ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,235
Najnowszy użytkownik: judocz

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
23.11.2017 00:47:03
Cool

krystian1988
22.11.2017 17:41:07
Nawet na zaduszki nie zdążył Grin

Pieka
18.11.2017 17:12:57
Dobre Grin

khaman
18.11.2017 14:06:06
Święto zmarłych już było Wink

piotrek199214
17.11.2017 21:32:10
Witam wszystkich, po tylu latach Smile

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting TaniDedyk.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Nie da się wstawić filmu z Youtube za pomocą TinyMCE
Mario75
Zrobiłem tak. Ściągnąłem najnowsze Tiny MCE wraz z Polską lokalizacją. Podmieniłem pliki nadpisując w PHP Fusion.

Następnie zacząłem testy.
Udaje się wstawić film z YouTube wybierając następująca opcję /wybieramy z rozwijanego menu: shockwave/ :
lh4.googleusercontent.com/_gI52Hc1-db4/TcchDxj5BqI/AAAAAAAAHZA/rfU5McsW2rw/Przechwytywanie%20w%20trybie%20pe%C5%82noekranowym%202011-05-09%20010216.jpg

O ile po wstawieniu pokazuje się okienko nie pokazujące filmu, to na podglądzie czy w opublikowanym News już jest widoczne okienko filmu.
Edytowane przez Mario75 dnia 09.05.2011 01:09:56
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2017 06:14:20
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting TaniDedyk.pl
IP: localhost  
szymuss
Mam taki sam problem jak koledzy. Nie mogę wstawić filmu z YouTube w newsach za pomocą edytora TinyMCE. Kiedy wstawiam za pomocą przycisku mediów wszystko jest ok bo w podglądzie pokazuje się film. Po zatwierdzeniu i zapisaniu newsa nic nie ma. Jak wybiorę opcję Shockwave to filmik się wstawia ale nie wszyscy mogą go odtworzyć. Przypuszczam, że nie wszyscy mają wtyczkę bo Flasha ma większość. Adres strony www.wladcypolabit...
 
http://www.wladcypolabitwy.pl
bothan
Witam.
Chyba wiem o co chodzi. Całe dzisiejsze przedpołudnie starałem się dowiedzieć dlaczego mimo posiadania PHP-Fusion w wersji 7.02.03 PL, najnowszej wersji Tiny-MCE 3.4.5 (dograny z ręki, polski language pack, jquery, spellchecker-google) oraz przekopania się przez 3 fora dyskusyjne, nadal nie jestem w stanie dodać zagnieżdżonego medium. Dotarłem do etapu ze screenu zamieszczonego przez Mario75 i dalej to samo. Po zaznaczeniu fragmentu okna gdzie powinien być filmik następuje podświetlenie ale pustego obszaru... Zdegustowany, wyczerpany i zdeprymowany przystąpiłem do ostatniej próby rozwiązania problemu jaka przyszła mi do głowy... Wyłączyłem Chroma i włączyłem Firefox'a. Jakież było moje zdziwienie gdy zadziałało za pierwszym razem bez użerania się Shockwave Playerem. Wkleiłem po prostu wygenerowany przez YouTube link do zakładki źródło. Jedyne co zrobiłem to zaznaczyłem pole: "użyj starego kodu umieszczanego na stronie". Działa. Co prawda się podgląd nie generuje ale pojawia się żółte pole zadanej wielkości i z logo Flasha, ale po wyświetleniu artykułu jest tak jak powinno być, poniżej screen jako dowód:

images41.fotosik.pl/1083/d715f5c10534b22em.jpg
Edytowane przez Drecha dnia 25.09.2011 17:48:37
 
Piotr_zg
Witam. Ja mam ten sam problem. Ni w ząb nie mogę wstawić filmików YT do newsów. A może trzeba zaktualizować TinyMCE? Czy go się da aktualizować? I przede wszystkim jakSmile
Mam wersję v7.02.01.
Proszę o info.
Pozdrawiam.

edit:
Zauważyłem coś u Mario75, czego u mnie nie ma. A dokładnie ostatnią zakładkę z jego obrazka. Ja nie mam zakładki "źrodło". Może to jest ten problem? Jak to zmienić?
Pozdrawiam.
Edytowane przez Piotr_zg dnia 09.12.2011 00:42:53
 
www.cs-flota.pl
micvegas
Sorry za odkop ale również mam błąd, niżej screen:

i42.tinypic.com/20f2nab.png

Jest to już od jakiś 2 dni. Co zrobiłem nie tak-?

Posiadam najnowszą wersję PHP-Fusion.
Edytowane przez Drecha dnia 14.12.2011 08:33:35
 
cien_i
Witam. Chciałbym odświeżyć ten temat z racji tego że mam identyczny problem jak autor tematu i nie wiem jak mogę to naprawić.
Czy ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu?
 
Konto ukryte
Odświeżam czy rozwiązał ktoś problem ?


PW od moderatora:
  1. Odświeżenie tematu - khaman 27.01.2016 23:46
 
adams1692
Odświeżam, ma ktoś rozwiązanie może?
 
www.mglks.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2015 Ekipa PHP-Fusion.pl