Zobacz temat
[Praca] Szukam Kodera PAU - łączenie phpBB z PHP-Fusion itp
|
|
Gander |
Dodany dnia 25.01.2009 16:41:55
|
Bywalec Postów: 720 Pomógł: 37 Data rejestracji: 22.05.2005 23:17 |
Zarówno użytkownicy phpBB jak i PHP-Fusion wielokrotnie poruszali temat integracji tych dwóch systemów (oraz ich modyfikacji: eXtreme-fusion i phpBB by Przemo), tak więc pewien czas temu wykonałem skrypt o nazwie phpBB Reg a potem kolejną wersję o nazwie phpBB AutoReg. Niestety w momencie pojawienia się PHP-Fusion 6.01.12 i kolejnych, skrypty te straciły kompatybilność. Od tamtej chwili szukałem nowego rozwiązania. Rozwiązaniem tym jest PAU - Profile Auto Updater, system dwukierunkowej aktualizacji profili. W pierwszej kolejności planuję wykonać połączenie PHP-Fusion 6.x/7.x <-> phpBB 2.x/3.x, a jeśli będzie działać dobrze, to utworzyć wersje dla modyfikacji i być może w przyszłości innych forów i cmsów. Opis projektu można znaleźć na mojej stronie: PAU - Profile Auto Updater Poszukuję kodera phpBB, który byłby chętny współtworzyć ten projekt. Konieczna jest oczywiście znajomość phpBB (mile widziana Przemo) oraz doświadczenie w tworzeniu modułów do phpBB. Projekt jest wydawany na licencji GPL, a za pomoc nie oferuję żadnego wynagrodzenia, ani reklamy, tylko informacja o współautorstwie. Edytowane przez Pieka dnia 25.01.2009 19:41:09 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 11:25:40
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
FiXik |
Dodany dnia 04.03.2009 00:37:33
|
Początkujący Postów: 183 Pomógł: 14 Data rejestracji: 19.02.2009 23:58 |
Jeśli Ci w czymś pomoże to stworzyłem jednostronną możliwość rejestracji tj z poziomu rejestracji PF dodaje użytkownika na forum phpBB by Przemo ... myślę, że tego rodzaju rejestracja będzie bardziej kompatybilna z większością wersji, gdyż odwołuje się do tabeli SQL ... jak chcesz się wymienić relacjami .... pisz Pozdrawiam |
|
Przejdź do forum: |