękuje.
Edytowane przez GokuSSJ4 dnia 28.06.2014 14:32:33
?.....???...........................?
 
Pablito
Witam mam podobny problem. Po wyeksportowaniu bazy danych z jednego hostingu i importowaniu tej bazy na drugi hosting zauważyłem, że na tej nowej stronie nie ma polskich znaków. Zamiast nich są na całej
stronie znaki zapytania.
Co mogę zrobić, aby przywrócił polskie znaki ?
Gdy dodaje nową treść z polskimi znakami to działają normalnie i dobrze się pokazują. Problem jest ze starą treścią
Proszę o pomoc.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 10.09.2014 20:25
 
Krzysiek35
Potrzebuje pomocy.
Właśnie przeniosłem stronę na nowy serwer: home.pl i pojawiły się błędy w skórce Stylo:

W każdym Newsie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

w pliku theme linia 153 wygląda tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


oraz na dolnej stopce:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

w pliku theme linia 67 wygląda tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pomoże ktoś?? ;)


PW od moderatora:
  1. Kody i kody błędów w code - bogdan 24.10.2014 13:33

Edytowane przez Krzysiek35 dnia 24.10.2014 13:49:16
 
Spaik
Witam. Od czasu przeniesienia strony/bazy przez hosting borykam się z problemem widniejącym pod stopką na mojej stronie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nie wiem czym ten błąd jest spowodowany lecz wszystkie dane potrzebne do połączenia z bazą są właściwie podane w pliku config.

Dodatkowo nie wiem czy to ma jakiś związek w dzienniku błędów wyskakuje mi błąd:
public_html/maincore.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

linia 255, rozwinięta treść :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Bardzo prosiłbym o pomoc.

Problem rozwiązany. Nadpisałem pliki katalog templates z nowymi plikami z paczki php-fusion i problemu nie ma.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 23.01.2015 18:55

Edytowane przez Spaik dnia 24.01.2015 09:01:08
 
http://www.lksjutrzenka.info
lem
Witam,

Przeniosłem skrypt i bazę. Stronka działa tyle że występuje brak polskich znaków. W przypadku starego i nowego hostingu kodowanie w PHP-Fusion jest UTF8 a w bazie danych UTF8 General Ci (metoda porównywania znaków), lecz gdy przywrócę kopie bazy danych poprzez PHPMyAdmina są krzaki, a gdy poprzez narzędzie dostępne w panelu admina po zalogowaniu się do PHP-Fusion problem znika. Co można zrobić by przywracana baza na każdym PHPMyAdminie była poprawnie kodowana i odczytywana poprzez PHP-Fusion.
 
Slideroh
Witam serdecznie.
Właśnie przeniosłem baze danych z jednego serwera na drugi. Bez problemu zimportowałem uprzednio wyeksportowany plik .sql.
Problem jedynie jest w kodowaniu znaków - brak polskich. W zasadzie to nie wiem jeszcze jak to rozwiązać, lecz to najmniejsze moje zmartwienie.
Głównym problemem jest fakt nastepujacy:
Po zalogowaniu gdy klikne jakakolwiek opcje z panelu użytkownika (
Edytuj profil
Prywatne wiadomości
Lista użytkowników
Panel administratora
Wyloguj)
to wraca na stronę główną (news.php) a samemu zostaję wylogowany. Podczas klikania w pozostałe odnośniki nie ma takiego problemu - jedynie panel użytkownika kwiczy. Tak samo nie jestem w takim razie dostać się do panelu administratora gdyż automatycznie mnie wylogowuje i cofa na stronę główną.

Czy ktoś ma jakąś radę, jak rozwiazać problem? Moge sprobowac zimportowac jeszcze raz bazę, ale nie wiem czy takie suche wgrywanie cokolwiek pomoże. CHMODY w FTP do folderów i plikow /administration są prawidłowe - takie same jak na poprzednim serverze.

Z góry dziękuje za pomoc

Połączony z 02 marzec 2016 11:30:
Podmiana w maincore.php na latin1 pomogła.
Problem dalej z adminem.

Połączony z 02 marzec 2016 12:22:
www.mkszrybnik.pl
Już się udało, należało poprawić w PMA opcje Settings


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 02.03.2016 13:44

Edytowane przez Slideroh dnia 02.03.2016 12:22:55
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl