Zobacz temat
Kilka pytań dot. aktualizacji
|
|
sarq1 |
Dodany dnia 18.01.2006 13:07:32
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 13.01.2006 15:45 |
Jeżeli przystępujecie do aktualizacji PHP-Fusion z niższej wersji do wyższej, to należy:- dokonać backupu swojej bazy danych (tak, dla bezpieczeństwa) A jak później ten tryb wyłączyć, jeżeli nie będę mógł się dostać na stronę?.... - włączyć tryb konserwacji na serwerze, aby nikt w czasie dokonywania aktualizacji nie dodawał żadnych danych - przeczytać instrukcję aktualizacji zawartą w archiwum (odpowiednią do posiadanej wersji) Gdzie jest to archiwum?- wykonać czynności zawarte w powyższej instrukcji (....) "Powyższej" tzn. której?- jeżeli nie wystapią żadne błędy, możemy się cieszyć najnowszą wersją PHP-Fusion, nie tracąc zawartości własnej strony. A jeśli wystąpią, to czy wystarczy przywrócić stare wersje plików? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 17:02:09
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
JazOOn |
Dodany dnia 18.01.2006 14:03:25
|
Ekspert Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
Przy powyższych pytaniach ręce same opadają...a przekleństwa same cisną się na usta sarq1 napisał/a: Jeżeli przystępujecie do aktualizacji PHP-Fusion z niższej wersji do wyższej, to należy:- dokonać backupu swojej bazy danych (tak, dla bezpieczeństwa) A jak później ten tryb wyłączyć, jeżeli nie będę mógł się dostać na stronę?.... - włączyć tryb konserwacji na serwerze, aby nikt w czasie dokonywania aktualizacji nie dodawał żadnych danych ty jako superadmin zalogujesz sie i wejdziesz na strone. tryb konserwacji wyłącza dostęp zwykłym userom sarq1 napisał/a: - przeczytać instrukcję aktualizacji zawartą w archiwum (odpowiednią do posiadanej wersji) Gdzie jest to archiwum?koleś. masz w ogóle pojęcie co to jest komputer? tak? a windows? a winrar? więc chodzi o ARCHIWUM winrara - jak jeszcze nie jarzysz to jest ten plik który ściągnąłeś z serwera z roszerzenieem RAR sarq1 napisał/a: - wykonać czynności zawarte w powyższej instrukcji (....) "Powyższej" tzn. której?jest tylko jedna instrukcja właściwa dla danej wersji i zwykle jest w ARCHIWUM które ściągnąłeś sarq1 napisał/a: [/quote]- jeżeli nie wystapią żadne błędy, możemy się cieszyć najnowszą wersją PHP-Fusion, nie tracąc zawartości własnej strony. A jeśli wystąpią, to czy wystarczy przywrócić stare wersje plików?tak i backup bazy danych Edytowane przez JazOOn dnia 18.01.2006 14:04:01 |
|
|
sarq1 |
Dodany dnia 18.01.2006 15:24:07
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 13.01.2006 15:45 |
Dzięki, Kolego! Gdy ja coś napiszę niezrozumiale, też do mnie przychodzą ludzie z pytaniami. A teraz, dzięki Twoim odpowiedziom, już wiem! ;) I pozdrawiam! Edytowane przez sarq1 dnia 18.01.2006 15:24:25 |
|
|
wlodi |
Dodany dnia 18.01.2006 15:53:29
|
Bywalec Postów: 765 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 16.09.2005 23:50 Złamana licencja |
sarq1 napisał/a: Dzięki, Kolego! Gdy ja coś napiszę niezrozumiale, też do mnie przychodzą ludzie z pytaniami. A teraz, dzięki Twoim odpowiedziom, już wiem! I pozdrawiam! Ale kolego w instrukcji jest wszystko wytłumaczone tak prosto, przystępnie ze nie mam mozliwosci zeby czegos nie wiedziec. Osoba lub osoby które wykonały te instrukcje zasługująna pochwałę |
|
|
JazOOn |
Dodany dnia 18.01.2006 17:01:31
|
Ekspert Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
zatem temat zamykam! |
|
Przejdź do forum: |