ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,281
Najnowszy użytkownik: protas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

adi
07.11.2018 21:48:28
chyba nie chca tego i przepraszam za gramatyyrerobic

krystian1988
07.11.2018 19:38:21
Praca praca.. praca.. wszędzie tylko praca Pfft

Pieka
06.11.2018 22:25:47
Odpowiada jak najbardziej, ale nie robi wszystkiego za kogoś.

Kameleonek
06.11.2018 13:26:53
Czy ktoś tu wg odpowiada? Sad

khaman
04.11.2018 17:43:41
Smile

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Nagły brak polskich znaków
Ewing
wstawiając w maincore utf8 wyświetla zamiast napisu "zdjęcia" napis "zdjêæ"
wstawiając latin1 jest bez zmian, czyli z graficznymi znakami zapytania (w czarnym rąbie)
wstawiając latin2 zamienia graficzne znaki zapytania na zwykłe "zdj??"


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.02.2017 17:01
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 20.11.2018 22:20:15
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
Pieka
Ok, a sprawdzałeś jak się strona zachowa po zmianie kodowania języka strony na utf? Wystarczy przełączyć w PA i w nowej karcie sprawdzić, czym to zaowocuje.

Podejrzewam jednak, że będziesz musiał raz jeszcze napisać do supportu bo wygląda jakby nie było na serwerze właściwego kodowania - spójrz na miesiące w datach np. newsów. Najlepiej jak przywrócą dokładnie te same ustawienia, które były na starym serwerze.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.02.2017 17:01

 
www.php-fusion.pl
Ewing
W którym miejscu w PA jest taka opcja?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.02.2017 17:02
 
piterus
PA -> Ustawiena -> Główne -> Język strony. Zmień tu z Polish na Polish-UTF-8


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.02.2017 17:03

tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
 
http://titanquest.gram.pl/
Ewing
Niestety mam do wyboru tylko Polish i English
Napisałem jeszcze raz do supportu, zobaczymy co odpowiedzą.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.02.2017 17:04
 
PHP-Fusion.pl dla WOŚP krystian1988
Po pierwsze jakiej wersji PF używasz po dwa jeśli używasz hostingu BH to możesz cofnąć nawet ustawienia do php 4... jeśli nie wiesz jak to zrobić to mogę ci to wyjaśnić, aczkolwiek nie wiem na jakim silniku pf'a masz postawioną stronę Smile


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.02.2017 17:05

Polecamy hosting Hekko.pl
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
Ewing
Szczerze to nie wiem jaka to wersja i gdzie to można sprawdzić. Strona była zakładana chyba w 2009 roku i wątpię, żeby ktoś ją od tego czasu aktualizował (silnik) Frown
Chętnie spróbowałbym ze zmianą wersji php jeśli podpowiesz jak to zrobić. Rozumiem, że w razie czego można wrócić z powrotem do aktualnej wersji?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.02.2017 17:06
 
PHP-Fusion.pl dla WOŚP krystian1988
Każdą wersję PHP jesteś w stanie przywrócić(zresztą jak widzisz w direct admin można ustawić nawet 7). Zaraz Ci napiszę jak możesz zmienić na starszą wersję.

Wchodzisz w swój direct admin i szukasz sobie takiego linku:
Ustawienia Globalne PHP
klikasz w niego...
z tego co widzę na dzień dzisiejszy max możesz cofnąć do php 5.2 i klikasz guzik set as current. Po zapisaniu wracasz do głównej strony direct admin i wchodzisz w :
Wersja PHP dla domen
i tam powinieneś mieć wybór od 5.2 do 7.0
Co do PF w PA masz napisane jaką wersję posiadasz Smile


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.02.2017 17:07

Polecamy hosting Hekko.pl
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
Pieka
Ewing napisał(a):

Niestety mam do wyboru tylko Polish i English
Napisałem jeszcze raz do supportu, zobaczymy co odpowiedzą.

Musiałbyś pobrać pliki z MODs z kodowaniem utf i dodać katalog na serwer.

Daj znać, co odpisali bo to nie jest prawidłowe, że masz krzaki w nazwach miesięcy, które są pobierane z serwera, a nie plików PHP-Fusion, o czym wielokrotnie pisałem.
Powtarzam kolejny raz, brakuje kodowania na serwerze, właściwego dla ustawień Twojej strony.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.02.2017 17:07

 
www.php-fusion.pl
Ewing
krystian1988 w moim Direct Admin nie ma takich ustawień Frown
Przy okazji zwróciłem teraz uwagę na to, że nawet w Direct Admin w polskich wyrazach znaki wyświetlają się niepoprawnie. Co ciekawe przeglądarka wykrywa stronę DA jako kodowaną w ISO, a po zmianie na widok w kodowaniu UTF wszystko wraca do normy. Tak więc chyba faktycznie coś na tym serwerze jest namieszane.

W PA znalazłem takie info: "panel administratora - v7.00.07" - to jest wersja PF?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.02.2017 17:07

Edytowane przez Ewing dnia 05.02.2017 21:13:54
 
Pieka
Zapomnieli dodać na serwerze kodowanie iso8859-2, jak sądzę. Po dodaniu powinno być ok, ale tylko tam, gdzie sam w międzyczasie nie namieszałeś.
Odnośnie wersji, tak, to jest to, co podałeś, czyli masz bardzo starą i zdecydowanie nieaktualną. Wypadałoby zaktualizować do bieżącej.
 
www.php-fusion.pl
Ewing
Jak uda się odkręcić sprawę z tymi polskimi znakami to pomyślę o aktualizacji i Was pomęczę w tym temacie Grin
 
Krzysztof Szymczynski
Liczę mocno na waszą pomoc, Chodzi o Polskie znaki. Otórz tworzę stronę w temacie/motywie BSF, wszystko fajnie, ale mam dziwny problem. Na stronie testowej gdzie dostosowywalem wygląd i róznie parametry czyli na cba.pl wszystkie litery polskie się wyswietlają, potem chcialem przerzucić ten motyw na platny serwer polskich liter brak. co robic?
 
PHP-Fusion.pl dla WOŚP krystian1988
Przyglądnij się plikowi motywu/tematu BSF a dokładniej functions.php
i takich przykładowych linijkach jak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Polecamy hosting Hekko.pl
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
Ewing
Z moją stroną wszystko wróciło do normy Smile
Wygląda na to, że po stronie serwera były jakieś błędy. Jeśli raczą mi napisać z czym był dokładnie problem dam znać.
Teraz tylko muszę sprawdzić, czy czegoś nie namieszałem w bazie.

Połączony z 10 luty 2017 18:01:
Dostałem taką informację "Problem związany był z domyślnym kodowaniem znaków w formacie UTF-8 dla parsera PHP w wersji 5.6 i wyższej."
Edytowane przez Ewing dnia 10.02.2017 18:01:11
 
DairBear
Dzięki za temat, miałem podobny problem i wróciło do normy po przeniesieniu plików na serwer z inną wersją PHP.
 
patgaret
Witam mam takie sam problem z polskimi znakami( zamiast polskich znaków są - ? ) przeniesienie strony na inny serwer nie wchodzi w grę raczej ( konto mam na home.pl)

ale tez mam inny problem, nie chce rejestrowac nowych uzytkownikow
 
adi
Witam, a jakie php na serwerze zapewne powyżej 5.4

Pozdro All
 
slaskimix.eu
Pieka
Dokładnie, wystarczy zmiana PHP dla strony/konta, co jest pewnie do wyklikania w panelu home.pl: https://www.googl...refox-b-ab
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl