ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Bazy danych eksport, import
skrzyna
Czytałem już prawie wszystkie tematy na forum odnośnie przeniesienia bazy, ale mam trochę inny problem. Miałem stronę na foxnet.pl zrobiona w php-fusion 5.01, niestety serwer upadł i przez jakiś czas go nie było z administracją nie można był się skontaktować, przeniosłem go więc na ehost.pl i zainstalowałem php-fusion 6.00.304. Teraz strona na foxnet.pl pojawiła się ponownie przeniesiona na inny serwer, czy można przenieść bazę danych do nowszej wersji (najbardziej zależy mi na zarejestrowanych użytkownikach).
Po drugie po przeniesieniu strony przez foxnet.pl na stronie znikły wszystkie polskie znaki, co jest tego przyczyną i jak można to naprawić.

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 12:20:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Jeśli chodzi o polskie znaczki, to zgaduje, że gdzieś po drodze nastąpiła zmiana bazy danych i prawdopodobnie zmiana strony kodowej. Jak to naprawić? Chyba największą z nas wiedzę o tym ma ~zszywak.

http://jantom.info
StabiL
Ja bym spróbował w imprcie bazy danych w phpmyadmin dać utf8, jeżeli nie pomaga to buckup bazy w latin2 albo latin5. MI to zadziałało choć na innym cms`sie, ale sądze że spróbować warto

skrzyna
StabiL a można bardziej łopatologicznie.

Pieka
skrzyna napisał/a:
Czytałem już prawie wszystkie tematy na forum odnośnie przeniesienia bazy, ale mam trochę inny problem. Miałem stronę na foxnet.pl zrobiona w php-fusion 5.01, niestety serwer upadł i przez jakiś czas go nie było z administracją nie można był się skontaktować, przeniosłem go więc na ehost.pl i zainstalowałem php-fusion 6.00.304. Teraz strona na foxnet.pl pojawiła się ponownie przeniesiona na inny serwer, czy można przenieść bazę danych do nowszej wersji (najbardziej zależy mi na zarejestrowanych użytkownikach).
Po drugie po przeniesieniu strony przez foxnet.pl na stronie znikły wszystkie polskie znaki, co jest tego przyczyną i jak można to naprawić.

Mozesz to zrobic recznie, ale nie widze w tym wiekszego sensu, poniewaz administracja Twojego serwera powinna byc w posiadaniu skryptu pozwalajacego przekodowac Twoja baze.
Jakby na to nie patrzec, to oni sa winni zaistnialej sytuacji.
Brak PL znakow jest wynikiem upgrade phpMyAdmin do najnowszej wersji, a co za tym zmiany w kodowaniu polaczen w bazie.
Jesli admin wie co robi, to do czegos takiego nie dochodzi, ale... najwidoczniej nie wszyscy wiedza.
Tak, czy owak polecam kontakt z administracja.

P.S. Jesli jednak chcesz to sam zrobic, to pchnij PW do zszywaka.
Mysle, ze dowiesz sie wszystkiego.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skrzyna
Dzięki za odpowiedzi, spróbuje się skontaktować z adminem foxnetu, jeśli to nic nie da napiszę na pewno do zszywaka. A chciałby się jeszcze dowiedzieć czegoś odnośnie pierwszego pytania czy można przenieść bazę z fusion5.01 do 6.00.304.

Pieka
skrzyna napisał/a:
Dzięki za odpowiedzi, spróbuje się skontaktować z adminem foxnetu, jeśli to nic nie da napiszę na pewno do zszywaka. A chciałby się jeszcze dowiedzieć czegoś odnośnie pierwszego pytania czy można przenieść bazę z fusion5.01 do 6.00.304.

Oczywiscie, tylko musisz stopniowo zrobic upgrade.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl