ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,350
Najnowszy użytkownik: viacamp

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

piterus
14.02.2021 22:31:41
@JazOOn Wcale nie był prostszy... Po prostu byliśmy bardziej plastyczni... Teraz reumatyzm przeszkadza... Pfft

JazOOn
14.02.2021 21:11:09
Kiedyś internet był prostszy...

piterus
28.01.2021 17:17:39
Trzeba... Niech zwierzaki przez chwile mają trochę wytchnienia... Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.01 do v7.02
jamnik_sst
Podmieniłem wszystkie pliki tak jak być powinno ale dla pewności zrobię to jeszcze raz.

Czyli teoretycznie jeśli wyłączę w panelu wymuszenie przeczytania regulaminu błędy powinny zniknąć?
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
Apis
Teoretycznie tak. Spróbuj.
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga-rzeczna.pl
jamnik_sst
Ok a wiec spróbowałem i niestety nici z tego.

Pojawił się jeszcze jeden problem który może być tym związany. nie dział mi formularz kontaktowy.

Ciekawe też jest to, że na tym samym serwie stoją jeszcze dwie strony na Fusionie (znajomego z którym opłacamy serwer) . Jedna tak jak moja została zaktualizowana do najnowszej wersji a druga pozostała stara. Co ciekawe w tej zaktualizowanej powstała taki sam problem a w tej nie aktualizowanej wszystko śmiga jak powinno.

Kolejna kwestia która odkryłem to fakt, ze rejestracja działa gdy wyłączę weryfikację mailem. Checkbox z wymaganiem akceptacji regulaminu może być zaznaczony. Wszystko wtedy działa... czyli problem leży gdzieś w obsłudze maila.
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
Apis
Zrób eksperyment i (po skopiowaniu sobie w bezpieczne miejsce) podmień w includes plik sendmail_include.php na ten ze starej wersji.
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga-rzeczna.pl
mistrzkop
Witam. Przeinstalowałem system z 7.01.06 na 7.02 wyskoczył mi błąd takiej treści:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Edit/

Wszedłem w maincore.php linijka odpowiada za plik:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Ja ten plik miałem zmieniony na małą literkę. Teraz kwestia z obrazkami z kategorii newsów, nie wyświetlaja mi się. W galerii miniaturki zdjęć są, ale nie wyświetlają mi się duże zdjęcia.
Edytowane przez bogdan dnia 31.01.2013 10:44:36
 
http://www.teczapiekary.pl
bogdan
Dwa ostanie problemy są opisane już kilka razy na Supporcie.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
mistrzkop
Ok znalazłem. Zastanawia mnie tylko rzecz przy galerii to co pisałem że wyświetla mi tylko nazwę obrazka ale nie widze go. Wylaczylem ten znak wodny. Do czego on służy?? Do płynnego przeglądania zdjęć?
 
http://www.teczapiekary.pl
bogdan
Znak wodny, to jakby pieczątka na zdjęciu, firmująca Twoją stronę.
W standardzie masz logo PHP-Fusion.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
mistrzkop
Dlaczego w wersji 7.01 były newsy dwukolumnowe, a w 7.02 nie ma ??


Editt/

Juz wszystko mam co potrzeba wystarczy poszukać http://www.php-fu...d_id=33059
Edytowane przez mistrzkop dnia 31.01.2013 11:59:37
 
http://www.teczapiekary.pl
Sony
jamnik_sst, u Ciebie pliki związane z rejestracją są chyba w starej wersji.
Z tego co widzę, komunikaty typu "Musisz podać nazwę konta." itp. wyświetlają się u góry nad formularzem rejestracji, a powinno wyskoczyć w okienku przeglądarki(popatrz na stronie supportu).
Masz bałagan w kodzie, szczególnie nawalonych JS'ów.
Np. to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Kod JS przed DOCTYPE? :o
Edytowane przez Sony dnia 31.01.2013 22:42:20
tjaa Smile
 
jamnik_sst
Raczej staram się unikać JScriptów. Wiem,że mam te dwa które są nie aktywne ale je wywalę z tego co pamiętam w maincore.php są. W takim razie powiedzcie co mam zrobić wgrać i nadpisać wszystkie pliki z paczki 05?
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
Sony
Jeśli nie edytowałeś plików, to możesz śmiało nadpisać. Nawet możesz brać pliki z wersji 7.02.06
W maincore.php umieszczasz kod JS? To niezbyt dobre posunięcie. :D
Koniecznie wywal ten kod, który podałem w poście wyżej, albo przesuń go w odpowiednie miejsce.

I kolejna sprawa, dlaczego nagłówek, czyli to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

masz w stopce?


Edit: chyba moderator powinien wydzielić posty do nowego tematu. :P
tjaa Smile
 
omikron20
Mam problem. Po aktualizacji z wersji 7.01.05 mam 2 błędy, a w dzienniku błędów wygląda to tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oraz
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Poradzicie coś na to ? Jeśli powtarzam temat to przepraszam, ale nic podobnego nie znalazłem.


PW od moderatora:
  1. Brak stopki! - Pieka 08.02.2013 20:24
 
SnowDog
Witam.
Próbowałem zaktualizować v7.01.05 do v7.02. Wykonałem polecania z punktów 1,2 i pojawił się problem. Komunikat o dostępności aktualizacji zniknął i na tym koniec. Na chwilę obecną nie mam dostępu do strony bo przy próbie wejścia wyświetla się tylko baner reklamowy.

PS Jak widać jestem świeżak więc proszę o wyrozumiałość :)

Postanowiłem spróbować przywrócić stronę do stany poprzedniego. Przywróciłem więc locales oraz pliki w katalogu głównym, jednak nie odzyskałem dostępu do strony. Prawdopodobnie skrypt dokonał zmiany w bazie (to taki mój domysł). Przed aktualizacją wykonałem kopię bazy przez PA tylko jak ją przywrócić?

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


No i po kłopocie. Temat nieaktualny.
Edytowane przez SnowDog dnia 15.05.2013 13:17:24
 
scorec
Witam, jestem poczatkujacy i chce zaktualizować PHP-Fusion do ver 7.02 mam ver. 7.01 i jak wrzucam na serwer to mi krzyczy że dostep do katalogów zablokowany aby je nadpisac. Jakie musza byc atrybuty plików i katalogów na serwerze abym mógł nadpisac aktualizacje?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 21.08.2013 19:46

Edytowane przez Pieka dnia 21.08.2013 19:45:22
 
lui
Nie wiem czy tego szukasz ale atrybuty/chmody masz podane tutaj: http://www.php-fu..._02_xx.php w punkcie "Instalacja".
 
www.lui.ugu.pl
poki289
Witam, postawiłem stronę na czystych plikach PHP-Fusion 7.02.07 i bazie danych z PHP-Fusion 7.01.06.
Dodałem wszystkie brakujące tabele/pola etc. Natomiast mam problem z logowaniem na stronę a raczej brakiem logowania. W ustawieniach PHP-Fusion mam ustawiony algorytm md5 a tabela users wygląda następująco:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Kombinuję i nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną, ma ktoś jakieś pomysły?
Edytowane przez poki289 dnia 11.04.2014 17:41:01
 
www.add-ons.pl
Padle
Błąd zapytania masz ma być tak:

Pobierz kod źródłowy  GeSHi: MySQL
  1. (869, 'Cz3ster', 'md5', '8d5a60fa49c05c4bae77d4608d887a3e', '8ab9869824a18b9d4ea2abcf13a39589', 'md5', 1, '0', '', 0, '', 1397044088,
Zinterpretowano w sekund: 0.010, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10
 
www.beyze.pl
poki289
Znalazłem też literówkę zamiast user_algo mam usel_algo, Padle jak wrócę do domu to przetestuję i dam znać. Smile
 
www.add-ons.pl
fathal
bogdan napisał(a):

@Dreacha, co do polskich znaków, to kiedyś bawiąc się i próbują pierwszy raz robić aktualizację na "brudno", wyskakiwały mi krzaczki np. tytułach panel...etc.
Modyfikacja maincore.php nie pomagała, ale przekopując bazę, zmieniałem kodowanie, edytując w tabelach poszczególne linie.
img.liczniki.org/20110414/Snap_2011_04_14_21h13m13s_001-1302808436.png
Mnie wtedy pomogło, bo też miałem namieszane :D


Witajcie, wracam do wątku. Też udało mi się połowę strony zaopatrzyć w ogonki ale nadal mam sporo pytajników ? np w tytule strony i nagłówkach kategorii panelu administracyjnego...

U mnie pomogła na większość brakujących ogonków w treści zmiana w maincore.pho na Latin1
Pozostają tytuł strony i wewnętrzne opisy w panelach administracyjnych.

W której tabeli zmienić i co po stronie bazy by to się dogadało?

Piotr

Połączony z 04 czerwiec 2014 10:28:
Teraz już mi zniknęły wszystkie polskie znaki. Na bazie mam wszystkie tabele Latin1_swedish_ci

a w maincore.php ustawione:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Napiszcie mi proszę bo błądzę co mam ustawić żeby to się dogadało?


PW od moderatora:
  1. Kody i kody błędów w code - bogdan 04.06.2014 10:53
  2. Ogólna uwaga - bogdan 05.06.2014 09:07

Edytowane przez bogdan dnia 05.06.2014 09:08:12
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl