ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Kilka pytań dot. aktualizacji
sarq1
Jeżeli przystępujecie do aktualizacji PHP-Fusion z niższej wersji do wyższej, to należy:- dokonać backupu swojej bazy danych (tak, dla bezpieczeństwa)
....
- włączyć tryb konserwacji na serwerze, aby nikt w czasie dokonywania aktualizacji nie dodawał żadnych danych
A jak później ten tryb wyłączyć, jeżeli nie będę mógł się dostać na stronę?
- przeczytać instrukcję aktualizacji zawartą w archiwum (odpowiednią do posiadanej wersji)
Gdzie jest to archiwum?
- wykonać czynności zawarte w powyższej instrukcji (....)
"Powyższej" tzn. której?
- jeżeli nie wystapią żadne błędy, możemy się cieszyć najnowszą wersją PHP-Fusion, nie tracąc zawartości własnej strony.
A jeśli wystąpią, to czy wystarczy przywrócić stare wersje plików?

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 17:02:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
JazOOn
Przy powyższych pytaniach ręce same opadają...a przekleństwa same cisną się na usta

sarq1 napisał/a:
Jeżeli przystępujecie do aktualizacji PHP-Fusion z niższej wersji do wyższej, to należy:- dokonać backupu swojej bazy danych (tak, dla bezpieczeństwa)
....
- włączyć tryb konserwacji na serwerze, aby nikt w czasie dokonywania aktualizacji nie dodawał żadnych danych
A jak później ten tryb wyłączyć, jeżeli nie będę mógł się dostać na stronę?

ty jako superadmin zalogujesz sie i wejdziesz na strone. tryb konserwacji wyłącza dostęp zwykłym userom

sarq1 napisał/a:
- przeczytać instrukcję aktualizacji zawartą w archiwum (odpowiednią do posiadanej wersji)
Gdzie jest to archiwum?

koleś. masz w ogóle pojęcie co to jest komputer? tak? a windows? a winrar? więc chodzi o ARCHIWUM winrara - jak jeszcze nie jarzysz to jest ten plik który ściągnąłeś z serwera z roszerzenieem RAR

sarq1 napisał/a:
- wykonać czynności zawarte w powyższej instrukcji (....)
"Powyższej" tzn. której?

jest tylko jedna instrukcja właściwa dla danej wersji i zwykle jest w ARCHIWUM które ściągnąłeś

sarq1 napisał/a:
- jeżeli nie wystapią żadne błędy, możemy się cieszyć najnowszą wersją PHP-Fusion, nie tracąc zawartości własnej strony.
A jeśli wystąpią, to czy wystarczy przywrócić stare wersje plików?
[/quote]

tak i backup bazy danych
Edytowane przez JazOOn dnia 18.01.2006 14:04:01

sarq1
Dzięki, Kolego!
Gdy ja coś napiszę niezrozumiale, też do mnie przychodzą ludzie z pytaniami. A teraz, dzięki Twoim odpowiedziom, już wiem! ;) I pozdrawiam!
Edytowane przez sarq1 dnia 18.01.2006 15:24:25

wlodi
sarq1 napisał/a:
Dzięki, Kolego!
Gdy ja coś napiszę niezrozumiale, też do mnie przychodzą ludzie z pytaniami. A teraz, dzięki Twoim odpowiedziom, już wiem! Wink I pozdrawiam!

Ale kolego w instrukcji jest wszystko wytłumaczone tak prosto, przystępnie ze nie mam mozliwosci zeby czegos nie wiedziec. Osoba lub osoby które wykonały te instrukcje zasługująna pochwałę Smile

http://telegram.revo.la
JazOOn
zatem temat zamykam!

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl