ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[Praca] Szukam Kodera PAU - łączenie phpBB z PHP-Fusion itp
Gander
Zarówno użytkownicy phpBB jak i PHP-Fusion wielokrotnie poruszali temat integracji tych dwóch systemów (oraz ich modyfikacji: eXtreme-fusion i phpBB by Przemo), tak więc pewien czas temu wykonałem skrypt o nazwie phpBB Reg a potem kolejną wersję o nazwie phpBB AutoReg. Niestety w momencie pojawienia się PHP-Fusion 6.01.12 i kolejnych, skrypty te straciły kompatybilność. Od tamtej chwili szukałem nowego rozwiązania.

Rozwiązaniem tym jest PAU - Profile Auto Updater, system dwukierunkowej aktualizacji profili. W pierwszej kolejności planuję wykonać połączenie PHP-Fusion 6.x/7.x <-> phpBB 2.x/3.x, a jeśli będzie działać dobrze, to utworzyć wersje dla modyfikacji i być może w przyszłości innych forów i cmsów.

Opis projektu można znaleźć na mojej stronie: PAU - Profile Auto Updater

Poszukuję kodera phpBB, który byłby chętny współtworzyć ten projekt. Konieczna jest oczywiście znajomość phpBB (mile widziana Przemo) oraz doświadczenie w tworzeniu modułów do phpBB.

Projekt jest wydawany na licencji GPL, a za pomoc nie oferuję żadnego wynagrodzenia, ani reklamy, tylko informacja o współautorstwie.
Edytowane przez Pieka dnia 25.01.2009 19:41:09

gander.solutions
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 11:25:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
FiXik
Jeśli Ci w czymś pomoże to stworzyłem jednostronną możliwość rejestracji tj z poziomu rejestracji PF dodaje użytkownika na forum phpBB by Przemo ... myślę, że tego rodzaju rejestracja będzie bardziej kompatybilna z większością wersji, gdyż odwołuje się do tabeli SQL ... jak chcesz się wymienić relacjami .... pisz Smile Pozdrawiam

http://www.zainwestujwemnie.eu/
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl