ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,350
Najnowszy użytkownik: viacamp

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

piterus
14.02.2021 22:31:41
@JazOOn Wcale nie był prostszy... Po prostu byliśmy bardziej plastyczni... Teraz reumatyzm przeszkadza... Pfft

JazOOn
14.02.2021 21:11:09
Kiedyś internet był prostszy...

piterus
28.01.2021 17:17:39
Trzeba... Niech zwierzaki przez chwile mają trochę wytchnienia... Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Instalacja kończy się na kroku 6. Końcowe ustawienia
Drecha
Sony, mało prawdopodobne, mam też hosting na webd jakiś i sprawdziłem - u mnie wszystko jest okej. Widocznie coś w ustawieniach serwera nagrzebaliście.
 
iflis
Nic nie zmieniałam w ustawieniach serwera. Jak instaluje teraz v7.00 to idzie do konca, jak te nowa wersje, nie przejde kroku 6.
Edytowane przez Pieka dnia 13.07.2011 23:54:39
 
mastodont
Identycznie. Nic nie nagrzebane w serwerze. Wszystkie instalacje szły bezproblemowo. Jedynie ta ostatnia na webd.pl siada na kroku 6.
 
www.polityczni.eu
Drecha
Może po wyjaśnienia zwróćcie się do administracji Webd.pl? Widocznie to ich wina, jednak u mnie instalacja poszła tak, jak iść powinna. Tylko, ze ja miałem starą wersję i tylko aktualizowałem do najnowszej.
 
tomaszziemann
mastodont napisał/a:
Problem nadal istnieje. (przynajmniej u mnie). Na serwerze płatnym, nie padlinowatym, obsługującym PHP 5, wszystkie pliki wgrane, w haśle nie zastosowano żadnych znaczków specjalnych, CHMOD ustawione prawidłowo, wersja 7.01 hula i instaluje się bez problemu, w aktualnej 7.02 w kroku 6 :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Jeżeli chodzi o serwer od firmy WEBD.PL to domyślnie ustawiony jest parser PHP4, a ma być wersja 5 dla PHP-Fusion 7.02.XX. Dlatego należy w pliku .htaccess w folderze głównym (lub w tym z Waszą instalacją PHP-Fusion) dodać linię:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Ponadto niektórzy, jak zauważyłem, podają sugerowany przez WEBD.PL adres IP jako adres hosta podczas instalacji, a najlepiej zostawić po prostu domyślnie localhost.

Sam też zauważyłem kiedyś, że jeżeli podaje się podczas instalacji taką samą nazwę użytkownika, jak nazwę bazy (a możliwe jest utworzenie takowych w WEBD.PL), to instalator wyrzuca błędy.

Pozdrawiam. Mam nadzieję, że się przydało.
Co możesz zrobić dziś, zrób jutro.
 
http://www.gimnazjum.sierakowice.pl
Miazga
Dodanie tej linii rozwiązuje problem. Wszystko hula, dziękuję.
Edytowane przez Pieka dnia 13.09.2011 00:43:27
 
tetra
Ja miałem podobny problem.
Gdy instalowałem program za pomocą automatycznego instalatora, który znajduje się na serwerze nie było problemów.
Natomiast, jeśli samodzielnie wrzuciłem paczkę na serwer instalacja zatrzymywała się na kroku 6.
Problemem był w nieprawidłowo ustawionym programie F T P.
Program zamieniał wielkość liter plików z dużych na małe.
 
therozo
Ja mam nadal ten problem z tym: PasswordAuth.class.php.
Mam na hostingu OVH.pl może ktoś ma doświadczenie z tym błędem Smile

Żadnych liter mój FTP nie zmienia na małe lub wielkie. PHP chyba hosting obsługuje.
Edytowane przez Drecha dnia 13.12.2011 18:27:49
 
Lukasz_1_22
Witam i u mnie pojawia się błąd w 6 kroku. Nadmienię iż instalowałem już PHP-Fusion w wersji 7.02 na serwerze i wszystko działa. Chcę postawić jeszcze dodatkową stronę dodałem kolejną bazę danych ale przy kolejnej instalacji wszystko się sypie w ostatnim kroku tj.

www.lukaszmichalek.pl/blad.jpg

Serwer z jakiego korzystam jest z firmy Home.

Po kilkukrotnej błędnej instalacji usunąłem pliki z serwera i ściągnąłem po raz kolejny instalke z pobieralni. Cały czas ten sam błąd pojawia się u mnie.

Proszę o pomoc tutaj lub na gg.
Pozdrawiam
Co chciałem powiedzieć, powiedziałem !!!
 
www.lukaszmichalek.pl
Spoczywaj w pokoju... Creeper
Dwa razy spotkałem się z tym błędem (nie koniecznie o ten sam plik chodziło) i za każdym razem brakowało plików. Sprawdź, czy masz PasswordAuth.class.php w includes/classes.
 
Lukasz_1_22
Jest, sprawdzałem.
Co chciałem powiedzieć, powiedziałem !!!
 
www.lukaszmichalek.pl
Sony
A dlaczego instalujesz wersję v7.02.00?
Spróbuj z instalką v7.02.04. W tej aktualizacji plik PasswordAuth.class.php został załatany/poprawiany.
tjaa Smile
 
Lukasz_1_22
Sorryprzecinek instalowałem wersje 7.02.04kropka
Edytowane przez Pieka dnia 08.01.2012 21:39:45
Co chciałem powiedzieć, powiedziałem !!!
 
www.lukaszmichalek.pl
Sony
Rozumiem, że utworzyłeś na serwerze FTP nowy folder o nazwie meblo, i tam wrzucasz pliki z instalką, zgadza się?

I daj znać czy w folderze głównym, masz widoczny plik o nazwie .htaccess.

I sprawdź czy wielkość liter pliku PasswordAuth.class.php jaki i nazwa jest w 100% poprawna. Tutaj był ten sam błąd: http://www.php-fu...d_id=34173
Edytowane przez Sony dnia 09.01.2012 18:09:48
 
Lukasz_1_22
Dzięki za pomoc już działa. Problem był z wielkością liter w pliku PasswordAuth.class.php
Co chciałem powiedzieć, powiedziałem !!!
 
www.lukaszmichalek.pl
zw1nc3k
Gdy biorę 6 krok wyświetla się error:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Co mam zrobić? Czemu się tak robi.
Wgrałem na serwer wszystkie pliki files. Nie rozumiem tego błędu :/


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 08.06.2012 17:24
  2. Ogólna uwaga - bogdan 08.06.2012 17:28
 
bogdan
Jeden post już Ci przeniosłem informując, żebyś szukał, zanim zaczniesz pisać nowy wątek.
Następy pójdzie w kosz.
Przede wszystkim szukaj czy nie ma rozwiązania.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Pieka
Mało, źe drugi raz temat nazwany "Problem" to jeszcze dubel. W nagrodę ostrzeżenie w profilu.
Kolejne złamanie skończy się usunięciem tematu, o czym wspomniał już Bogdan oraz kolejnym wpisem w profilu z dodatkowym akcentem wolnego przez tydzień.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
kRis77
Witam.
Również mam problem z punktem 6. Końcowe ustawienia, tyle, że ten punkt jest pusty...nic nie ma w tabelce pod "Krok 6. Końcowe ustawienia", nawet nie wiadomo jaki błąd.
serwer prywatny
PHP wersja 5.3.5
mysql prawdopodobnie mysqlnd 5.0.7-dev - 091210 - $Revision: 304625 $ choć admin podaje, że 5.1.55 (sprawdziłem też instalując wersje fusiona 7.01.06 który działa bez problemów, jednak aktualizacja z niego do wersji 7.02 tez nie działa. po wgraniu plików i probie logowania pojawia się biała strona) dodam, że sposób z .htaccess tez nic nie daje.

Proszę o jakieś wskazówki Wink
Edytowane przez kRis77 dnia 20.08.2012 16:12:16
 
bartek124
Pliki wgrane poprawnie? Ustawianie błędów lub logowanie ich w jakimś katalogu na hostingu działa? W źródle białej strony też się nic nie wyświetla? Tworzą się tabelki fusiona w bazie danych? Wszystkie pliki "config.php" poprawnie wypełnione, tzn znajdują się w nich odpowiednie dane? Sprawdź.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl