ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,350
Najnowszy użytkownik: viacamp

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

piterus
14.02.2021 22:31:41
@JazOOn Wcale nie był prostszy... Po prostu byliśmy bardziej plastyczni... Teraz reumatyzm przeszkadza... Pfft

JazOOn
14.02.2021 21:11:09
Kiedyś internet był prostszy...

piterus
28.01.2021 17:17:39
Trzeba... Niech zwierzaki przez chwile mają trochę wytchnienia... Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.00 do v7.01
Apis
Wrzucam pliki językowe z nowej paczki, na wszelki przypadek przełączam się na język angielski, wykonuję upgrade zgodnie z zasadami określonymi w readme.pl. Zaznaczyłem, że nie jestem nowicjuszem i nie zwróciłbym się o pomoc do supportu gdybym nie wyczerpał wszelkich możliwości i pokładów własnej cierpliwości Grin
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga-rzeczna.pl
Apis
Tak jest - od razu wrzucam wszystko. Powtarzam, że zarówno zaraz po upgrade jak i po wgraniu wszystkich plików mam czystą, białą stronę bez żadnych komunikatów. Źródło strony (podejrzałem) jest tez puste - żeby była jasność. Po prostu nie ma nic...
Edytowane przez Apis dnia 07.09.2011 10:10:22
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
MODs aktualizowalem stopniowo i trzeba bylo pare tabel poprawic, ale to wszystko. Poza tym, nie bylo zadnego problemu. Support natomiast byl aktualizowany od razu do najnowszej wersji i nie bylo nawet potrzeby robic ww.

Wykonaj kopie konta, a nastepnie zrob, jak my i w razie potrzeby dopisz sie do tematu aktualizacji v7.00-v7.02.

Zakladam, ze dysponujesz mocniejszym serwerem, w przeciwnym razie moze byc tak, ze blokuje Cie czas wykonywania skryptu, pamiec etc., o czym pisal juz jantom, bodaje nawet w tym watku.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Apis
Mam wgląd do dziennika dostępu i dziennika błędów. W tym drugim nie znalazłem nic co mogłoby wyjaśniać niepowodzenie przy upgrade. Może chodzi o inne logi ale musiałbym zapewne wystąpić do NetArt-u o takie. Serwer jest mocny, wszystkie wtyczki, modyfikacje przed aktualizacją wyłączyłem. Usunąłem tez wszystkie prywatne wiadomości, bo zajmowały ponad 1/3 objętości bazy. Fakt - mam sporo treści:

Zdjęć w galerii: 2264
Artykułów: 368
Newsów: 934
Komentarzy: 9275
Postów na forum: 8845
Użytkowników: 1729

Pliki bazy mają ok 24 MB, ale to pikuś w porównaniu z Suportem Grin

Dopiszę się z problemem we wskazanym wątku.
Edytowane przez Apis dnia 07.09.2011 12:23:12
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga-rzeczna.pl
Apis
Jedynie kilka nie dogodności z nazwami pól w tabelach, oraz to, że kilku brakowało.

Ano właśnie. Czyli upgrade nie jest dla "zwykłych zjadaczy chleba" - skrypt nie wykonuje wszystkiego, kilka rzeczy trzeba zrobić "ręcznie". Ale ja mam tego świadomość. Rzecz w tym, że bardzo chciałbym mieć te kilka rzeczy do dorobienia. Na razie jednak każda próba kończy się białą kartą...

Za radą Pieki spróbuję upgrade wprost z wersji 7.00.xx do 7.02.xx. Wrażenia opiszę w wątku http://www.php-fu...d_id=32995.
Edytowane przez Drecha dnia 07.09.2011 19:53:01
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga-rzeczna.pl
Apis
Zainstalowałem kolejno masę różnych serwerów lokalnych (zestawów Apache+MySQL+PHP) i dwa z nich uznałem za nadające się do użytku. Jednak pierwszy z nich (WebServ) tworzy bazę danych bez polskich liter (mimo różnych prób konfiguracji kodowania) i nawet "czysta" instalacja PHP-Fusion nie ma polskich liter, a co dopiero konwertowana w nim baza. Nie ma to nic wspólnego z "locale", bo część treści świeżo instalowanej strony ma polskie znaki. Ich brak dotyczy wyłącznie tego, co jest wczytywane z bazy danych.

Drugi z nich - opisany na suporcie WAMPServ - nie chce utworzyć tabel w bazie danych przy instalacji Fusion ani nie chce zaimportować pliku bazy z zewnątrz z powodu limitu wielkości pliku, którego to limitu w konfiguracji nie mogę za Chiny znaleźć i zwiększyć.

Może więc kolego @Rafik89 podpowiesz jakiego programu do tworzenia serwera lokalnego użyć i jak go skonfigurować aby móc zainstalować i konwertować (aktualizować w górę) nasz ulubiony CMS Grin

WebServ odpowiada mi najbardziej - konwersja bazy przebiegła sprawnie i strona po upgrade z 7.00.xx do 7.02.03 się odpaliła, ale te polskie litery a raczej ich brak nie daje mi spokoju. Szukałem w sieci podpowiedzi, stosowałem je i nic z tego nie wyszło. Może i tu ktoś ma podpowiedź?
Edytowane przez Apis dnia 11.09.2011 08:28:04
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga-rzeczna.pl
ace82
Witam serdecznie,
jestem administratorem serwisu www.D29-8.cal.pl . Posiadam v7.00.07. Po nieudanej aktualizacji przywróciłem beckup bazy danych po czym ze strony głównej zniknęła "wiadomość powitalna" (jest włączony panel) oraz pojawił się na dole strony taki błąd:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


W czym rzecz ?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc !

Pozdrawiam
 
www.D29-8.cal.pl
bartek124
Błąd w konwersji tabeli settings, która od wersji bodajże 7.01 przybrała inną strukturę, a drugi to jakaś modyfikacja dotycząca weryfikacji email, brak zdefiniowanej stałej DB_EMAIL_VERIFY.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
ace82
A co z wiadomością powitalną ? Dlaczego zniknęła i jak ją przywrócić ?

Pozdrawiam
 
www.D29-8.cal.pl
Andrew333
Mam taki problem zrobiłem kopie bazy danych chciałbym ją wgrać na nowo ale po wgraniu strona nie wykrywa tabel. Co mogło się stać? Inne kopie też nie są wykrywane.

www.iv.pl/images/20457194262802483527.jpg


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 22.03.2013 20:26
 
bogdan
Coś jest na rzeczy.
U mnie na testowej też spakowanej bazy nie wczytuje.
Spróbuj rozpakować do ".sql" i zobacz.
U mnie się pojawiły tabele.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 22.03.2013 20:26

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Andrew333
Też nic a jak importuje przez php admin to nie ma polskich znaków.

Może coś z chmodami?
//

Wgrałem latin1 i działają polskie znaki ale nadal nie mogę wgrać bazy przez stronę a zawsze się dało.

Co tu zaznaczyć?

www.iv.pl/images/65115657867883271711.png


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 22.03.2013 20:26

Edytowane przez Andrew333 dnia 22.03.2013 16:36:32
 
bogdan
Powiem Wam, że ciekawa sprawa.
Sprawdzałem na kilku testowych cofając się do v7.02.02 i na mojej stronie (nie dawno przywracałem tam kopię) i jest na wszystkich to samo co u Andrew333.
Nie wiem, czy skopałem coś testując, czy jest jakaś inny przyczyna?
Może niech ktoś rzuci na to okiem i spróbuje u siebie na testowych.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
sorand
Gdybyś zrobił wszystko tak jak trzeba, to by błędu nie było. Czytałeś cały temat?

Na pewno wgrałeś wszystkie pliki na serwer? Szczególnie folder [i]locale
?[/i]

Witam. Przeczytałem temat dokładnie, analizowałem, zrobiłem sobie kopię bazy i strony i niestety też się wszystko rypło.
Po wgraniu Upgrade do /administration i plików /locale, po zalogowaniu uruchomiłem Aktualizację. Po wciśnięciu tegoż przycisku od razu otrzymałem komunikat końcowy o pomyślnej aktualizacji. Następnie przekopiowałem pozostałe pliki i wszystko siadło. aktualizacja 7.00.02 do 7.01, czyli po kolei a nie przeskok do najnowszej.
Nie ma czasu na przeróbki plików, nie znam się na tym, chociaż kilka plików zmodyfikowałem na swoje potrzeby.
Aktualizacje powinny być łatwe dla każdego i nie przysparzać kłopotów.

Teraz muszę spróbować odtworzyć stronę i znowu będę musiał przekopywać forum, żeby znaleźć jak przywrócić bazę i etc.
 
www.andrzej.edu.pl
scorec
Witam po aktualizacji do wersji 7.01.01 na stronie pojawiły mi się następujący kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Proszę o pomoc nie wiem za bardzo co mam naprawić?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 12.09.2013 09:52
 
bogdan
Cześć.
Zawsze zacznij od szukania, a nie pisania gdzie los Cię rzuci.Smile
Przeczytaj wątek, przeczytaj przede wszystkim plik Readme, dotyczący kroków w instalacji.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
hollowpoint
Na jednym z serwerów mam stronę chodzącą na dawno zapomnianej wersji php-fusion 7.00.05. Projekt już dawno upadł i na stronie nie będą się pojawiać żadne nowe informacje, ani nie będą wprowadzane żadne zmiany.
Niemniej jednak strona cały czas wisi na serwerze i chciałbym żeby tak zostało możliwie długo.
Zastanawiam się, czy ze względów bezpieczeństwa (jakieś wykryte dziury w starych wersjach?) powinienem podjąć żmudny (i inwazyjny - bo jak coś pójdzie nie tak, to może być gorzej niż jest teraz) proces aktualizacji tego skryptu do najnowszej wersji? Czy może nowe wersje dodają tylko kolejne funkcjonalności, których ja nie potrzebuję, a w kwestii bezpieczeństwa nic się nie zmienia?

Z góry dzięki za odpowiedź.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 23.10.2014 12:06
 
Kedat
Witam,
przed wgraniem plików aktualizacyjnych na serwer, kliknąłem nieopatrznie "Aktualizuj" w panelu aktualizacje.
Aktualnie portal nie działa. http://www.pamiec...index.php.
Po zmianie adresu na: http://www.pamiec...1/news.php - otwiera się tylko fragment strony i komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wersja PHP Fusion 7.005.
Proszę o poradę.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 27.07.2020 19:28
  2. Przeniesienie posta - Pieka 29.07.2020 12:45
 
Pieka
Kliknąłeś aktualizuj, czyli jak sądzę pliki aktualizujące były już na serwerze. Nadpisałeś pozostałe pliki?
Swoją drogą, przechodziłeś bezpośrednio z v7.00.5 na v9?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 29.07.2020 12:45

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Kedat
Błąd powstał przed wgraniem plików na serwer. Zamierzałem zaktualizować obecną wersję 7.005 do 7.01. Jak wspomniałem, wychodząc z panelu aktualizacje kliknąłem przycisk "Aktualizuj". Efekt taki jak opisałem. Gdzie szukać błędu?
p/s
Przepraszam za nieprawidłowe umiejscowienie w tematyce Forum.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 29.07.2020 12:45
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl